1.3 combo da vites hangi devirde değiştirilir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yeniceri
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2000-2500 seyir devriniz mi yoksa vites değiştirdiğiniz devir mi

Dizel araçlar düşük devirde yüksek tork ürettiği için yüksek devirlerde kullanılması pek tavsiye edilmez. İdeal vites değiştirme devri 2500 dür. Fazlasını beklemeye gerek yok.

Bu arada bende son ölçümümü söyleyeyim.

İstanbul şehiriçi trafiği (Tarih 29 Mayıs)
Full depo ile 153 km yaptım tekrar fulledim.
7,94 Litre X 3,32 = 26,36 Ytl
26,36 / 153 = 172,2 kuruş yakmış
100 Km'de 5,2 Litre

Son düzenleme:
sizinle aynı fikirdeyim ama o zamanda dönüş vitesinde araç isteksiz olmuyor mu?

2000-2500 seyir devriniz mi yoksa vites değiştirdiğiniz devir mi

Seyrettiğim devir.
Vites atarken nadir olarak 3000 devire çıktığımı farkettim.

arkadaşlar full depo 1.3cdti corsa şehir içi 780km. hemde benim turbom 1.8bar. 1500 devirin altına dişmedim 2500-3000 devir arasında üst vitese attım ve aracımı boğmadan kullandım. 110km hızıa geçmedim. istanbul trafiği içinde ( sabah akşam 2. körü) bu km yaptım.

uzun yolda bol bol boşa atın. faydası yok aynı yakıyo fln diyolar ama katılmıyorum

bol bol boşamı atsınLar:D arkadaşım boşa atmak hiç bir zaman tasarruf sağlamaz aksine çiğ yakıt fazla atar rölanti devri motorun sadece yüksüz iken kendini anca çalıştırabildiği devirdir... yani bol bol boş yerine aacı vitesten çıkarmadan devrinde giderse hem yakıt tasarrufu sağlar hem istenildiği anda güce torka çabuk ulaşır...

arkadaşlar full depo 1.3cdti corsa şehir içi 780km. hemde benim turbom 1.8bar. 1500 devirin altına dişmedim 2500-3000 devir arasında üst vitese attım ve aracımı boğmadan kullandım. 110km hızıa geçmedim. istanbul trafiği içinde ( sabah akşam 2. körü) bu km yaptım.

kaç litre mazotla 780 km yaptınız?

Geri