Yeni astra 1.4 otom vites yakıt tüketimi

excalibur21

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Dostlar şu an feci dertliyim.. Aracı 3 aydır kullanıyom.. Ort yakıt 10.5 lt göstermesine rağmen 275 tl(55 lt) benzinle şehir içi full depo 305 km gitti araba.. Resmen km ye 1 tl gibi bi değer oldu.. X5 i olan, bmw si olan arkadaşlardan daha çok yakıyo.. Yeminle kullanmaya korkar oldum.. Anlamadım turbo diye mi dicem ama internet alemnde bile benden çok yakan yok neredeyse.. Hele ort. Yakıt göstergesiyle alakası yok gerçek yakıt tüketiminin..

Ne yapabilirm, sorun nerden kaynaklanıor bi bilgi alabilirsem çok sevinirim..

İyi forumlar..

Ynt: Yeni astra 1.4 otom vites yakıt tüketimi

Depoda kaçak falan yok değil mi? 300 km nin tamamı sıkışık trafikte + aşırı eğimli yukarı giden bir yolda ise vb vb ancak bu şekilde normal olabilir verdiğiniz rakamlar.

Cok asiri trafiktemi kullaniyorsunuz. ??
Ne kadar cok yaksada 450 km gitmesi lazim normal sartlarda.

aracın kontağını kapatmadan ewe gitmiş olmayasınız  :D

Eğer arabayı normal kullanıyorsanız 1.4T Active Select çok yakar, eğer biraz arabayı sıkıştırmayı seven bir insansanız 1.4T Active Select aşırı yakar, arabayı sert kullanıyorsanız 1.4T Active Select benzin falan yakmaz direkt 6.0 V8 Mustang'i bile çiğ çiğ yer. ((:

Tüketim değeriniz benimkilere yakın, normal yakıyor diyebilirim. Ben aldığımdan beri dizeeeell dizeeeelll diye inliyorum misal. (:

2 ay olmadan 2200 km yol yaptim. Neredeyse yari yariya s.ici ve s.disi diyebiliriz. Ortalama 8.0 lt. Az yaksin derdim olmadan gaza acimadab basarim. Siz ne yapiyorsunuz da 12 lt yakiyor merak ediyorum.

alpdeger link' Alıntı:
2 ay olmadan 2200 km yol yaptim. Neredeyse yari yariya s.ici ve s.disi diyebiliriz. Ortalama 8.0 lt. Az yaksin derdim olmadan gaza acimadab basarim. Siz ne yapiyorsunuz da 12 lt yakiyor merak ediyorum.

Abi siz aracı fazla km yapmadan bence opel e götürün. Müzeye koysunlar size de biturbo bir insignia versinler ağzına kadar dolu olan. A.S olan aracın gaza basarak ortalama da 8 lt yakması  ???   Mükemmel bir iş başarmışsınız cidden.

-Burada sn. alpdeger ile dalga geçme niyeti yoktur!-

bir hata olmalı.ya yakıt aldıgınız yerde bir sıkıntı var( su karıştırıyorlar ) ya da aracı çalışır vaziyette bıraktınız.KM ye 1 lira Camaro yakmıyor.ilk ihtimal dogru olmalı.yakıt aldıgınız yeri değiştirin ve shellden alıp deneyin.

excalibur21 link' Alıntı:
Dostlar şu an feci dertliyim.. Aracı 3 aydır kullanıyom.. Ort yakıt 10.5 lt göstermesine rağmen 275 tl(55 lt) benzinle şehir içi full depo 305 km gitti araba.. Resmen km ye 1 tl gibi bi değer oldu.. X5 i olan, bmw si olan arkadaşlardan daha çok yakıyo.. Yeminle kullanmaya korkar oldum.. Anlamadım turbo diye mi dicem ama internet alemnde bile benden çok yakan yok neredeyse.. Hele ort. Yakıt göstergesiyle alakası yok gerçek yakıt tüketiminin..

Ne yapabilirm, sorun nerden kaynaklanıor bi bilgi alabilirsem çok sevinirim..

İyi forumlar..

Benim araç otomatik 11500 km. de  şehir içinde  100 tl 95 oktan benzinle  20.6 Lt. denk geliyor yaklaşık havanın sıcaklığına göre 290  - 300 km yapıyorum ben tamamı şehir içi olmak üzere ama sakin kullanımda...

Geri