Merhaba arkadaşlar plakaydı ruhsattı derken arabamla daha bu akşam trafiğe çıktım 66 km yaptım kontağı ilk açtığımda değerler 14.4 lt iken şu an 11.4'te. Arabada eski arabama göre farklılıklar var özellikle arabadaki konfor çok daha güzel eskisi gibi çukurları tümsekleri hissetirmiyor lastiklerin continental 225/50 ye yukseltilmiş olması ile mi alakalıdır bilmiyorum, arka diskler çapta 1 cm ye yakın büyümüş o eski kilitleri açıp kapatırken çıkan takırtı sesi yerine daha tok ve sessiz bir yapı almış direksiyon eskisine göre biraz daha yumuşak frende gene o malum boşluk var Motor benzinli bir araç kadar sarsıntısız ve sessiz. Bluetooth ise harika telefon çaldığında gürültü olamaması için fanların bile hızını düşürüyor. Teybimiz cd400 e göre biraz daha güzel çıkış veriyor. Geri görüş kamerasında sınır çizgilerinin olmaması kötü olmuş. Ve o çaldıkları derilerden arta kalan plastik vites topuzumuz ve muşamba kılıklı çakma deri vites körüğümüz. Hele sanroof un anahtardan kapatılabilmesine bayıldım (kia ceedlerde anahtardan cam ve tavan kapama yok ) vites geçişleri daha yumuşak 1. vites kalkış için ideal 2. toparlıyor 3 te ise kopuyor 1.4 te hisetmediğim ivmeyi veriyor. Ve yine başımın belası 3. vites 6 ilerilerle aram hep kötü olacak sanırım. 5 ileri el alışkanlığımıdır nedir 3. vitese 5 viteslideki gibi takmaya çalışınca geçmiyor bi yere takılıyor gibi oluyor 2 den 3'e hafif sağlı geçirmek gerekiyor agrasif sürüşte sıkıntı oluyor.
Bu akşam ışıklarda bir i30 gaza geldi beni tahrik etmeye çalıştı ve başardı. i30un özellikleirni bilmiyorum yanyana başladığımız kalkış bir süre sonra 1 araç 3. vitesten sonra 2-3 araç boyu 5 te zaten baya bi gerideydi ve arabanın motoru bu kadar tazeyken bunu yapabilmesine bayıldım 10binlerde neler olur tahmin edemiyorum. Ne yalan söyliyeyim egomu resmen tatmin etmiş hissettim . Sıra Kia ceed otomatik 128 beygir sahibi sevgili abimle kapışmakta 1.3 te bana tır boyu fark atmıştı
Bu sefer bu araba tam kıvamında olmuş verdiğim para vites topuzu ve vites körüğü hariç helal olsun. şimdiye kadar sürdüğüm en güzel astra
Saygılar darısı başınıza.
Bu akşam ışıklarda bir i30 gaza geldi beni tahrik etmeye çalıştı ve başardı. i30un özellikleirni bilmiyorum yanyana başladığımız kalkış bir süre sonra 1 araç 3. vitesten sonra 2-3 araç boyu 5 te zaten baya bi gerideydi ve arabanın motoru bu kadar tazeyken bunu yapabilmesine bayıldım 10binlerde neler olur tahmin edemiyorum. Ne yalan söyliyeyim egomu resmen tatmin etmiş hissettim . Sıra Kia ceed otomatik 128 beygir sahibi sevgili abimle kapışmakta 1.3 te bana tır boyu fark atmıştı
Bu sefer bu araba tam kıvamında olmuş verdiğim para vites topuzu ve vites körüğü hariç helal olsun. şimdiye kadar sürdüğüm en güzel astra
Saygılar darısı başınıza.