Yokuşta kalkış desteği

Ynt: Yokuşta kalkış desteği

ama araç viteste değilmiş sn. çellocu bundan olabilir mi?

HaKaN link' Alıntı:

yok Hakan bey vitesle alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum, sizden rica etsem aynı koşullarda aracı test edermisiniz ?  :-[

çellocu link' Alıntı:
[quote author=HaKaN link=topic=835.msg37876#msg37876 date=1308898719]

yok Hakan bey vitesle alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum, sizden rica etsem aynı koşullarda aracı test edermisiniz ?  :-[
[/quote]
peki 12 gibi okuldan eşimi almaya gideceğim deneyeceğim bunu

HaKaN link' Alıntı:
[quote author=çellocu link=topic=835.msg37878#msg37878 date=1308899141]
[quote author=HaKaN link=topic=835.msg37876#msg37876 date=1308898719]

[/quote]
peki 12 gibi okuldan eşimi almaya gideceğim deneyeceğim bunu
[/quote]

Teşekkür ederim Hakan bey cevabınızı bekliyorum

Yokuş kalkış sistemi devredeyken malum balatalar kitli oluyor. O esnada siz de ayağınızla aynını yapmak istiyorsunuz yani fren yapmış araca fren uyguluyorsunuz.

Belki sistem fazla hidrolik fren basıncını engellemek için birşeyler yapıyordur. 

Tolga KARACA link' Alıntı:
Yokuş kalkış sistemi devredeyken malum balatalar kitli oluyor. O esnada siz de ayağınızla aynını yapmak istiyorsunuz yani fren yapmış araca fren uyguluyorsunuz.

Belki sistem fazla hidrolik fren basıncını engellemek için birşeyler yapıyordur. 

Anladım, muhtemelen dediğiniz gibi bir şey oluyordur, sistem devrede değilken (düz zeminde) ses gelmiyor çünkü.

ben denedim bahsettiğiniz ses aynı şekilde bende de oluyor ama Tolga beyin dediği gibi araç birşeyi engelliyormuş gibi geliyor
zaten yokuşta boşa alıp frene basmak anlamsız bu hiç kullanmadığımız bir durum
ve vites boştayken freni pompalayınca biraz sertleşiyor
yani korkulacak bir durum söz konusu değil sadece mekanik işleyiş sanırım

HaKaN link' Alıntı:
ben denedim bahsettiğiniz ses aynı şekilde bende de oluyor ama Tolga beyin dediği gibi araç birşeyi engelliyormuş gibi geliyor
zaten yokuşta boşa alıp frene basmak anlamsız bu hiç kullanmadığımız bir durum
ve vites boştayken freni pompalayınca biraz sertleşiyor
yani korkulacak bir durum söz konusu değil sadece mekanik işleyiş sanırım

ևok teşekkür ederim Hakan bey, şimdi rahatladım  ;)

Dün dikkatimi çekti henüz kullanım klavuzuna bakmaya vakit bulamadım buradan sorayım dedim.

Dün çok hafif yokuş bir yerde kalkış desteğinin devreye girmediğini defalarca test ettim. Sistem devreeye girmiyor şöyle ki kalkış yapmak üzere 1. vitese veriyorum freni bırakıp debriyajı geciktiriyorum ve araç direk kaymaya başlıyor geriye. Çok az daha açılı bir yokuşta devreye girdi. Ben en hafif açılı yokuşta bile araç eğer kayıyorsa devreye girdiğini sanıyordum.

Ben mi yanlış biliyorum benim sistem devreye girmiyor bir sorun mu var aracımda?

eğime göre
Burock3427 link' Alıntı:
Dün dikkatimi çekti henüz kullanım klavuzuna bakmaya vakit bulamadım buradan sorayım dedim.

Dün çok hafif yokuş bir yerde kalkış desteğinin devreye girmediğini defalarca test ettim. Sistem devreeye girmiyor şöyle ki kalkış yapmak üzere 1. vitese veriyorum freni bırakıp debriyajı geciktiriyorum ve araç direk kaymaya başlıyor geriye. Çok az daha açılı bir yokuşta devreye girdi. Ben en hafif açılı yokuşta bile araç eğer kayıyorsa devreye girdiğini sanıyordum.

Ben mi yanlış biliyorum benim sistem devreye girmiyor bir sorun mu var aracımda?
eğime göre devreye giriyor, çok az eğimli yollarda devreye girmiyor yokuşta kalkış desteği
yani herhangi bir sorun yok aracınızda

Geri