1 depo ile 1050km (1.4 turbo, 5.1lt ortalama tüketim)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 1423
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 1 depo ile 1050km (1.4 turbo, 5.1lt ortalama tüketim)

yani benim anlamadığım şey şu şimdi mesela hakan hocamın arabası 7 litre yaksa ben sevinmelimiyim üzülmelimiyim bence üzülmeliyim sonuçta o insanın cebinden fazla para çıkması beni neden sevindirsin ki benzinli az yakmıs ne güzel alkış tut o adama hepimiz binbir zahmetle o paraları kazanıyoruz yalan mı

tomacco link' Alıntı:
dizel almayı düşünüyorum nasipse şimdi bu yazdıklarınızı görünce kafa karışıyor ister istemez. :D
sn. tomacco'yu da etkilemişsiniz anlaşılan şu an kendisi 1.4t sahibi
o zamanlar daha araç almamıştı

yani benim anlamadığım şey şu şimdi mesela hakan hocamın arabası 7 litre yaksa ben sevinmelimiyim üzülmelimiyim bence üzülmeliyim sonuçta o insanın cebinden fazla para çıkması beni neden sevindirsin ki benzinli az yakmıs ne güzel alkış tut o adama hepimiz binbir zahmetle o paraları kazanıyoruz yalan mı

Merhaba arkadaşlar, bu aralar siteye nadir uğruyorum.gördüm ki benim konumun altına yorumlar yazılmış.öncelikle iyi ya da zıt bütün yorumların olması beni çok sevindiriyor.yeterki birimize saygıyı devam ettirelim.

bu tüketim testini yapmamdaki amaç bir rekor kırmak değildi ve hatta 1.3 dizelin foyasını ortaya çıkarmak hiç değildi  :D (şaka) tek istediğim aracımın yakacagı min tüketimi denemekti.(inanıyorum ki daha ekonomik olabilirdim  ;) )

genellikle forum sitelerinde görüyordum.adam depoyu doldurmuş.ortalamayı sıfırlamış.daha 5.km de ortalama 15lt diye bu çok yakıyor diyor.insaf.. trafikte ,dur kalkta tabi yakar.bu normal.aslında hesaplasa anlayacak ne kadar yaktığını.sadece 3 tl.  yani bir aracın gerçek karakteristik tüketimi uzun kilometreler sonucunda ortaya çıkıyor..

ben de istesem bolu dağında sıfırlayıp istanbula kadar inişte 4 lt ortalama tutturabilirdim ama bu test 1.4 turbonun 1 depo ile 1000km yol gittiğini gösteriyor.

butun arkadaşlara ,emeğe saygı gösterdiğiniz için teşekkür ederim.

AYRICA,1.3 cdti combo kullanmış biri olarak.kendi rekorumu açıklamak istiyorum.yaklaşık 40 lt dizel ile 1100km yol gitmiştim.ort:3.6lt yaptım.

evet 1.3 dizel en ekonomik olanı ama bana göre 1.4 turbonun yakması helal. dizel almak istedim ama gücün cazibesi tüketimi düşündürmüyor.

HaKaN --link' Alıntı:
lt
[quote author=tomacco link=topic=1927.msg40506#msg40506 date=1311052264]
dizel almayı düşünüyorum nasipse şimdi bu yazdıklarınızı görünce kafa karışıyor ister istemez. :D
sn. tomacco'yu da etkilemişsiniz anlaşılan şu an kendisi 1.4t sahibi
o zamanlar daha araç almamıştı
[/quote]
Zaman nasıl geçmiş Hakan bey.
O zamanlarda çok kararsızdım.Çok etkilendiğim söylenemez ;)
Şehir içinde bu aracın 9-10lt arası yakacağını düşünüyordum.Öylede oldu.Çok memnunum çok şükür.yardımcı olan tüm dostlara teşekkürler. :)

Tolga KARACA link' Alıntı:
kimsenin en azından dalgalı ifadelerinden ötürü özür dileme erdemine ulaşamıyor olması.

Çok çok yerinde bir tespit.
İnsanlar kendi fikirlerince tartışabilir. Ben sn merdo ile box konusunda ateşli bir fikir tartışması yaşadım Ancak kendisiyle ne dalga geçerim ne yalancı pozisyonuna koyarım ki kendileri de ne dalga geçmiş ne de sen yalancısın konumuna koymamıştır beni. Herkes kendi fikrini savunur ancak bazı arkadaşların hem zarar verici hem dalga geçici konuşmaları için bir özürü esirgemesi en azından yaşına yakışmıyor. Ve benzinci dizelci olsun bu tip arkadaşların bunları tamamen çekememezlik, kendi elindekine olan memnuniyetsizliğinden yaptığıda herkesçe apaçık bilinmekte.

Doğru tespitler sevgili Eketen..

Güzel bir yorum olmuş, aynen katılıyorum greatt

ASLANI TERBİYE EDİP KEDİ GİBİ KULLANIRSANIZ MIR MIR EDER HUZURLA, ASLANI KAMÇILARSANIZ HIRÇINLAŞIR ÇİZER
greatt

Bende kendi fikrimi yazmak istiyorum arkadaşlar. şimdi 1.4 turbocu arkadaşlar bu aracı niye tercih ettiler ? güç ve performans için. Fakat bir depo ile 1050 km yaparak ayrıca ekonomikte oldular, ama ben 1.3 dizel aracımla bir depo yakıtla 1150 km yolu 120-130 km hızla geçerken, 1.4 turbo kullanan arkadaşımız bu yolun 100 km azını 80-90 km hızla geçti. Peki abi nerde kaldı 1,4 turbonun performansı ve gücü ( yalnış anlamayın yemin ederimki amacım ne polemik nede tartışma sadece kendi fikrim) 

Geri