Yeni astra 1.4 otom vites yakıt tüketimi

Ynt: Yeni astra 1.4 otom vites yakıt tüketimi

Sayın Alpdeğer ortalama hızınız 44,5 km olarak görülüyor ki bu hızla 8 civarı yakabilir. Şehir içi ve şehir dışı ortalaması ben bu değeri yakalayamıyordum ki bu da bulunduğum şehrin trafiğinden kaynaklanıyor büyük ihtimalle. Sizin şehir içi trafiğiniz ve hava şartlarınız daha uygun olabilir. Ayrıca ben de çok sert kullanan bir insan değilim. Ne diyeyim bu şekilde yaktırabiliyorsanız astranızla size mutluluklar kazasız belasız günler dilerim.

Gelelim yazınızın 2. paragrafına... Naçizane ben bu forumda sizden daha eskiyim ve arkadaşların bir çoğunu şahsen olmasa da forumda geçen muhabbetlerden dolayı tanırım. Buradaki hiç bir arkadaşın sizinle dalga geçme niyetiyle bir şeyler yazdığını sanmıyorum. Sonuçta karşılıklı konuşma tarzında değil de yazışma olduğundan vurgulamada yanlış anlamalar olabiliyor.
Ayrıca bu kadar alınganlık göstermenize de anlam veremedim. Kimse size yalancı demedi. Benim için örneğin bu değer hayal olduğu için tebrik ettim.

Arakdaş bu forumda benim aracım az yakıyor diyenlerin hepsi bombalanıyor yalancı muamelesi görüyor.

Buna kim nasıl karar veriyorsa işte.(Gazı kökleyip 12 lt yakanlar 8 lt inanmamaları gibi)

1.4 T araçların manuelleri normal kullanımda ş.i. 8-9 lt arası ş.d. 5-6 lt arası yakar bukadar. Active Select içinde +1-1,5 lt dir.

Eğer aracın deposu 300 km bitiyorsa nasıl kullanıldığını bi düşünmekte fayda var. Yada depoyu kontrol etmek lazım !!!

Dostlarım, abilerim ve küçüklerim. Yakıt konuları her zaman tartışma çıkmasına müsait konulardır. Yinede internet ortamının azizliğine hepimiz uğruyoruz, sert olmayan sıradan sözler sert bir biçimde anlaşılıyor, gayet şakacı konuşmalar ciddi sanılabiliyor.

Burada araba kullanmayı bilmeyen kimse yok, hepimiz elimizden geldiğince araçlarımızı keyifli/ekonomik eğrisinde uygun gördüğümüz şekilde kullanma gayetindeyiz. (Ulaş hariç, Ulaş'ın ekonomi yapmaya çalıştığını görmedim hiç (((:  ) lakin Active Select ilginç bir meret, evet canı istediğinde ekonomik olabiliyor ama genele vurduğumuzda standart kullanım alışkanlıklarıyla normalin rahatsız edici derecede üstünde yakan bir araç. ֖rneğin standart kalkışlarda düz bir 1.4T 39.9lt/100km görmezken (normal şekilde gaza basarak) Active Select maşallah sanki yürü aslanım, o depodaki benzin bitecek yoksa arkandan ağlar demişsiniz gibi yakıyor. En azından benimki öyle. Bununla ilgili birçok video çektim, Youtube'da GNSpower diye aratırsanız birçok tüketim videosu bulabilirsiniz çektiğim.

Sn. delikadir24, kimsenin kimseye yalancı muamelesi yapmaya hakkı olamaz, böyle birşey belki geçmişte bir iki üye tarafından yapılmış olabilir ama bunu bütün forumla itham ederseniz "Buna kim nasıl karar veriyorsa işte" cümleniz buna müsade etmez. Eğer birisinin bir başka üyeyi yalancılıkla itham ettiğini görürseniz lütfen yönetime bildiriniz, bu tür konularda insanların rencide edilmemesi bu forumun en önemli kurallarından biridir, derhal müdahale ederiz.

Active Select ile 110 cruise ile İstanbul'a gittim 7.0 ortalama görebildim, şehir içinde aracımı kendi araç kullanma alışkanlıklarıma göre olabilecek en zevksiz şekliyle kullandım (hep 70-80 arası cruise, ani hareket yok, boş yollara gözüm kapalı vb.) 8.2 yakabildim. Ama sonra arabam servise girdi şimdi ne kadar sakin gitsem 9.6'dan aşağı inmiyor. Ha imzamda görebileceğiniz gibi arabanın aynı zamanda gazı köklediğinizde kilometre başına bir litre yakabilmek gibi ayrı bir becerisi varki o her arabaya ya da şanzımana nasip olmaz 1.4 gibi küçük bir hacimde. (:

Lakin bu şanzımana az yaktıran her insanı can kulağı ile dinliyorum, belki başaranların sürüş karakterini tamamen uygulayamam ama bir iki işe yarar öneri bile bana 1 lt az yaktırsa kardır benim için.

sedanlarda active selectte iyileştirme yapıldıgını bana söylemişlerdi.1-1.5 litre ortalama daha az yakıyormuş.Adanalı oldugumdan bilirim Adanada yollar çok geniştir.ve trafik fazla olmaz.bu nedenle bu değer yakalanılabilir.ama ortalama hız yüksek oldugu için şehir dışı da biraz fazla kullanılmış araç.yine de active selecte göre 8,1 güzel bir değer.ama tartışıp birbirimizin gönlünü kıracak sözlerden kaçınmak lazım.neticede burası paylaşım forumu herkes biraz daha sakin olursa birbirimize daha iyi yardım edebiliriz.

GNSpower link' Alıntı:
Sn. delikadir24, kimsenin kimseye yalancı muamelesi yapmaya hakkı olamaz, böyle birşey belki geçmişte bir iki üye tarafından yapılmış olabilir ama bunu bütün forumla itham ederseniz "Buna kim nasıl karar veriyorsa işte" cümleniz buna müsade etmez. Eğer birisinin bir başka üyeyi yalancılıkla itham ettiğini görürseniz lütfen yönetime bildiriniz, bu tür konularda insanların rencide edilmemesi bu forumun en önemli kurallarından biridir, derhal müdahale ederiz.
Sn GNS öncelikle yorumlarınıza bende çok gülüyorum ve eğlenceli buluyorum bunun için teşkrlr. Ancak ben ne zaman değerlerimi paylaşsam sürekli taşlandım hadi ordan yazıldı (Bunları yazanların çoğu dizelcilerdi). Ama dendiği gibi kullanımla ve yol şartlarına bağlı herşey.

Mesela 1.4 T Araç için depoyu 400 km de bitirende yazıyor, aynı araçla ş.d. 1000 km yaptım diyen arkadaşta yazıyor.

Ben sadece yazılanlara herkesin saygı göstemesi gerekir diyorum.  047shakee

delikadir24 link' Alıntı:
Sn GNS öncelikle yorumlarınıza bende çok gülüyorum ve eğlenceli buluyorum bunun için teşkrlr. Ancak ben ne zaman değerlerimi paylaşsam sürekli taşlandım hadi ordan yazıldı (Bunları yazanların çoğu dizelcilerdi). Ama dendiği gibi kullanımla ve yol şartlarına bağlı herşey.

Mesela 1.4 T Araç için depoyu 400 km de bitirende yazıyor, aynı araçla ş.d. 1000 km yaptım diyen arkadaşta yazıyor.

Ben sadece yazılanlara herkesin saygı göstemesi gerekir diyorum.  047shakee

Kesinlikle haklısınız, yazılanlara saygı gösterilmeli.

Mesela 1.4T için düz ve Active Select arasındaki farkları en iyi Tolga KARACA yorumlar, ondaki düz ile bendeki Active Select'i birkaç kez değiştik kullanıma bağl çok fazla değişken var. Active Select'in belkide en büyük sorunu bu, standart bir araç kullanmaktan ziyade onun karakteristiğine uymak durumunda bırakıyor insanı. Bazen ben mi para verip Active Select'i aldım yoksa o mu beni ele geçirdi emin olamıyorum. ((:

Herşey bir yana 1.4 turbo gaza basarsan fırtına, sakin akıllı uslu gidersen meltem tadında bir araba... Bu benzin olayları yüzünden kalp kırmaya değmez herkes kendi eder kendi bulur, aldatıcı bilgi veren zaten kendini kandırmış olur  herkes biliyor arabasını az çok. Burada tecrübelerimizi paylaşıyoruz ne mutlu böyle bir forumumuz var  okkk
Herkese kazasız belasız güzel sürüşler dilerim.

Arkadaşlar burada yazan ben ve ulaş. Şundan herkes emin olabilirki biz kimseyle dalga geçme niyeti ile yazmadık. Bu da hem burada hem özelde AÇIKCA ifade edildi. Zaten ikinci mesajımda 7 lt yi de garipsedim, bizdekiler böyle olmadığı için fakat o mesajın muhatabı ne alınganlık yaptı ne olay çıktı. Doğal olarak biz de düşünüyoruz yapılan bir güncelleme varsa biz de çözümüne bakalım diye. Burada uzun zamandır olan dostlarımızın bileceği üzere ben ve ulaş ın birşeylerden çekinerek, korkarak kıvırtmayacağımız aşikar. Yani dalga geçme yok, yalan söylüyorsunu ima etmedik diyorsak bu budur. Yok illa öküz altında buzağı aranacaksa buna da yapılacak birşey yok.

Tüketim konusunda BASARAK, Ş.İÇİ-Ş.DIŞI KARMA ORTALAMA nın 8 lt olarak gerçekleşmesi ve bunun bizim kullandığımız ve genelde A.S kullanan tüm arkadaşlarımızın bileceği üzere garip. Peki bunun bize garip gelmesi suç mudur?

Yazılanlara saygı gösterilmeli. Kesinlikle. Ama bu saygı sadece az yaktım diyene değil, çok yakıyor diyene de aynı şanzumanı olan ve az yakan aracı garipseyenlere de gösterilmeli. Neticede ne küfür edildi ne kişiliğine hakaret.

Burada biz 1.4t 8 yakmaz demiyoruz. Tolga nın verileri ortada. Söz konusu olan şey A.S ile o rakamın yakılması. Bu kişi olarak da değil aracın yakması.

Sn. alpdeger

Bu sözlerimde şimdi size. Madem özeli beğenmediniz buyrun. Size o kadar söyledim dalga geçme yok, olsa mesajıma ABİ ile başlamam diye. Hala bunu kabul etmemekte direniyorsanız yapacak birşey yok. Hizaya sokmaya gelince burası dingonun ağırı değil. Yaşı kaç olursa olsun hiçkimse aklına gelen, canının çektiği şekilde kıçlı başlı konuşamaz. Konuşursa uslubu ile ilgili uyarıyı alır. Beğenmiyorsanız bu durumu buna da yapacak birşey yok. Burada belirlenmiş kurallar böyle. Hani demişsiniz ya "Forumu düzenlemeye yardımcı ol diye..." İşte tam da bu belirttiğiniz sebepten dolayı kıçlı konuşmanıza müdahale ederim. Sizin de reel de kim olduğunuz benim için önemsiz. Sizinle sizli konuşurken, sürekli, alındığınız konu hakkında böyle değil derken, bana laf sokma yarışına girecekseniz her seferinde karşılık göreceğinize emin olabilirsiniz. Size abi dememin, kırılmışsa gururunuzu onarmaya çalışmamın ne anlama geldiğini görün bence. Hayatımda neleri hazmedip hazmedemediğimi de beni yakınen tanıyan arkadaşlarım bilir ancak.

Kesinlikle kullanıma bağlı bir durum 1.4 140hp active select 6000 km de aracım, her yakıt alışımda sıfırlarım km yi, sürekli şehir içi 8.2  8.7 arası geziyor tüketimim normal kullanımda, biraz yükleneyim basayım dersem 10lt hatta 11 i buluyor (Bursa), ama şu bir gerçekki aracımın yakıtından hiç rahatsız değilim açıkçası, gülü seven dikenine katlanır misali ;)

Ben Ankara trafiğinde 6.8 lt ile kullanıyorum.Belki İstanbula gelsem ortalama 8-9 olacak muhakkak bir sebebi oluyor.Bu arada araç çok yakıyor ise (taabi bu dediğim ortalamanın çok üstünde ise) kesinlikle servise gidip halledilmesi lazım yazıktır bütçenizede zarar sinirlerinizede zarar umarım en kısa zamanda düzelir sorununuz.Aracım 8 bin olana kadar 7-8 ortalama ile gitti sonrasında düştü biraz daha kilometresi arttığında düzelir muhakkak.

Geri