30 yıldır araba süren tanıdıklarım var, sürüşlerini hiç beğenmediklerim de vardır aralarında. 20 yıllık ustanın komple motor istiyor dediği motor titremesini oksijen sensörünü değiştirerek çözebiliyosam bu işin nasıl öğrenildiğiyle alakalı olduğunu bilirim. V motorların sesinin cezbetmesiyle yüksek devirde kullanarak yüksek tüketim yakalamak çok normal. Uzun yolda 110km ile seyreden 2.0 vectradan farksız yaktığına şahit oldum ben gerisini bilmem.(cdx 120-130 ile 2.0 vectranın yakıt tüketimine sahip başka bir ayrıntı)
Uzun yoldan bahsetmiyoruz zaten şehiriçi için konuşuyoruz.. Uzun yolda 2.5 vectranın 2.0 dan dahaaz yaktığını forumda çoğu arkadaş biliyor zaten .. V6 artık beni pek cezbetmiyor öyle gaza gelip dipgaz v.s yapmam 5.2 v8 den sonra oda garaja çekip dinlemekle kalıyor sesini... Siz yıl örneğini yanlış yere çekiyorsunuz ben kullandığım tecrübe ettiğim elimde olan araçlardan bahsediyorum motor tamir konusuna gelirsekte antalyaya yolunuz düşerse misafir etmek isterim sizi garajımda o işler ustayım demekle olmuyor.. Teknik ekipman ve bilgi ile orantılı konular.. Konu fazla uzadı herkez neyin ne olduğunu çok iyi biliyor..