ben i30u astra kadar başarılı buluyorum, özellikle 1.6 260nm tork ve 128 beygir çok etkileyici, ancak beğenmiş olduğum bir araç olmasına rağmen tercihimi astra j den kullandım, hyundai firması çok güvenilir bir firma değil, her sene birşeyler değişiyor, getz vardı tarih oldu, bi ara matrix vardı o da tarih oldu, i30 çok kaliteli bir araç ama i20 çok vasat bir araç, bir firma isimleri bile bukadar benzer olan ürünlerinde bu kadar ucurumlar yaratmamalı, bugün insignia astra corsa ve mokkayı incelediğimizde birçok şey ortak kullanılıyor ve en ucuzları olan corsada bile aman aman dandik bir malzeme bulamassınız, ama i20 ye baktığınızda saç teneke gibi, vites topuzu oyuncak akülü araba gibi bunlar böyle uzar gider.
uzun lafın kısası bugun 49bin tl verilip alınan bir i30 diesel 2 sene sonra ne edecek, 2010 i30 dieseller 30bin tl civarlarında, ya 2012 de alınan 49bin tllik araç 2014 de 30bine ancak giderse, siz böyle büyük bir kumar oynamaya cesaret ediyorsanız buyrun alın, ben aracı çok sevdim ama bu konulardan dolayı i30a cesaret edemiyorum, ya elimde patlar zarar edersem diye...