Yeni araçta kararsız kaldım..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Biga_li
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
verdiğin opsiyonlar içinde opelin 1.3 dizel motorunda performans falan yok klima açıkken bide araçta bolca kişi varken çileye dönebiliyo. corolladada yol tutuş ve fren çok zayıf

bence focus kesinlikle tüm araçların eksileri var ama diğer iki aracın devasa eksileri focusta yok

"o motor o kasaya az geliyor" opel mühendisleri niye fark edemediler acaba ilginç. sport tuşu, kickdown gibi uygulamalar olsaymış ya da turbo bir motor olsaymış iyi olurmuş.

"o motor o kasaya az geliyor" opel mühendisleri niye fark edemediler acaba ilginç. sport tuşu, kickdown gibi uygulamalar olsaymış ya da turbo bir motor olsaymış iyi olurmuş.

kickdown dediğin şeyin sadece manueldede kendin yapabileceğin bir vites aşağı almak olduğunu unutma. sport tuşununda 1.3 cdti da direksiyon tepkisinden başka bişey değiştirmediğini söylemek lazım. sen şimdi 1.6 focus tdci daki sürüşteki akıcılığı ve sürekli torku 1.248 cc opel cdti motorda da olduğunu mu iddia ediyorsun anlamadım?... Hayır benim işim zaten performans bahsettiğin 1.3 cdti corsa c gibi 1060 kiloluk bir arabada olsun ortalama bir chiple standart bir focus 1.6 tdci kadar anca performans verir. bide üzerine easytronic şanzuman gibi performans düşmanı yavaş geçişli bi sistemi ve 1200 kg üstündeki astra h kasasını donanımıyla eklersen hiçbi şansı kalmıyo.

aracının performansı sana yetiyordur 0-100 16 saniye falan bu olabilir ama focus kullandıktan sonra yorum yaparsan yada bir focusla denedikten sonra... o zaman ne demek istediğimi anlarsın sanırım

kickdown dediğin şeyin sadece manueldede kendin yapabileceğin bir vites aşağı almak olduğunu unutma. sport tuşununda 1.3 cdti da direksiyon tepkisinden başka bişey değiştirmediğini söylemek lazım. sen şimdi 1.6 focus tdci daki sürüşteki akıcılığı ve sürekli torku 1.248 cc opel cdti motorda da olduğunu mu iddia ediyorsun anlamadım?... Hayır benim işim zaten performans bahsettiğin 1.3 cdti corsa c gibi 1060 kiloluk bir arabada olsun ortalama bir chiple standart bir focus 1.6 tdci kadar anca performans verir. bide üzerine easytronic şanzuman gibi performans düşmanı yavaş geçişli bi sistemi ve 1200 kg üstündeki astra h kasasını donanımıyla eklersen hiçbi şansı kalmıyo.

aracının performansı sana yetiyordur 0-100 16 saniye falan bu olabilir ama focus kullandıktan sonra yorum yaparsan yada bir focusla denedikten sonra... o zaman ne demek istediğimi anlarsın sanırım

kickdown ve sport modunu kullanmanı tavsiye ederim sana ne demek istediğimi anlarsın. tabiki 1.6 focus tdci ile aynı gücü verir demiyorum ancak 200 torka sahip bir araç seni gaza basınca koltuğa yapıştırıyor. ben bu araç yarış arabası demiyorum ama beni yolda komik duruma düşürecek sol şeride çıkıp da tekrar geri sokacak bir araç değil. bunu test ettim. ancak yarış arabası gibi performans verecek bir araç almak istesem zaten 1.3 motor bir aracı almam. hele ki dizel. 16 saniye lafını kafadan attığın için cevap bile vermiyorum.

kickdown ve sport modunu kullanmanı tavsiye ederim sana ne demek istediğimi anlarsın. tabiki 1.6 focus tdci ile aynı gücü verir demiyorum ancak 200 torka sahip bir araç seni gaza basınca koltuğa yapıştırıyor. ben bu araç yarış arabası demiyorum ama beni yolda komik duruma düşürecek sol şeride çıkıp da tekrar geri sokacak bir araç değil. bunu test ettim. ancak yarış arabası gibi performans verecek bir araç almak istesem zaten 1.3 motor bir aracı almam. hele ki dizel. 16 saniye lafını kafadan attığın için cevap bile vermiyorum.

kullandım merak etme hatta chiplemeden önce ve sonrada kullandım...

focusla kıyaslamak çok saçma focus 2 basamak üstte bir motora sahip. astra focus gibi rahat devirlenen akıcı bi sürüş sağlıyamıyor 1.3 cdti corsa kasası için idealdir astrada ise rakiplerine göre zayıf kalıyor bunu kabul etmek lazım. valla en hızlı 1.3 cdtilar geçti elimden noslusu bile hiçbiri koltuğa yapıştırmadı günlük hayatımda gt30lu vectra kullandığım için sanırım senden daha objektif bakabiliyorum performans konularına....

hocam benim opelde çalısan bi motor ustam vardı bundan 2 yıl önce toyota ya geçti ve bana dediği şey aynen şöle opeldeyken ayda 6-7 tane motor indiriyoduk fakat toyota bu rakamı ancak yılda yakalayabiliyoruz ve toyotanın ve fordun ön takımını bozmak herkesin harcı deildir diyo :) yorumu size kalmış...

objektiflik ile alakası yok. burada ne demek istediğini anlayamıyorum sadece. chipli noslu gt30 lu araçlarla karşılaştırmaya başladın. başlangıçta söylediklerini bir daha oku istiyorsan 1.3 motorda performans falan yok demiştin. o motor o kasaya az geliyor dedin. bunlar dayanağı olmayan iddialar. sanırım senden de benden de iyi bilen opel mühendisleri kasaya yetmeyecek bir motor koyup da dünyanın zararını etme cesaretini göstermezler. astrayı kullanıyorum. bundan önce 2.0 dti vectram vardı onunla yaptıklarımdan daha fazlasını bu araçta yapabiliyorum ben. senin söylediklerin biraz geyik muhabbetlerinde konuşulanlardan. çekmiyor az geliyor gibi laflar...16 saniye gibi mesela...

megane dan niye vazgeçtiniz ben yeni kasa megane ı gördüm bildiğin mercedes ayarında param olsa alırdım fiyatı 48000

Geri