Sayın Yeniçeri ;
5 - 6 gündür giremedim siteye, Özel mesajınızı şimdi gördüm, sabırla tekrar yazılanları tek tek okudum, unutulanları tekrarladım.
Siz, bu konuya oldukça duyarlı ve alakalısınız. Zaman içerisinde (yolunuz hep aynı olduğunu düşünerek) değişik devirlerde, kısa ölçümlerle değil TAM KİTABINA GÖRE şeklinde bir tabirle sizin yazılarınızdan, deneyimlerinizden öğreneceğiz sanırım.
Kasım 2007 de 2. el aldığım 2007 combo aracım, mayı 2008 e kadar tahmini 7500 km. yaptı. Yakıtı hep kayıtlı tutarım, bahsettiğim aylardaki genel ortalaması 100 km. ye 6 litre civarında.
Dediğim gibi ORTALAMASI bu. KIŞ - BAHAR ayları, Ş.İÇİ - Ş.DIŞI.
Kaç devirde vites değiştirdiğimi, şu andan itibaren öğreneceğim, ancak ben oldukça yumuşak kullandığımı, çocuklarımın da benim gibi kullandıklarını tahmin ediyorum. Ben yokken de bilinçli davranmalarını, kullanmalarını, ... öğretebildiğim kanısındayım, zaten işimiz de bu.
Ölmez de sağ kalırsak, bu başlık aklımıza gelirse senesi devriyesi geldiğinde, 1 yıl sonundaki verilerimi de yazarım.
Paylaşımım ortalaması şeklinde ama bana da (hepimize) gerekli olan o "yaklaşık" terimi ortadan kalkacak, gerçeğin kendisi diyebileceğim.
Kısaca, sen merak ettiklerini medet umarak bizlere soruyorsun, sonuçta ben bu başlıktan detayları öğrenebileceğim.