121 km hız ile radara girdim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan berfe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şimdiye kadar görevlilerden hiç çorba parası teklifi gelmedi. Belki ima edilmiştir ama bu işleri anlamadığım için konu otomatikman kapanmıştır. Suçsuzsam hakkımı ararım, suçluysam cezama razı olur, ceza makbuzumu isterim. Suçlunun genci yaşlısı olmaz. 50 yaşımdayım daha bir ay evvel radara girip ceza yedim.
"çevirmeye girip ehliyetini kaptırma riskine girmek istemeyenler de, çevirmelerden kaçıyor..." çevirmelerde ehliyeti kaptırmak neden risk olsun ki, kaçmak suçu peşinen kabullenmektir. Herşeyim normalse polis neden ehliyetime el koysun ki? Orasını anlayamadım. Buradaki anlayış şöyle olabilir mi? Herhangi bir hata sonucu mesela 100 YTL ceza yediğimizde görevlilere 20 YTL verip 80 YTL kar yapma+ceza puanı almama olabilir mi?

yanlış olduğunu biliyorum ama, eğer alkollü araba kullanıosam ve karşımda çevirme varsa ehliyetimi kaptırmamak için kaçıyorum..

emin olun bende hiç 'çorba parası' yada adı her neyse rüşvet vermedim.. ama arkadaşlarımın arabasındayken bu 'rüşvet' olayıyla biçok kez karşılaştım.. ben nedenini, alkollüyken denk gelmediğim cevirmelere bağlıorum bunu, eğer alkollü olarak çevirmeye girsem, eminim ki böle bi durumla karşılaşırım..

100ytl'lik ceza konusuna da şöle yanıt veriyim, yine dediğim gibi çevirmeye girip ehliyetimi kaptıracağıma, çevirmeden kaçıp plakaya 50-60ytl yada nekdrsa ceza yazılması bnm işime gelir...

100 ytl demıssın yaa
radardakı kamera zaten eve postalar 237ytl bıde kactıgın ıcın yersın
hıc gerek yok

Tamamen aileye bağlı. Türk halkının fertleri aile içinden çıkmıyor mu? Türk halkını baz alarak genelleme yapmak yanlış. O zaman Türk halkı genelde rüşvet veriyor ya da rüşveti onaylıyor anlamı çıkar.

aile içindeki fertler, Türk Halkı içinden çıkmıyor mu? demek daha doğru olur Savaş abi..

Türk halkı zamanında rüşvet vermiş ki, polislerimiz bu rüşvet furyasına hala devam ediyor... dolayısıyla, her 2 tarafta onaylamış oluyor bu olayı...

100 ytl demıssın yaa
radardakı kamera zaten eve postalar 237ytl bıde kactıgın ıcın yersın
hıc gerek yok

Harun abi, böyle bi durumla daha karşılaşmadım.. İnşallah da karşılaşmam, ama yine diyorum, ehliyetimi kaptırmak daha kötü olur, buna eminim...

arkadaşlar 60 km ile ceza yemekte acaip koyuyor adama geçen gün antalya şehir içinde radara yakalandım 60 km ile 115 ytl cezayı yazıverdiler :) cezayı şirkette ödese adamın epey morali bozuluyor bilsem daha hızlı girerdim :)

Harun abi, böyle bi durumla daha karşılaşmadım.. İnşallah da karşılaşmam, ama yine diyorum, ehliyetimi kaptırmak daha kötü olur, buna eminim...
Alkollü iken ehliyeti kaptırmamak yerine kaçmaktansa alkollü araç kullanmamak daha iyi değil mi? Cezaya ödenecek para taksiye ödenecek paradan daha fazla.

aile içindeki fertler, Türk Halkı içinden çıkmıyor mu? demek daha doğru olur Savaş abi..
Türk halkı zamanında rüşvet vermiş ki, polislerimiz bu rüşvet furyasına hala devam ediyor... dolayısıyla, her 2 tarafta onaylamış oluyor bu olayı...
İnsanlar geçmişindeki iyi şeylerle övünmeli. Geçmişte yapılan hatalardan da ders almalı. Geçmişte rüşvet vardı diye kötü olan bir olguyu neden devam ettirelim ki?

Alkollü iken ehliyeti kaptırmamak yerine kaçmaktansa alkollü araç kullanmamak daha iyi değil mi? Cezaya ödenecek para taksiye ödenecek paradan daha fazla.

haklısınız Savaş abi, zaten bende diyorum hep, yanlış yapıyorum yada ewt zamanında yanlış yaptım.. ama bunu da hobi haline getirmedim yani..

sizede ayrıca teşekkür ediyorum, en azından yapıcı olarak konuşuyosunuz.. daha bizlerin yaşı genç, delikanlıyız yani, ondan alkollü araba kullanmak yada çevirmeden kaçmak tehlikeli ve illegal olmasına rağmen bunları yapıyoruz..

ama sizin gibi büyüklerimizin telkinleri sonucunda, yaptıklarımızın yanlış olduğunu anlıcaz.. buna inanın..

İnsanlar geçmişindeki iyi şeylerle övünmeli. Geçmişte yapılan hatalardan da ders almalı. Geçmişte rüşvet vardı diye kötü olan bir olguyu neden devam ettirelim ki?

yukarıdaki mesajımda yazmıştım, bugüne kdr bnden ne rüşvet istendi nede ben rüşvet teklif ettim...

ama birazda iyimser olmayı bırakıp gerçekleri konuşmak lazım.. belediyedeki işlerimiz rüşvet olmadan halledilmiyosa, ceza yemek tehditiyle karşılaştıktan sonra rüşvetle bu olayı da atlatıosak.............

yorum yok...

haklısınız Savaş abi, zaten bende diyorum hep, yanlış yapıyorum yada ewt zamanında yanlış yaptım.. ama bunu da hobi haline getirmedim yani..
sizede ayrıca teşekkür ediyorum, en azından yapıcı olarak konuşuyosunuz.. daha bizlerin yaşı genç, delikanlıyız yani, ondan alkollü araba kullanmak yada çevirmeden kaçmak tehlikeli ve illegal olmasına rağmen bunları yapıyoruz..
ama sizin gibi büyüklerimizin telkinleri sonucunda, yaptıklarımızın yanlış olduğunu anlıcaz.. buna inanın..
yukarıdaki mesajımda yazmıştım, bugüne kdr bnden ne rüşvet istendi nede ben rüşvet teklif ettim...
ama birazda iyimser olmayı bırakıp gerçekleri konuşmak lazım.. belediyedeki işlerimiz rüşvet olmadan halledilmiyosa, ceza yemek tehditiyle karşılaştıktan sonra rüşvetle bu olayı da atlatıosak.............
yorum yok...
Haklısın şimdi buradan yazmak kolay. Bizlerde ehliyetsizken polisten kaçmadık mı sanki. Galiba o zamanlar kurallar bu kadar sert değilde, ya da gençlikten olsa gerek bize öyle geliyordu. Komşumuz motorlu trafik polisi idi. Bir kaç defa uyarmıştı, ben de şaka yapıyor diye fazla dikkate almamıştım. Bir gün mahallede beni motorla kovalamıştı. Yakalayamadı, daha doğrusu ya yakalamak istemedi ya da panik yapıp kaza yaptırmamak için peşimi bıraktı. Sonuçta o korkudan sonra ( en azından babama söyler diye ) günlerce arabaya yanaşamamıştım.
Rüşvet konusuna gelince o kadar önleme rağmen hala baş edilemiyorsa demek ki alınan önlemler halen yetersiz. 29 sene memurluk yapmış biri olarak benim bu konuda rüşvet alanlara söyleyebileceğim tek bir şey var. Akşam yattıklarında, yastığa başlarını koyduklarında huzurlular mı, yanında yatan eşinin, yan odada yatan yavrusunun boğazından haram lokma geçtiği için vijdanları rahat mı? ( Yanlız hediye ile rüşveti birbirine karıştırmamakta fayda var. Ben de hiç kimsenin talebi olmadığı halde iyilik, yardım, kaliteli hizmet gördüğüm yerdeki görevlilere tatlı, pasta gibi hediyeler götürdüm.)

Geri