bayram dolayısı ile siteden epey uzak kalmıştım ki bu konuyla tekrar mesajlara dönüş yapıyorum
bayramda bursadaydım, izmir bursa yolu son durumu hakkında bilgi vermek isterim...
izmir-manisa : uzun zamandır devam eden yol yapım çalışmaları duraklamış durumda, sürekli çift yol, ancak 11 ocak tarihinde yol çalışmaları durumu meçhul,
zemin %90 düzgün.. yol virajlı... iniş çıkış çok fazla.
mainsa - akhisar : çok kısa bir bölüm gidiş-geliş şeklinde... geri kalan kısım çift yol.
zemin %80 düzgün.. yol düz.. iniş çıkış yok.
akhisar - balıkesir : büyük bölümü tırnanma şeridi şeklinde 3 lü yol.
zemin %50 düzgün.. yol virajlı ve iniş çıkış fazla.. sis olma ihtimali yüksek olan bir yol.
hava soğuması artıyor ve kasisler can yakıcı.. spor yay ve ince yanak lastikler için ağır şartlar var. yağmur ve karda tehlikeli .
balıkesir - susurluk : virajlar azalıyor, engebeli arazi de aynı şekilde. zemin bozuk. susurluk mola yerleri dinlenme için uygun.. ancak bursaya 100 km kadar yol kaldığı için orta nokta değil.
susurluk-m.kemalpaşa-karacabey-bursa yolu.. çift şerit ancak zemin ara ara çok bozuk. yağışta özellikle karda buzlanma görünen bir yol.
izmir-bursa molalar dahil 5 saat civarı sürüyor. ara ara polis kontrolü ve radarlar var.
bursa-uludağ : şehir içinden uludağa çıkılıyor, şehir içi trafik yoğun ama akıcı sayılır, yollar bozuk. dağ yolu virajlı ve bozuk, karda polis zincirsiz geçişe izin vermiyor.
yol yaklaşık 30 dk kadar süre.