Yokuşta kalkış desteği

Ynt: Yokuşta kalkış desteği

Bence eğime göre değil.Aracın eğimi algılaması zor gibi...Benim düşüncem frene yaptığımız basınçla ilgili.Şöyleki bende az eğimli bir yolda deneme yaptım ve geriye kaçtı.Daha sonra aynı yerde daha bir yokuşmuş gibi fren pedalına daha sert bastığımda devreye girdi :)

Aslında eğimi algılaması çok zor değil eğim algılanabilinir sistem tarafından ama bu sizin yaptığınız deneme sonucunda da eğimle alakalı olmadığı anlaşılıyor. Aynı yerde devreye girip girmeme durumu eğimden bağımsız olduğu kanaatini doğuruyor.

Hakan Beyin dediği de şu olabilir hafif eğimde genelde fren pedalına az basma eğilimindedir sürücüler. Bundan dolayı devreye girmiyor olabilir ve bize eğime göre gelebiliyor olabilir.

Bu tamamen frene basma sertliği ile alakalı bi durum 2. vites ile yokuş çıkarken aniden 1 sn. liğine durup 1. vitese geçip hızlıca arabayı kaldırdığımda devreye girmediğini fark ediyorum çünkü o anlarda çok hafif bi şekilde fren pedalına basıyoruz ama yokuşta kırmızı ışıkta beklerken sistem her seferinde devreye giriyor, çünkü frene daha sert basıyoruz.

Sadece bizim fren pedalına basma sertliğine güvenmez gibime geliyor.

Akslarda mevcut ağırlık sensörleri ile eğimi ölçmek oldukça kolay. Hatta bence direk eğimi ölçen bir sensörüde vardır.

Peki sistemin çalışma mantığını ayrıca tartışalım da şunu sormak istiyorum. Benim gibi bazen yokuşta durup kalkarken devreye girmeme durumunu yaşayanlar var mıdır? Benim araçta bir sorun olmadığından tam bir emin olmak istiyorum da...

Bu ara sıra olan bir şey mi? Öyle ise benim araba da bir iki kere geri kaydırdı. Tabii benimki otomatik olduğu için geri kaydırınca insan daha bir "Höaa ne oluyor laan??" şeklinde boş bulunmuş oluyor ama ne bileyim elektronik malzemedir, arada saçmalamazsa günah zannediyor olabilir. ((:

GNSpower link' Alıntı:
Bu ara sıra olan bir şey mi? Öyle ise benim araba da bir iki kere geri kaydırdı. Tabii benimki otomatik olduğu için geri kaydırınca insan daha bir "Höaa ne oluyor laan??" şeklinde boş bulunmuş oluyor ama ne bileyim elektronik malzemedir, arada saçmalamazsa günah zannediyor olabilir. ((:
dogan frene tam basmazsan geri kayar
ben park ederken falan hafıf meyil varsa frene tam basmadan gerı vıtese atmadan bu şekılde yanasıyorum

Akşam bir tekrar deneyeyim bakim. Fren pedalına basma dozuna göre deneme yapayım. Frene basma basıncına göre olması mantıklı geliyor...

bulent_tnt link' Alıntı:
dogan frene tam basmazsan geri kayar
ben park ederken falan hafıf meyil varsa frene tam basmadan gerı vıtese atmadan bu şekılde yanasıyorum

Benimki frenden ayağımı çektiğimde geriye doğru kayma yaptı birkaç sefer, hafif frenle değil de normal çekişte. Ondan tırstım yani. (:

Aynı eğimde yokuş kalkış desteği devreye girmediğinde daha sert bir pedala basma ile devreye giriyor.Ben denedim.

Geri