2009 Astra H 1.6 16 V Benzin canavarı =)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BeRkay_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
:S 10 litre çok bence 1.6 touran var bnm peder de 1.510 kilo otomatik araba şehir içi 11 yakıyo uzun da 7 8 civarı :) şikayet ediyodum bende dizel şart bnm araba 5 in üstüne çıkınca çok yaktı diyorum :D

arkadaşlar bu dizellerde nasıl 4-5 litreleri görüyosunuz ya =) ben şehir içinde anca en düşük 6.2 yi görebildim, sıkışık trafikte 7 litreye kadar çıkıyo.

scirocco var arakdaşımda 1.4 160hp likten benim 105 lik astrayla tamponunda gidiyorum ama uzun boş yolda uzuyor araç tabi güldür güldür benzin yakarak :) 1.4 sadece vergiden muaf onun dışında rahat 1.8 motorlarla aynı yakıyordur

jokey ii olmayınca at ne yapsınnnn

iimiş valla benim araç easytronıc yol bilgsayarında 7.8 yazıyo hepte aynı valla hiç deişmedi ortalama 120tlye doluyo depom 700km garantisi var

Şöyle izah edebilirim. Ben daha önce hep benzinli araba kullanmıştım, bu benim ilk dizel aracım ve yine ilk defa bu kadar küçük motorlu bir araç kullandım. Şehir içinde benzinliden kalma alışkanlıktan dolayı devrini bulmadan vites değiştiriyordum. Vitesi büyüttüğümde, yol bilgisayarının anlık yakıt tüketiminin, normal devrini bulana kadar 15 lt lere kadar çıktığını gördüm. Sonra arabayı devirli kullanmaya başladım. Araç içinde ses arttı ama anlık tüketim 4 lere 5 lt lere düştü.

Şöyle bir örnek daha vereyim. Düz yolda 4. viteste 90 la giderken anlık tüketim 3lt civarındayken, sırf sesi azaltayım diye 5.vitese attığımda arabayı 90 km de tutabilmek için gaza bastığımda anlık tüketimin 5-6lt lere çıktığını farkdedince sesli olsun ama fazla km olsun diyerek devirli kullanmaya devam ettim. Ses diyorum yanlış anlaşılmasın, benzinliye nazaran sesli. Yoksa abartı bir ses değil.

Şuan 100 tl mazotla ortalama 850 km gidiyorum (otoban %40, şehir içi %30, şehir içi çevre yolu %30 ) ortalamam 5.1 lt

teşekkürler. dediklerini bende bir deniyeyim bakalım nasıl olacak. şuan istanbul içinde trafik-açık yol karışık olarak 6.2 civarında bi ortalamam var. 100 liralık mazota yaklaşık 600 km yapmak üzereyim. devirli kuyllanıyorum derken, mesela vitesleri kaç bin devirde değiştiriyorsun. viteslerde iken kaç bin devirlerde gidiyorsun bunlarıda söyleyebilirsen memnun olurum =)

3500 ü buldurup öyle vites değiştiriyorum. İlkten 3000 de değiştiriyordum vitesi büyüttüğümde 1500 - 1700 aralığına düşüyordu genelde. Ama 3500 de değiştirdiğimde 1800 - 2000 devre denk geliyor. O yüzden 3500 daha ekonomik. Yalnız burda amaç hızlı gitmek değil, ekonomik gitmek, dikkatinizi çekmek istiyorum. Hızlı gitmekse amaç, araba 1.3 olduğu için basmak gerekecek. Eee zaten araba ağır, hızlanmasını sağlamak için köklemek gerekiyor.

evet bende 2500-3000 devir arasında değiştiriyorum ve bi dahaki vitese 1500 devirlerde başlılyorum. ben daha yeni aldığım için dizelde devirli kullanmak zararlı olur motoru zorlamıyayım diye en fazla 3000 devirlerde değiştiriyodum. yok zaten hızlı gitmek amacında değilim aracı çok araştırarak aldığım için çok performans beklemiyordum. bende tamamen ekonomik olsun istiyorum bu yüzden.

Geri