Yeni Astra'da Orjinal Xenon

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cocotr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ahmet, harbiden dolu dolu bilgi vermişin çok sağol.

Abi tahmin ettiğimden çok zormuş.

* Bi kere şu aracın radyosuna ve yol bilgisayarına ulaşma sırasında sökme takma olacak mı yoksa sadece kabloya soketi mi sokacaklar. Ön konsolu komple indireceklerse oturur ağlarım yani.

*Döşemeyi kaldırıp, kablo çekeceklerse bunların hepsi arabayı yap-boza çevirir. Sizde biliosunuz ki sökülüp takılan şey ilk hali gibi olmaz, ses yapar gıcırtı yapar.. Döşeme kaldırılacak mı kablolalam da ?

* Xenon takmazlarsa benim Opel'den alacağım aksesuar yok aynı değerde. Dava açıp para almaya kassam aylarım gider. Ne yapayım ? Arabada kol dayama, karter koruma, park sensörü, cam altı krom çıta ve enjoy sp var. Başka ne aksesuar olabilir ki ? 1 de bakım hediyem var, 2. bakıma da ihtiyacım olmaz arabayı satıcam 25000 gibi.

* Far yıkamasız, sadece xenon taksak. İçerdeki far yükseklik ayarı ile manuel olarak ayarlasak genede halojenden iyi olmaz mı? Çünkü o zmn radyoya ulaşma, akslara sensör takma fln işi olmayacak. Ahmet sen ne tavsiye ediyosun? Dediğin işlemlerden hangilerini yaptırmamı, hangilerine dokundurmamamı tavsiye ediosun? Parasal olarak değil, arabanın orjinalliğinin bozulması açısından da düşünürsen çok sevinirim.

Senin kadar bilgili başka biri yok,ondan tüm sorular sana :) Artık kusuruma bakma.

Teşekkürler

cocotr
sakın yanlış anlamayın ama demezsem içimde ukte kalır....

ben arabanızı aldığınız bayiinin yerinde olsam.
açık ve net diyorum verdiğiniz parayı ödeyip aracımı geri alırdım.
1 an bile düşünmem...

cocotr
sakın yanlış anlamayın ama demezsem içimde ukte kalır....

ben arabanızı aldığınız bayiinin yerinde olsam.
açık ve net diyorum verdiğiniz parayı ödeyip aracımı geri alırdım.
1 an bile düşünmem...

çok mu talepkar bir müşteriyim sizce? Keşke dediğinizi yapsalar verseler paramı bende gidip kusursuz bir araç alsam, içime sine sine kullansam.

Ben de memnun değilim 2 aydır bunlarla uğraşmaktan, Opel fabrika çıkışı araçlarını adam gibi kontrol etse bunların hiçbiri yaşanmaz.

cok talepkar değilde cok inceleyen bir müşterisiniz...

yanii eğer dediğiniz gibiyse 3-4 tane toplu iğne başı boya tanesi kalmışsa ben onun için servise gitmem...
haa bakıma gittiğimde söylerim hafif bi cilayla bi hallederler...
yanii gözden kacabilecek normal şeyler bunlar...

Dediğinin aynısını yaptım, alırken gösterdim. "Sorun değil, ufak bi cilayla hallolur" dediler. Sonra cila için gittim, "Olmaz bunu kazıycaz baştan boyıycaz. İster misiniz?" dediler.

Ararsın Opel'in merkezini "O araç ayıplı araca girer, size indirim yapılması lazımdı" derler.

Sen de düşünürsün bu nedir : Bbu yalandır, adam kandırmaktır, sahtekarlıktır.

Karşılığında ne yapılır, insan ufacık birşeyi büyütür maksat ders vermektir, maksat "Adamı kandırırsanız sonucuna katlanırsınız" mesajını vermektir.

Ahmet,

Sen daha soruları cvplamadan ben bir Opel Gedizleri aradım sordum soruşturdum. Olay şöyleymiş;

1. Opel, orjinal Xenon paketini sonradan araçlarına uygulayamıyor. Komple motor tesisatının ve elektrik tesisatının elden geçmesi gerekiyor. Yurtdışından gelen açıklamada bunun imkansız olduğunu söylediler.
2. İki adet mercekli farı, Philips Xenon kiti ile 2700 YTL'ye arabaya takıyorlar. Seviye ayarı olmuyor, içerideki kumanda da çalışmıyor. Nasıl ayarlandı ise öyle kullanıyorsun.
3. Far yıkama için tampon değişcek, silecek suyu motoru fln değişcek. Uzun işi varmış.

2. seçenek her halukarda halojen fara göre iyi mi sizce, yoksa far ayarından vazgeçmeyeyim mi?

Son düzenleme:
cok talepkar değilde cok inceleyen bir müşterisiniz...

yanii eğer dediğiniz gibiyse 3-4 tane toplu iğne başı boya tanesi kalmışsa ben onun için servise gitmem...
haa bakıma gittiğimde söylerim hafif bi cilayla bi hallederler...
yanii gözden kacabilecek normal şeyler bunlar...

mantıklı bi yorum, 4 tane nokta bu kadar sıkıntı çekmeye değer mi?

bir de Ahmet'i tebrik ediyorum,ansiklopedi gibi adam yaw :D

Bence farın hiç br yeri ile oynamayın..

ben xenon sistem ile kafayı bozdum bir ara. içinize sinmez.. sonradan her türlü orijinal olmayan uygulama sıkıntılı...

Ben sizin yerinizde olsam aksesuara kasardım :D
irmscher jant , bodykit çamurluk vs ... olduğu kadar :D

aracın değerinide 25.000 de satacaksanız düşürmez(yani aksesuarlar saterken bedavaya gitmez)...

bunlar oroijinal aksesuar diyerek 1 basamk yukarda olursunuz diğer corsalara göre

Bodykit fln benim tarzım değil pek, yani dizel araçta komik duruyor bence.

Her türlü orjinal olmayan uyguluma sıkıntı işte, bende senin gibi pinpirikliyim ama şu philips kitli mercekli farlar kafama yattı. 6000 k takıolarmış, güzel de oluyor diyolar. Yükseklik ayarı da olmayı versin arabama ztn maks 3 kişi biniyo. O da yüksekliği ne kadar etkileyecek.

Geri