1.3 Dizel Astra Sedan Cosmo mu, 1.4T Insignia Edition Elegance Stil Paket mi?

Ynt: 1.3 Dizel Astra Sedan Cosmo mu, 1.4T Insignia Edition Elegance Stil Paket mi?

gradient link' Alıntı:
Opel olması şart mı Doğan?

Abi hem Opel'i alırken indirim avantajımız var hemde 13 senedir Opel kullandığımız için garanti bittikten sonra tanıdık servisimiz var. Bu sebeplerden dolayı Opel'i tercih ediyoruz. Hatta benim kendime Astra almamında en büyük sebepler bunlardı. (:

Ama tavsiyelere ve tecrübelere her zaman açığım.

Ynt: 1.3 Dizel Astra Sedan Cosmo mu, 1.4T Insignia Edition Elegance Stil Paket mi?

Haklısın benim de opel almamın en önemli sebebi Denizli'deki servisin arkadaşım olması. Başta bahsettiğim insigniasını satan arkadaş Nissan Qashqai'nin en üst modelini aldı ama son bir aydır serviste yaşadıklarından sonra satma aşamasına geldi.

ben olsam astra sport + afl sipariş ederdim. ama baban kullanacağına göre BABA arabası insignia (özellikle kalkışlarda çok yakacak olması sorun olmaz ise) tercih edilebilir. bir de afl yi çok önemseyeceğini sanmıyorum?

gradient link' Alıntı:
Haklısın benim de opel almamın en önemli sebebi Denizli'deki servisin arkadaşım olması. Başta bahsettiğim insigniasını satan arkadaş Nissan Qashqai'nin en üst modelini aldı ama son bir aydır serviste yaşadıklarından sonra satma aşamasına geldi.

Evet abi servis gerçekten çok önemli.

hllb link' Alıntı:
ben olsam astra sport + afl sipariş ederdim. ama baban kullanacağına göre BABA arabası insignia (özellikle kalkışlarda çok yakacak olması sorun olmaz ise) tercih edilebilir. bir de afl yi çok önemseyeceğini sanmıyorum?

Abi babam için ön ve arka park sensörleri, içeriden kapanan aynalar ve cep telefonu için bluetooth bağlantısı sıklıkla kullanacağı çok faydalı detaylar. Ayrıca gözlük kullandığı için gece görüşünde de AFL ona çok faydalı olacak özellikle yazlığa giderken.

İki araçta da bu saydıklarım mevcut bu yüzden şekil/yakıt oranında kısılı kaldık. ((:

Sport sedan dizel yeterli olur diye düşünüyorum. Yakıt konusunda sıkıntı yoksa tabiki insignia derim. Ama maliyetler söz konusu olunca ,insignia 2.0 dizel bile astra dizelle baş edemez. Bir de ektra özelliklerini babanız ne derece kullanacak?

Opel dışında jetta 1.2 tsi comfortline veya highline önerebilirim. Aşağı yukarı fiyatları 47-51 aralığında. HEm az yakıyor hemde vergi avantajı var. Kalite golf kadar olmasada en azından kasası sağlam ve güzel. 8-10 liranızda cebinizde kalır.

Sn Doğan

Babanız zaten astra kullanıcısıymış. Varsın biraz da keyfini sürsün emekliliğin rahat rahat tadını çıkarsın. Sakin sürücü+manuel kullanım bence dizeli çok aramaz.
İki araç arasında yol tutuş/sürüş hissi olarak ne kadar fark olur bilmiyorum ama insignia seçimi en azından astradaki rüzgar sesi , nispeten daha dar iç mekan, dizelin hantallığı ve diğer olası muhtemel sıkıntılarla uğraşma ihtimalini düşürecektir. Bırakın d sınıfı keyfini sürsün kısaca, senelik 2 bin TL bu keyife değer gibi geldi bana. 2nci el konusunda 2 araçta talihsizlik yaşayabilir. Astra için de 1.6 dizel geleceği konuşuluyor çünkü.

hakkinenk link' Alıntı:
Sport sedan dizel yeterli olur diye düşünüyorum. Yakıt konusunda sıkıntı yoksa tabiki insignia derim. Ama maliyetler söz konusu olunca ,insignia 2.0 dizel bile astra dizelle baş edemez. Bir de ektra özelliklerini babanız ne derece kullanacak?

Dediğim gibi ekstra özelliklerin en önemlileri olan AFL'yi gözlük kullandığı için geceleri görmekte sıkıntı çektiği aydınlatması zayıf yazlık yollarındaki avantajından, içeriden kapanan aynaları her arabadan çıkışında dışarıdan arabanın etrafında dönmeyerek ağrıyan dizini zorlamaması açısından, bluetooth telefon donanımını doktor olduğu için sık sık gelen telefonları araba kullanırken rahatça karşılayabilmesi konusundaki faydasından, ön ve arka sensörleri her seferinde park ederken çarpma korkusu olmadan kullanacak olmasından dolayı istiyor, yani bu özelliklerin her biri babam arabaya her bindiğinde işine yarayacak diyebilirim.

Yakıtta dediğiniz gibi maliyet bakımından gelecek yıllarda onun için çok önemli olacak emekliliğinde, karar vermemizi zorlaştıranda tam olarak bu maliyet farklılığı. Aah ah 3-5 sene önce olacaktı ben ona ne Insignia'lar aldırırdım. ((:

Opel'i servis ve alış esnasındaki fiyat avantajın dolayı tercih ediyoruz ama dediğiniz modellere de bakmasını tavsiye edeceğim.

sksk link' Alıntı:
Sn Doğan

Babanız zaten astra kullanıcısıymış. Varsın biraz da keyfini sürsün emekliliğin rahat rahat tadını çıkarsın. Sakin sürücü+manuel kullanım bence dizeli çok aramaz.
İki araç arasında yol tutuş/sürüş hissi olarak ne kadar fark olur bilmiyorum ama insignia seçimi en azından astradaki rüzgar sesi , nispeten daha dar iç mekan, dizelin hantallığı ve diğer olası muhtemel sıkıntılarla uğraşma ihtimalini düşürecektir. Bırakın d sınıfı keyfini sürsün kısaca, senelik 2 bin TL bu keyife değer gibi geldi bana. 2nci el konusunda 2 araçta talihsizlik yaşayabilir. Astra için de 1.6 dizel geleceği konuşuluyor çünkü.

Şu an tam olarak dediğiniz varsın keyfimi mi süreyim varmasın ekonomi mi yapayım ikilemi içinde babam da. Bende bu maliyet farkı cebimden çıkmadığı için çok müdahale edemiyorum, rahatça gaz veremiyorum kendisine. (:

Geri