Yeni Opel Astra 2015 yakalandı...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ulkm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Yeni Opel Astra 2015 yakalandı...

Her ne kadar render'da olsa güzel görünüyor :)

Tolga KARACA link' Alıntı:
Golf 6 da ön cam dibinden 1 - 1.5 karış sonrasında konsolun üstü dikr kısım daha eklenmi  açıyla aşağı iniyor, bizim araçlarda ise konsolun üzeri ön cam dibinden yaklaşık 3.5 karış sonra eğimli şekilde vites konsoluna doğru devam ediyor.

Eğer dediğim alandaki derinliği ve eğimi azaltılırsa zaten ciddi bir diz mesafesi+bagaj alanı artışı olur, bizim araçlarda konsolun üzerindeki yumuşak plastik devamında yerini sert plastiğe bırakarak ön cam dibine uzanıyor, aslında Golf teki yumuşak alan bizimkinden daha fazla değil; bizde yumuşak aksama fazladan sert bir kısım daha eklenmiş.
Zaten anlam veremedigim aracın ölçüleri. Motor kaputu gereğinden fazla uzun astra j de. Aynı motorlara sahip merivanın içi astraya göre çok daha geniş, ferah. Ancak satış politikası malesef böyle opelin. Aracı alırken satıcı arkdaş itiraf etmişti bu durumu "Abi içini meriva veya insignia kadar geniş yapsa onları nasıl satacak zaten iç görünümleri birbirleriyle aynı" motor kaputunu açıp bakdığımızda motorun ne kadar yayvan şekilde yerleştirildiğini görüyoruz.

Fİziksel (iç-dış) tasarımda bu kadar başarı yakalanmışken, çok fazla bozacaklarını zannetmiyorum.
Bunun dışında motor seçenekleri beni çok çok daha fazla ilgilendiriyor.
Motor verimine daha fazla eğilmesi gerekli Opel'in. ֖zellikle yeni dizel motor seçeneğini sabırsızlıkla bekliyorum.
Ayrıca 6. vites bence her pakette standart olmalı.Aracım 1.6 115 bg edition ve gerçekten 6. vitesi arıyor .
Karma yakıt ortalamam 8.0 lt civarı. Bu tüketim; yol tutuş , aerodinamik, sürüş keyfi ve aracın ağırlığı düşünüldüğünde
belki tolere edilebilir. Ancak günümüzde, enerji geri kazanımı gibi teknolojiler bulunuyorken, bu değer gene de fazla benim düşünceme göre.
Tabii ki her yeni teknoloji, ek masraf ve maliyetlere yansıyacak bir unsurdur.
Zaten aracıma aşık olmamın sebeplerinden birisi de, bence fiyat-performans olarak rakiplerinden üstün olmasıdır.
şahsen daha verimli bir motor için bütçemi biraz daha zorlamakta da sakınca görmem.
Umarım güzel bir dizel motor seçeneği gelir ve aşkına meftun oluruz iyice astra'mızın  general_Pray

Geri