Yeni Astra'da Orjinal Xenon

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cocotr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
orijinalini takmayacaklar.

orijinal sistemi komple 0 parçalarla takmak en az 2000 ytl ..

orijinal sistemde ;

2 adet seviye sensörü(yasal zorunluluktur !)
2 adet kontrol ünitesi
yığınla yeni ve eskinin üszerine yapılacak tesisat
far yıkama sistemi (Yasal zorunluluktur ! yurtdışında vize alamasınız)

ve yığınla detay işçilikler var..

tahminim size kıytırık uzak doğu malı bir kit verecekler...

almayın.. onun yerine ücretsiz bakımlar taleb edin... daha karlı çıkarsınız.

ahmet cok haklii.... katilmamak elde diil

bi-xenon değilki ama...uzunlar ve selektör normal ampulle...sadece kısalar xenon...uzunları açıp bi bak ışık kaynağı sadece mercekten mi gelio yoksa merceğin yanında bi haleojenden de geliomu diye...
sayın kardeşlerim uzun ampülleri sökün ve sellektör yapın öğrenemediklerinizi öğrenirsiniz:good:

orijinalini takmayacaklar.

orijinal sistemi komple 0 parçalarla takmak en az 2000 ytl ..

orijinal sistemde ;

2 adet seviye sensörü(yasal zorunluluktur !)
2 adet kontrol ünitesi
yığınla yeni ve eskinin üszerine yapılacak tesisat
far yıkama sistemi (Yasal zorunluluktur ! yurtdışında vize alamasınız)

ve yığınla detay işçilikler var..

tahminim size kıytırık uzak doğu malı bir kit verecekler...

almayın.. onun yerine ücretsiz bakımlar taleb edin... daha karlı çıkarsınız.

Ben komple 2000 ytl olan donanım taktırıcam, o konuda sorun olacağını sanmıyorum. Uzakdoğu malı bir kiti kabul etmiycem.

Ancak sorum şu, araca sonradan bütün bu anlattığın donanımı takmak araçta bir sorun yaratır. Baya birşey sökülüp takılacak anladığım kadarı ile, sonradan ses yapmasın, dimyada pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım?

büyük ihtimal pirinçten de olursunuz evdende :)...

başka alternatif arayın.. Opel vectra B ye sonradan cdx versiyonu xenonlarını takmak

izmir egem in verdiği expertizde 6.500 ytl idi.. :D

takmazlar emin olun takmazlar...

adam akılı taksınlar forumu bırakırım ...

büyük ihtimal pirinçten de olursunuz evdende :)...

başka alternatif arayın.. Opel vectra B ye sonradan cdx versiyonu xenonlarını takmak

izmir egem in verdiği expertizde 6.500 ytl idi.. :D

takmazlar emin olun takmazlar...

adam akılı taksınlar forumu bırakırım ...

ya baya uzun tartıştık ettik en sonunda razı oldular xenona ama orjinalden kaçacaklarsa ben gene haklarımı yasal yoldan ararım daha iyi... arabayı alalı 2 ay oldu, hala uraşıorum ya.

Benim derdim o değil, hadi dediler ne istiosan takıcaz... Sök - tak sırasında arabayı rezil etmesinler... Bir riski var mıdır ?

Ahmet bir de şunu diyicem, atıyorum Cosmo paket bir araç kaza yaptı önden darbe aldı, neticede herşeyi tekrar takıolar. Yani diyeceğim o ki, bnm arabada Xenon için gerekli donanım için alt yapı vardır, atıorum takılcak parçaların yeri hazırdır. Yanılıyormuyum ?

ya baya uzun tartıştık ettik en sonunda razı oldular xenona ama orjinalden kaçacaklarsa ben gene haklarımı yasal yoldan ararım daha iyi... arabayı alalı 2 ay oldu, hala uraşıorum ya.

Benim derdim o değil, hadi dediler ne istiosan takıcaz... Sök - tak sırasında arabayı rezil etmesinler... Bir riski var mıdır ?

Ahmet bir de şunu diyicem, atıyorum Cosmo paket bir araç kaza yaptı önden darbe aldı, neticede herşeyi tekrar takıolar. Yani diyeceğim o ki, bnm arabada Xenon için gerekli donanım için alt yapı vardır, atıorum takılcak parçaların yeri hazırdır. Yanılıyormuyum ?

Tabiki tüm altyapı hazır..

şimdi vectra için konuşayım ben kendi aracım için araştırmıştım opeller benzer nasıl olsa..

2 adet seviye sensörünü ön ve arka aksa takacaklar.. kolay iş.. yerleri belli..

bunun kablolama işi var (wiring harnes) eğer acil kodu ile tesisatı spariş ederlerse sorun yok..

ama kendileri bobin kablosu ilede yapabilir.. 3kablo arkadan 3 kablo önden 6 kablolu tesisat demeti geçecek..

sonra farlarınız değişecek farların içinde ballastlar var (kontrol ünitesi diyorlar..) bunlardanda kablolar gelecek...

sonra aracın içine gidecekler.. aracın radyosu biliyorsunuz hıza göre sesi yükseltiyor/kısıyor... bu bilginin bulunduğu kabloya (ISO pin 5) paralel çekilecekki farlarınız yüksek hızda daha fazla görüş mesafesi için yükselsin yavaşlayınca alçalsın...

sonra yol bilgisayarınıza gelcek sıra... yol bilgisayrınızada kablolama yapılacak .. zira arızaları bildiriyor biliyorsunuz..

ordanda sigorta kutusuna inecekler.. ama aracınızda halojen sistem mevcut olduğundan , hangi mevcut kabloya paralel atılacağı yada nereden yeni hat geçeceğini kesin bilmeleri lazım.. belki inmezler..

ve en önemli yer far açma kapatma butonu...

zira xenon sistem yüksekliğini kendi ayarladığından bu anahtarın üzerindeki yükseklik ayarlayıcısı boşa çıkacak...

yani birde xenon sistem için kullanılan far açma kapama butonunuz lazım...

Bitmedi ... :D

Avrupa birliğinde TÜV CERT ISO vs vs zımbırtıları XENON SİSTEM BULUNAN ARÇLARDA FAR YIKAMA SİSTEMİNİ MECBURİ GÖRÜR.

Far yıkama sistemi için artık ellerinde o püsküren yerler varmıdır yoksa yeni tamponmu takarlar bilmiyorum...

Far yıkama sistemide cam suyu deposunu kullanır.. ama hacmi daha büyük ve motoru daha basınçlı su püskürtür..

bunlarda değişecek....

yani ben komple full+full orijinal xenon istiyorum derseniz bunları yapmak zorundalar..

ama yaparlarmı bilmiyorum... gerçekten merak ediyorum.

kolay gelsin :)

Tüm altyapı hazır derken hayır ...

alt yapınız halojene göre hazır .. orayı atlamışım...

cosmo paket kaza yaptığında farları değiştirirler en basti...

ama size yükseklik sensörlerinden başlayarak taa aracın içine kadar yeni tesisat çekilecek..

bakın elimde opel vectra B halojen için xenon dönüşüm şeması var..

halojene hangi kablo ekleniyor yada paralel çekiliyor belli ;

yabancı forumlardan aldım (direksiyon sağda bunlarda)

xenonqt7.jpg

Geri