0 aldığım astra classıc III e LPG taktırmalımıyım??

şayet LPG taktırırsanız satarkende dizeli ile neredeyse aynı fiyata satarsınız içiniz rahat olsun;)

haklısınz bende araştırmamı yaptım bugün sistem diğerlerine göre daha pahalı yine %30 %40 tasarruf sağlıyomuş. Ama sonradan vazgeçtim satarken dert olur başa lpg yi duyan almaz en güzeli taktırmamak bundan sonraki arabayı dizel almak :D
sifir arabayi neden herzaman satmak icin aliyorsunuz ? onu anlamis degilim..bence satmak icin alinan bir arabadan ne hayir gelir nede o arabadan zevk alirsin.bosver gonlune ve cebine ne uygun geliyorsa onu yaptir..birakalim su satma olaylarini bence yok arabanin orasina burasina boya yaptirma boyali araba alinmaz.suraya bunu takma bu satarken iyi olmaz.. iyi o zaman cizik ve vuruk arabayla hergun ise eve gidelim ve gozumuz oraya takildiginda moralimiz bozulsun ? bumu yani ?
NoT: bunlari sirf senin icin soylemedim cogu arkadasimizin dusuncesi bu...

halbuki almanyada lpg arabaya değer katan unsurlardandır..

iste budur: :good::good::good:

bazi arkadaslarimiz demis cogu yuksek fiyatli araclara bile takiliyor diye(cok hakli soyluyorlar) .ki opelinde fiyati az sayilmaz ..bence taktirin lpg..

Bende aracı sıfır almıştım çok ikilemde kaldım sıfır araç 10000 km ye kadar deli gibi yakıordu ama şimdi yakıt biraz daha düştü Aracı bütçeme göre kullanıorm bence ziyan etmeyin sıfır orjinal bir aracı Brc ye gittim ben garantiden çıkmasın takalım diye105 bg lik motoragöre kit war sizin aracınız 115 bg çıkar garantiden bence taktırmayın dedi adam bana tabi karar sizin...

Selamlar,

Arkadaşlar Aracımı ilk aldığımda bende bu soruyu sormuştum sizlere çok fazla ve dataylı araştırarak Lpg konusuna bir türlü alışamamıştım. Opel araçlara takılan Landirenzo marka LPG li yetkililerle defalarca görüştüm. Gaziantepdeki Olgun Lpg deyken montaj için Opel Insignia geldi. Akşama kadar adamlarla beraber oturup izledim ve mükemmel bir işçilik ile montajı tamamladılar. Daha sonra yine bir arkadaşım aynı araca Lpg uygulattığı bilgisini aldığımda aracı test için kullandım ve araç 50 Km' idi. Benim aracım Opel Astra 2009 Hb Enjoy - Elegance, ve sonuçta arkadaşımdan aldığım gazla bir anda gidip Lpg yi taktırdım :) Usta ile birlikte montaj yaptık. Bu konuda biraz titiz olduğum için başında durdum aracın konuyu çok uzatmadan ifade etmek isterim ki

Lpg yi taktıralı yaklaşık olarak 10 ay oldu, benzinde aracım 350 - 400 Yakıyorken Lpg ile o zamanda 200 yakmaya başladı. Performansı ile ilgili hiç bir sıkıntım yok belki size şaka gibi gelebilir ama şuan aracım Şehir içinde 160 ile 180 arasında yakıyor. Şehir dışında Gaziantep \ Adana \ Mersin yolunda Klima kapalı iken 110 Sabit hızla gittiğimde 140 a kadar düştü yakıt. Kesinlikle pişman değilim 4000 Km te LPG taktırdım keşke 0 Km de taktırsaydım diye pişman oldum desem inanın. Eğer taktırmak isteyen arkadaşlarım varsa bir an için bile düşünmesinler düzgün montaj ve işçilik ile Bensinzden kat kat daha güvenli diyebilirim. Ben çok titiz biriyim ve Lpg ye kesinlikle karşıydım ayrıca aracım sağının solunun delinmeside hoşuma gitmediği için yaptırmayacaktım. 350 - 400 yakan bir aracım vardı ve ben istediğim yere gidemedikten sonra ne işe yarar ki bu araç. Ölümüme kadar benimle gelmiyeceği için gittim ve taktırdım hiç bir şekilde pişman olmadın. Işıklarda Astra gördüğüm zaman hiç durma Lpg taktır diye arkadaşlara tavsiyede bulunuyorum.

Şimdi aracıma Angel Far taktırmak istiyorum ama Gaziantepde bu konuda kimsenin bilgisi olmadığı için korkuyorum bana bu konuda tavsiye verebilecek arkadaşlarım var ise bilgi verirlerse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Saygılarımla.

sifir arabayi neden herzaman satmak icin aliyorsunuz ? onu anlamis degilim..bence satmak icin alinan bir arabadan ne hayir gelir nede o arabadan zevk alirsin.bosver gonlune ve cebine ne uygun geliyorsa onu yaptir..birakalim su satma olaylarini bence yok arabanin orasina burasina boya yaptirma boyali araba alinmaz.suraya bunu takma bu satarken iyi olmaz.. iyi o zaman cizik ve vuruk arabayla hergun ise eve gidelim ve gozumuz oraya takildiginda moralimiz bozulsun ? bumu yani ?
NoT: bunlari sirf senin icin soylemedim cogu arkadasimizin dusuncesi bu...

Güzel söylemişsin, bu tavrı benimsemek lazım.
Kendimiz için önemli olmalı bazı şeyler. Değeri düşmesin diye araç bekçilerine döndük herbirimiz.
Hani eskiden vardı ya: evlerde misafir odaları olurdu, yepyeni mobilyaları olan, tertemiz ve ne zaman geleceği belli olmayan "misafirleri" bekleyen. Evin halkı da küçücük bir oturma odasına tıkıştırırdı kendini. Aynen böyle olduk bu araba mevzularında.
Daha alırken, başlıyoruz kendimizi kasmaya, bizden sonraki sahibi için..

[/COLOR]

Güzel söylemişsin, bu tavrı benimsemek lazım.
Kendimiz için önemli olmalı bazı şeyler. Değeri düşmesin diye araç bekçilerine döndük herbirimiz.
Hani eskiden vardı ya: evlerde misafir odaları olurdu, yepyeni mobilyaları olan, tertemiz ve ne zaman geleceği belli olmayan "misafirleri" bekleyen. Evin halkı da küçücük bir oturma odasına tıkıştırırdı kendini. Aynen böyle olduk bu araba mevzularında.
Daha alırken, başlıyoruz kendimizi kasmaya, bizden sonraki sahibi için..
çok doğru söylemişsiniz, bir zevkimiz var , onuda tam yaşayamıyoruz.

Geri