121 km hız ile radara girdim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan berfe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bende yedim

slm arkadaşlar arabayı izmirden almıştım arabayı istanbul a getirirken balıkesir de yakalandım radara 237 ytl kesildi :ama ertesi gün yatırdım 186 ytl indirim.

Herkesi aynı kefeye koyup çorba sever yapmayalım. Durduk yere kimse güvenlik kuvvetlerinden kaçmaz. Kaçıyorsa bir sebebi vardır. Unutmayalım çeviren de insan çevrilen de. Bizler eski bir devlet memuru olarak biraz devletçi zihniyetle yetiştirildik. Altın kuralların başında makama saygılı olmak vardır. Makamdaki ikinci sırada gelir. İlişkilerde taraflar sevgi ve saygı içinde olursa her şey güzel olur. ( Unutmayın çorba içen kadar içiren de suçludur. Her önünüze çıkana çorba ısmarlamaya kalkarsanız, yarın düzen bozuk diye konuşamazsınız, çünkü siz de düzeni bozanlar kısmında yer alıyorsunuz. )

şöyle söliyim Savaş abi, çorbayı içen kdr, içirende suçlu demişsiniz.. ve düzen bozuk demeyin çnk sizlerde bu bozanlar arasında yer alıyorsunuz, demişsiniz..

bence suçlu bizler yani gençler değil, bugüne kdr polislerimize bu 'çorba' parasını yedirenlerde.. e buda bi kısır döngü, polis çorbaya alışmış, bizler çömez olarak da polis büyüklerimizden 'çorba parası' lafını duyunca, dolaylı yoldan polislerimiz tarafından bu kısır döngüye dahil olmuşuz..

çorba parası vermeyi gururuna yediremeyen yada başka bi taraftan bakıp, çevirmeye girip ehliyetini kaptırma riskine girmek istemeyenler de, çevirmelerden kaçıyor...

şöyle söliyim Savaş abi, çorbayı içen kdr, içirende suçlu demişsiniz.. ve düzen bozuk demeyin çnk sizlerde bu bozanlar arasında yer alıyorsunuz, demişsiniz..

bence suçlu bizler yani gençler değil, bugüne kdr polislerimize bu 'çorba' parasını yedirenlerde.. e buda bi kısır döngü, polis çorbaya alışmış, bizler çömez olarak da polis büyüklerimizden 'çorba parası' lafını duyunca, dolaylı yoldan polislerimiz tarafından bu kısır döngüye dahil olmuşuz..

çorba parası vermeyi gururuna yediremeyen yada başka bi taraftan bakıp, çevirmeye girip ehliyetini kaptırma riskine girmek istemeyenler de, çevirmelerden kaçıyor...

e tabi güzel bi yaklaşım daha sucsuz hissettim kendimi cocuk terbiyesini aileden alır gibi bişey olmus cocuk evin aynasıdır gibi bişey.

Şimdiye kadar görevlilerden hiç çorba parası teklifi gelmedi. Belki ima edilmiştir ama bu işleri anlamadığım için konu otomatikman kapanmıştır. Suçsuzsam hakkımı ararım, suçluysam cezama razı olur, ceza makbuzumu isterim. Suçlunun genci yaşlısı olmaz. 50 yaşımdayım daha bir ay evvel radara girip ceza yedim.
"çevirmeye girip ehliyetini kaptırma riskine girmek istemeyenler de, çevirmelerden kaçıyor..." çevirmelerde ehliyeti kaptırmak neden risk olsun ki, kaçmak suçu peşinen kabullenmektir. Herşeyim normalse polis neden ehliyetime el koysun ki? Orasını anlayamadım. Buradaki anlayış şöyle olabilir mi? Herhangi bir hata sonucu mesela 100 YTL ceza yediğimizde görevlilere 20 YTL verip 80 YTL kar yapma+ceza puanı almama olabilir mi?

Herkesi aynı kefeye koyup çorba sever yapmayalım. Durduk yere kimse güvenlik kuvvetlerinden kaçmaz. Kaçıyorsa bir sebebi vardır. Unutmayalım çeviren de insan çevrilen de. Bizler eski bir devlet memuru olarak biraz devletçi zihniyetle yetiştirildik. Altın kuralların başında makama saygılı olmak vardır. Makamdaki ikinci sırada gelir. İlişkilerde taraflar sevgi ve saygı içinde olursa her şey güzel olur. ( Unutmayın çorba içen kadar içiren de suçludur. Her önünüze çıkana çorba ısmarlamaya kalkarsanız, yarın düzen bozuk diye konuşamazsınız, çünkü siz de düzeni bozanlar kısmında yer alıyorsunuz. )
ağzına sağlık savaş abi :alkis:

benim arabayı tanıyorlar artık yazmıyorlar orda:D
her geçişte korna calıp gecerim:D:D

Son düzenleme:
aileye de bağlamamak lazım, genel olarak Türk Halkı diyebiliriz...
Tamamen aileye bağlı. Türk halkının fertleri aile içinden çıkmıyor mu? Türk halkını baz alarak genelleme yapmak yanlış. O zaman Türk halkı genelde rüşvet veriyor ya da rüşveti onaylıyor anlamı çıkar.

arkadasım o nasıl ceza yaw
130 la en cok yıyecegın 120 lıra
168 km sonrası o cezayı yazıyorlar otoyolda cok yazmıslar
yoksa 50 lık yoldamı yaptın 3 katını

Geri