1.3 combo da vites hangi devirde değiştirilir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yeniceri
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
vallaha beni ustanın dediğne göre dizel motor güçlü olduğu için 3000 de değiştirmek en doğrusuymuş yoksa motor sağırlaşıyormuş ben 1 ve 2. viteste 3000 devire kadar bekliyorum diğer viteslerde 2500

herkes kendi kullanım stili ve yoluna göre değerlerini girsede bizde bilgilensek

evet arkadaşlar şimdi yeni mazot aldım ve son test sonuçlarımı açıklıyorum:
euro diesel fiyatı opet-3.23 ytl 36.24 litre aldım. 117 ytl verdim. 594 km yaptım. 100 km de 6.1 lt yaktı. ancak geçen kullanımdan farklı olarak bunun 140 km si tam şehirler arası. yani geçen kullanımda şehirler arası hiç yoktu ve 6.4 lt yakmıştı. bu da demek oluyorki ikinci testimdede aynı yaktı. hatırlatma yapayım yol güzergahım 22 km karışık gibi 1-2-3-4-5 kullanıyorum ağırlık 2-3-4.viteslerde. şehiriçi dur kalk şeklindede şöyle bir 5-10 km oluyor bazen. yani kullandığım günler 27-32 km yapıyorum bu şekilde.
1.testte vitesleri 2500 civarı değiştirdim. yüksek viteslere yaklaştıkça 2200 devire yakın vites değiştirdim. 6.4 yaktı
2.testte ise 1.vites 3000 e kadar bastım. yüksekviteslere yaklaştıkça 2750 devire doğru vites değiştirdim.6.1 yaktı(140 km ş.a. var)

ben bu iki testin sonucunu pek yorumlayamadım. ama şunu diyebiliriz. madem ikiside yaklaşık aynı yakıyor. arabayı bunaltmaya gerek yok. vitesleri 3000 civarı değiştirebiliriz. şehir içi sıkışık trafikte ise bir an önce vites değiştirebilirsiniz. bu sonuçlara göre yorumlarınızı bekliyorum. iyi forumlar:confused: :confused: :confused:

abi test sonucuna göre devir aralığı belli olmuş yani benim kanaatimce aracımız için ve aracın ekonomik yakması için en uygun devirler 2000-3000 arası devirler..
KIsaca 2000 devrin altına düşmeyecez 3000 devrin üstüne çıkmayacaz ;) Bende böyle kullandığım zaman şehiriçi yazın 5,7-6,3 gibi kışın ise 6,5-7,2 gibi yakıyor...Memnunum yakıt durumundan... :D

Biraz önce 43.47 litre mazot aldım. Hep shell den alırım. Litresi 3.22
Mesafe :724.7 km. Tutarı 140 lira. Hep ş.içi dersek de olur.

100 km. de 6 litreye,
KM. de 1.93 liraya denk geliyor.

valla abi sizin arabala güzel az yakıyor bizimki kaba haliyle 200 210 220 lira felan gerçi bizim peder biraz seri kullanıyor dedikleriniz gibi sakin değil sanırım o yüzden yakıt fazLa...

harika

Biraz önce 43.47 litre mazot aldım. Hep shell den alırım. Litresi 3.22
Mesafe :724.7 km. Tutarı 140 lira. Hep ş.içi dersek de olur.

100 km. de 6 litreye,
KM. de 1.93 liraya denk geliyor.

harikasınız çok güzel kullanıyorsunuz demekki...kullanım tarzınızı devirleriyle hızıyla bizimle paylaşırmısınız

Pek dikkat etmedim kaç devirlerde diye. Sanırım 2000 - 2500 aralığında.
Trafik sıkışık olmadığı yerlerden gitmeyi tercih ederim.
Buralar genelde düzdür, adı üzerinde Düzce.

Spor kullanmam, yetişkin ilk 2 çocuğumun da ehliyetleri ve kullanımları var, hanım en çok benim kullanma tarzımı beğendiğini söyler.

Otobanda bile hızlı gitmem çok acil olmadıkça. Başkaları ile gidiyorsam ve "Yavaş sürüyorsun" denirse, atarım ortaya bir konu, onlar tartışırken ben yine bildiğim gibi kullanırım otomu.

Baba yadigarı olmadığından, paramın çar-çur olmaması içgüdüsü olabilir, belki de memur zihniyeti, ...

Geri