2,0 Şaka Makinesi..=)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan _Vahan_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bi akrabamızda 1.6 dizel linea var doğukan stock 290nm tork var, o tork sadece hissiyat bak güvenme o değerlere diyorum ben :D Kısa şanzımanın kurbanı olma etme :D

Kısa şanzıman aynen dediğin gibide roll'de can yakarım Mert :) sence

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1.9cdti gibi motorlardan daha düşük dizeller şehir içi ekonomi amaçlı üretilmiş gibi geliyo bana. Benzinliler affetmiyor :D Deneyerek gördük biz bunu, 1.6 dizel focusu olan bir arkadaş 2.0 focus ST sürdü 130hplik. Adamın dediği şu "benzinli hiç gitmiyormuş gibi geliyor ama gidiyor yahu, hissettirmeden gidiyor :D "
Yüklenmiş kara dumanla yürüyen 1.7DTI harici ben dizellerden yüksek performans beklemiyorum onları da 2-2.5 bar turbo basıncıyla yürütüyorlar, fazla abartılı yani.

Öylede kardeşim Focus, 407 , 307, Megane, Linea , Corsa bunlar zaten Hyundai gibi gitmezki bizim arabanın üstünde 14 inch jant var. 1180 kilogram boş ağırlık falan var + Turbomuz değişken geometrili bir sisteme sahip düşük devir yüksek tork, yüksek devir yüksek güç prensibi ile çalışıyor VGT denen olay bu zaten. Ayrıca ciddi anlamda seni koltuğa yapıştımakla kalmıyor gaza yüklen 1. 2. vites patinaj çekmeden gitmiyor bu 1.5 CRDi ve yeni çıkan 1.6 CRDi motorlar ayrı bir dünya. Blue'lardaki motorda chiple 170 hp 350 nm tork oluyor.

AHAH ufak çaplı olay yaratık sensorunu haledıyım yemıne ediyorum erayla denıycemmm :maden::maden:

saka bı yana yenı yenı dizel araclar cok iyi gitmesi etmesi ama benzinlini yerini kimse tutamaz kesınlıkle =))

1.9cdti gibi motorlardan daha düşük dizeller şehir içi ekonomi amaçlı üretilmiş gibi geliyo bana. Benzinliler affetmiyor :D Deneyerek gördük biz bunu, 1.6 dizel focusu olan bir arkadaş 2.0 focus ST sürdü 130hplik. Adamın dediği şu "benzinli hiç gitmiyormuş gibi geliyor ama gidiyor yahu, hissettirmeden gidiyor :D "
Yüklenmiş kara dumanla yürüyen 1.7DTI harici ben dizellerden yüksek performans beklemiyorum onları da 2-2.5 bar turbo basıncıyla yürütüyorlar, fazla abartılı yani.

Haklısın katılıyorum,

1.7 lerin yürümesi güzel de o kadar dumanla apachi spec. durumunu sevmiyorum.

Ama stock dti bile yeter. Örneğin dti dan sonra 75 lik corsa d bana eşşek geliyor.

AHAH ufak çaplı olay yaratık sensorunu haledıyım yemıne ediyorum erayla denıycemmm :maden::maden:

saka bı yana yenı yenı dizel araclar cok iyi gitmesi etmesi ama benzinlini yerini kimse tutamaz kesınlıkle =))

:):):)

Haklısın katılıyorum,

1.7 lerin yürümesi güzel de o kadar dumanla apachi spec. durumunu sevmiyorum.

Ama stock dti bile yeter. Örneğin dti dan sonra 75 lik corsa d bana eşşek geliyor.

yazılım bende de var ama duman sıfır :) gayette başarılı yürüyo galiba benim arabada sorun var :)

yazılım bende de var ama duman sıfır :) gayette başarılı yürüyo galiba benim arabada sorun var :)

Başarılı yürüyor derken, değerleriniz nedir?

Dyno'ya soktunuz mu aracı?

Ank. da doğru dürüst dyno yokki varsa hemen sokayım v-max yazılımım değerleri 101Hp 220Nm 13 senelik aracım, bu değeri yukarı da çekebiliyormuşuz ama en ideal değer buymuş dumansız ve arızasız

Dumansız olması güzel, 101 yere verdiği ise de gayet iyi bence.

Açıkcası dti nin stock hali bile (araç düzgünse) sınıfına göre tatmin edici.

Geri