Yeni meriva'cilar buraya

arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım izmirden rafet.22 nisan 2011 de ailecek görüp beğendiğimiz dizel enjoy paketi merivamızı aldık. aracın içi çok ferah direksiyon u ve direksiyondan kumandalı müzik sistemi çok güzel ben daha önce seat cordoba varıo 1.9 tdı araç kullandım garantisi bittikten sonra araba her gün arıza ile bıktırdı sonra 2006 da toyota corolla d4-d aldım harika bir araba 6 yıl kullandıktan sonra ilk kez meriva ile opel aracım oldu.elfireni yerine elektıronik fren e alışmakta biraz zorlandım . birde 1. viteste arba biraz nazlı(acaba 1. vites rodaj dan sonra biraz daha atak olurmu?) onun dışında kullanmaktan keyif alıyorum umarım uzun yıllar sorunsuz kullanmak kısmet olur.

Hayirli olsun bi sorun çikmaz sanmiyorum ufak tekek küçü kronik sorunlar olur onlarda garanti bitmeden Değişir diye düşünüyorum

hayırlısı olsun. keyifli güzel bir araç aldınız...

(Hayirli olsun bi sorun çikmaz sanmiyorum ufak tekek küçü kronik sorunlar olur onlarda garanti bitmeden Değişir diye düşünüyorum) : kronik sorun derken neleri kastetdiniz bilgilendirirseniz sevinirim.

bende kilma ile ilgli ve havalandırma sistemi ile ilgili sorun çıkmıştı hemen hallettiler şimdilik başka sorun yok

Arkadaşlar bende meriva almaya karar verdim.Njoy modeli alacağım.Ancak 1.4 t 120 beygir ve 1.3 dizel motor seçenekleri arasında kararsız kaldım.Tavsiyesi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

arkadaşlar dizel arabanın ilk kontrolü diye birşey varmı varsa kaç kilometrede?(periyodik bakım değil)rodaj varmı?satıştakiler de cevap veremediler onun için yazıyorum

bende kilma ile ilgli ve havalandırma sistemi ile ilgili sorun çıkmıştı hemen hallettiler şimdilik başka sorun yok
bu tür küçük sorunlardan bahsediyorum burdaki gibi her yeni cıkar araçta bu tür şeyler olur onlarda servisde gideilir;)
Arkadaşlar bende meriva almaya karar verdim.Njoy modeli alacağım.Ancak 1.4 t 120 beygir ve 1.3 dizel motor seçenekleri arasında kararsız kaldım.Tavsiyesi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
kesinlikle 1.4 120 ps lik motoru tercih edin 1.3 motorda çok başarılı ama eski 1.3 lere oranla showroomdaki satış temsilcisi en çok tutulan modeli 1.4 120 lik ve 1.3 cdtı 95 ps lik olanı dedi 1.4 140 lık ve 1.7 120 ps lik cdtı versiyonları biraz aç gözlüymüş yanlız şunuda belirtim opelin bu yeni motorları lpg kitini kabul etmiyormuş zaten çok ekonomik bi motor 1.4 120 lık versiyonu kafanızda soru işareti kalmasın kesinlikle bu motoru tercih edin derim performans hız meraklısı iseniz tabiki 140 lık:good::good:
arkadaşlar dizel arabanın ilk kontrolü diye birşey varmı varsa kaç kilometrede?(periyodik bakım değil)rodaj varmı?satıştakiler de cevap veremediler onun için yazıyorum
ilk 1500 ila 1000 km arası rodaj süresi olur en fazla 1500 dür bu süreyi ihmal etmeden ilk bakımı yapılmalıdır

Son düzenleme:

bu tür küçük sorunlardan bahsediyorum burdaki gibi her yeni cıkar araçta bu tür şeyler olur onlarda servisde gideilir;)

kesinlikle 1.4 120 ps lik motoru tercih edin 1.3 motorda çok başarılı ama eski 1.3 lere oranla showroomdaki satış temsilcisi en çok tutulan modeli 1.4 120 lik ve 1.3 cdtı 95 ps lik olanı dedi 1.4 140 lık ve 1.7 120 ps lik cdtı versiyonları biraz aç gözlüymüş yanlız şunuda belirtim opelin bu yeni motorları lpg kitini kabul etmiyormuş zaten çok ekonomik bi motor 1.4 120 lık versiyonu kafanızda soru işareti kalmasın kesinlikle bu motoru tercih edin derim performans hız meraklısı iseniz tabiki 140 lık:good::good:

ilk 1500 ila 1000 km arası rodaj süresi olur en fazla 1500 dür bu süreyi ihmal etmeden ilk bakımı yapılmalıdır

Performans değerlerine baktığımda
1,3 cdtı
95 hp 180 nm tork 1750-3500 d/d
ortalama tüketim 4,5 lt
1,4 turbo
120 hp 175 nm tork 1750-4800 d/d
ortalama tüketim 6,1 lt

bana göre dizelin performans değeri benzinliye yakın ve yakıt yönünden daha ekonomik diye düşünüyorum.

Fiyat olarak ise 1,4 120 hp njoy en son bıraktıkları rakam 37.900 tl
1,3 cdti 95 hp njoy ise 43.000 tlye bıraktılar.

Evet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.

yıllık 15-20 binden aşağı kilometre yapacak iseniz benzinliyi alın.

Geri