Zorunlu Trafik Sigortası Hk.

Of kine ne of...

Apaydın, yazılı açıklamasında, 2014 yılı başından itibaren trafik sigortasında serbest tarife rejimi uygulamasına geçildiğini ve primlerin sigorta şirketlerince belirlediğini hatırlattı. Geçen yıl İstanbul'da bin 300 ile 2 bin 500 lira prim ödeyen iki minibüse, bu sene kazaları olmadığı halde 11 bin 810 lira ile 12 bin 310 lira poliçe kesildiğini bildiren Apaydın, ticari taksilere kesilen poliçenin ise 2 bin 650 ila 6 bin lira arasında değiştiğini belirtti.

Devamını okumak isteyen arkadaşlar...

http://finans.mynet.com/haber/detay...sigortasinda-fiyati-devlet-belirlemeli/104074

uygulaması zorunlu bir sigortada nasıl serbest fiyat rejimine geçilebilir, akla mantığa sığmayacak bir olay...

ancak minibüs ve taksicilerin fazla prim ödemesine bir gram üzülmedim açıkcası.. özel halk otobüsleri, minibüsler ve taksiciler trafikte terör estiriyorlar resmen

geçen sokulluda özel halk otobüsü kırmızı ışıkta son sürat geçti, yan yoldan gelen arabayı biçti..

Bu işin gerçekten suyu çıkmış durumda. Kasko parası kadar trafik sigortası. Bakın şuna bir şey demem. Kişi durmadan kaza yapan etrafına zarar veren bir sürücü ise amenna ama bunun da tabi bir sınırı olması gerek direk hemen bir kaza yaptı hadi bunun tepesine binelim denmemesi gerek.

Ama bu gidiş ile sanırım önümüzde ki yıl benim 1000 TL ödemem gerek...Sistem değişmeli kasko ayrı para sigorta ayrı para işine son verilmesi gerek. Eşek yükü ile benden para al ama bana karşılık olarak bir gram faydan olmasın sadece eşantiyon olarak ruhsat kabı birde arasına trafik kaza tutanağı sıkıştır zaten bu tutanağı tuttuk mu sonuç belli :D artık biz onunu mu tutarız? Yoksa o bizi mi? hehe...

böyle bir durum yurt dışında olsa o arkadaşın ehliyetini büker uygun yerine INSERT ederler sonrada kodese forward ederler :)))))

bu ülkede araban var mı yandın demektir. herkes araç sahibini zengin, paralı yolunacak kaz olarak görür.

devlet baba önce ÖTV ve KDV ödetir. öyleki ÖTV nin de KDV sini alır. derken ülkeye girişi 20,000 tl olan araba bir anda satış fiyatı 37 000 tl olur.

sıra gelir benzine. ocak 2015 rakamlarına göre benzinin vergisiz bayi fiyatı 1,32 TL. (EPDK versine göre) yani bir litrenin nerdeyse 3 lirası vergi. kendi arabanıza bir litre benzin alırken devlete de 2 litre benzin alırsınız.

sonra yetkili servis, arabanın garantisi var, bizden başka yere gitme garantini bozarım der. 300 liralık sırada bakıma 800 lira ödetir. son zamanlarda bir de garantiyi uzatıyorlar artık, insanlar yetkili servise daha çok para bayılsınlar diye.

sırada sigortacı ve kaskocu var. onlarda önce trafikten sonra kaskodan öperler.

sonrasında MTV si, otoparkı, sanayide işbilir ustalar .... liste uzarda gider.

uzun lafın kısası, çok ihtiyaç yoksa araba almamalı bu ülkede. yoksa adamın ocağına elbirliğiyle incir ağacı dikerler.

Arkadaşlar dolmak üzere olan trafik ve kasko için acenteden fiyat aldım az evvel.
Kazasız indirimli aracım için;

Trafik en uygun 425(son) TL.
Kasko en uygun 488(daha inecekler) TL.

Geçen sene trafik 250, kasko 500 idi.

Arkadaşlar dolmak üzere olan trafik ve kasko için acenteden fiyat aldım az evvel.
Kazasız indirimli aracım için;

Trafik en uygun 425(son) TL.
Kasko en uygun 488(daha inecekler) TL.

Geçen sene trafik 250, kasko 500 idi.

Biraz daha inerlerse trafikten ucuza kaskon olacak..:D Ben hala son bir ay kotasına giremediğim için fiyat teklifi alamıyorum. Aldığım tekliflerde uçuk kalıyor..:D

İşin garip kısmı zaten burada başlıyor. LPG alırken eski araçlar da aynı değerden alır, benzin alır iken de eski araçlar da aynı değerler üzerinden alır, trafik sigortası alınırken eski araçlar aynı bedeli öder ama iş kasko ödemeye geldiğinde sizin aracınız kasko olmaz. Niye? Eski model olmasından...İyi de kardeşim sigorta yaparken de eski araç desenize...Yok o zaman işlerine gelmez. Üçü beşi bilmem ama sigorta konusunda harbiden büyük kazık var ortada.

Valla ben birşey anlamadım bu işten. Araç kazasız, indirimli.

Kasko tamam 450' ye yapılır ama trafik için 2-3 yere daha soracağım. Birde Ankarada neova varmış acentede. en düşük ordan verdiler 375 TL. sonra 425' i axa veriyor. Neova hiç duymadığım için eledim.

Geri