Şimdiye kadar görevlilerden hiç çorba parası teklifi gelmedi. Belki ima edilmiştir ama bu işleri anlamadığım için konu otomatikman kapanmıştır. Suçsuzsam hakkımı ararım, suçluysam cezama razı olur, ceza makbuzumu isterim. Suçlunun genci yaşlısı olmaz. 50 yaşımdayım daha bir ay evvel radara girip ceza yedim.
"çevirmeye girip ehliyetini kaptırma riskine girmek istemeyenler de, çevirmelerden kaçıyor..." çevirmelerde ehliyeti kaptırmak neden risk olsun ki, kaçmak suçu peşinen kabullenmektir. Herşeyim normalse polis neden ehliyetime el koysun ki? Orasını anlayamadım. Buradaki anlayış şöyle olabilir mi? Herhangi bir hata sonucu mesela 100 YTL ceza yediğimizde görevlilere 20 YTL verip 80 YTL kar yapma+ceza puanı almama olabilir mi?
yanlış olduğunu biliyorum ama, eğer alkollü araba kullanıosam ve karşımda çevirme varsa ehliyetimi kaptırmamak için kaçıyorum..
emin olun bende hiç 'çorba parası' yada adı her neyse rüşvet vermedim.. ama arkadaşlarımın arabasındayken bu 'rüşvet' olayıyla biçok kez karşılaştım.. ben nedenini, alkollüyken denk gelmediğim cevirmelere bağlıorum bunu, eğer alkollü olarak çevirmeye girsem, eminim ki böle bi durumla karşılaşırım..
100ytl'lik ceza konusuna da şöle yanıt veriyim, yine dediğim gibi çevirmeye girip ehliyetimi kaptıracağıma, çevirmeden kaçıp plakaya 50-60ytl yada nekdrsa ceza yazılması bnm işime gelir...