Yokuşta Rezil Oldum (geri vites rezilliği içerir)

Ynt: Yokuşta Rezil Oldum (geri vites rezilliği içerir)

sizin balata kokusunu bilmiyorum ama 1.6 cdti nin balata kokusu lağım gibi kokuyo :D

Bugün aynı sorunu bende yaşadım babamın kartal ile çıktığı yokuşu ben astra ile malesef geri viteste araba çok kötü yaklaşık 45-50 derecelik bir yokuşta arabayı anarya çıkaramadım arabadan garip bir ses geldi bende çok zorlamadım arabayı.... Çok kötü bir durum bu kadar kötü olmaması gerekiyordu bu arabanın koskoca opele hiç yalışmıyor....

Arkadaşlar benim evin orada da sağlam bir yokuş var. Orayı ilk başta dik çıkmaya çalıştığımda zorluk çekiyordum ayarlayamıyordum.

Daha sonrasında alıştım ve araba gık demeden çok rahat çıkıyor. Ağayınızı alıştırdıktan sonra sorun olmuyor.

En başta ben de arabaya suçu atmıştım ancak daha sonra fark ettimki sorun bendeymiş.

lanet araba...eskiden toyota aurisim vardi ne motor sesi, ne yol gurultusu, ne geri vites sesi canavar gibiydi...6 yil hic bakima sokmadan bindim tek kurus maraf cikmadi...Sonra yeni astra aldim servisten cikamiyorum..butun parami emiyor...lanet pislik araba

Otomatik viteste hiç zorlanma yaşamadım. Hatta ben her aracın geri vitesini zorlarım. Yardırıyordu namussuz.

Aydn link' Alıntı:
Otomatik viteste hiç zorlanma yaşamadım. Hatta ben her aracın geri vitesini zorlarım. Yardırıyordu namussuz.
Aynen benim arabada yardiriyor geri geri.
Dik yokusta bile banamisin demiyor. 

eğer ki daha önce dik yokuşta (arabanın zorlanacağı tarz da bir yokuşsa) geri viteste çıkmamışsanız, ilk defalarda her araçta oluyor böyle şeyler.... ben astrada hiç yaşamadım... ama bu güne dek aldığım araçlarda ilk geri geri yokuşa sardığımda zorlanma ve koku olayını yaşadım.... ama sonra hiç birinde koku, zorlanma filan kalmıyor.. tamamen baskı balatayı alıştırmakla ilgili birşey... baskı balatayı yeni değiştiren 2. el araçlarda da durum aynı... arkadaşım geçen ay c-max baskı balata değişti.. arabanın bazen yokuş çıkarken kedi ölüsü gibi koktuğundan şikayeti... çok takılmayın..

budoka link' Alıntı:
eğer ki daha önce dik yokuşta (arabanın zorlanacağı tarz da bir yokuşsa) geri viteste çıkmamışsanız, ilk defalarda her araçta oluyor böyle şeyler.... ben astrada hiç yaşamadım... ama bu güne dek aldığım araçlarda ilk geri geri yokuşa sardığımda zorlanma ve koku olayını yaşadım.... ama sonra hiç birinde koku, zorlanma filan kalmıyor.. tamamen baskı balatayı alıştırmakla ilgili birşey... baskı balatayı yeni değiştiren 2. el araçlarda da durum aynı... arkadaşım geçen ay c-max baskı balata değişti.. arabanın bazen yokuş çıkarken kedi ölüsü gibi koktuğundan şikayeti... çok takılmayın..

+1

Size kesinlikle katılıyorum.

Aynı geri vites problemini bende bir kere yaşadım.
Araçta iki kişi bir yokuştan geri geri çıkmaya çalıştığımda araç biraz zorlandı ve baskı balatadan koku geldi ama sonrasında daha dik yokuşlarda araçta üç kişi varken bile çıktığımda böyle bir problemle karşılaşmadım. Galiba bu problem tek seferlik. :)

Not: Opel'in baskı balata kokusu da adama yokuş çıkmaya tövbe ettirir. O ne pis bir kokudur arkadaş.  005hihih

Geri