Ynt: 1.4 TURBO LPG UYUMU
Hoşgeldiniz
Hoşgeldiniz
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
mucahitduran link' Alıntı:Hoşgeldiniz
mucahitduran link' Alıntı:Bende 1.6 115 var, Landirenzo sıfır bayi çıkışken taktırdım memnunum. 1.4 T'de daha fazla performans vereceğine eminim, malum yokuş yukarı çıkışlarda vites düşürmek zorunda kalıyorum
bayrak link' Alıntı:Hemşerim hoş geldin senin yerin burası
ilkmat40 link' Alıntı:arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım..daha doğrusu donanım haberden transfer oldum.
LPG olayını bende düşünmeye başladım. aracım 2013 1.4 TURBO SPORT 5600 km de.
şehir içi ortalama yakıt tüketimi 9.8 km.
madmax50 link' Alıntı:Lpg taktırması gereken kullanıcı grubu;
1. Yılda 15.000 km üzeri yol yapılıyorsa
2. Araç en az 2 yıl kullanılacaksa
3. Yolculuk öncesi yakıt maliyeti hesabı sıkça yapılıyorsa
4. Yakıt tüketimini düşünmeden rahatça gazlamak isteniyorsa
Lpg taktırması mantıklı olmayan kesim;
1. Lpg ile araç sürekli sorun yaşar evhamı yaşanıyorsa
2. Yıllık yapılan yolun büyük bölümü şehir içi 5km'den kısa güzergahta yapılacaksa
3. 1.4 T motorla sürekli yüksek devirde araç kullanılıyorsa
Yılda 20.000 km kullanacak ve %30 tasarruf edeceksiniz. Çorumda 2 yılda 9 litre ortalama yaktığınızı varsayalım. 1800 litre benzin tüketeceksiniz. 5 TL'den 9000 TL yakıt maliyetiniz olacak. %30 tasarruf size 2700 TL kazandıracak ama 2000 TL lpg kiti takacaksınız. Aracı satarken alıcı lpg var acaba subaplar ne durumda diye şüphelenecek ve sizin 2000 TL'lik kit 2. elde araç fiyatına etki etmeyecek. 700 TL kazanç için başınızı montaj ile ağrıtmayın derim. Forumda lpg'yi sonuna kadar savunan bir üyeyim ama hesap ortada mantık lpg'siz devam edin diyor.ilkmat40 link' Alıntı:Kardeşim merhaba.yılda tahminimce yıllık 10 bin km kullanımım olacak.aracımı maxsimum 2 yıl kullanacağım.
3. ve 4. madde uyuyor zaten..
evham yok ama 1.4 poloda çok arıza lambası yandı bu durum ben çok rahatsız etmişti.yine mi böyle olur diye düşündürüyor.
günlük 5-10 km arası şehir içi yaz tatilllerinde uzun yolda kullanacağım (öğretmenim 2 ay tatil)
Sürekli olmasada uzun yolda devirli kullanırım.şehir içinde de ara sıra agresif olurum
durumum böyle..sizce bana uyar mı lpg?
ilkmat40 link' Alıntı:Sağol kardeşim hoşbulduk..şimdi ne yapıcAZ?lpg takıcaz mı takmıycaz mı?BRC mi LANDİ mi? Tak diyende var takma diyende..2 arada 1 derede kaldık yahu..