2011 Sport 1.4 Turbo

Ynt: 2011 SPORT 1.4 TURBO

gördüğüme göre passattan daha iyi frenlemesi var.kötü falan değil iyinin iyisi.bolu otobanında 200 civarı gidiyorken viraj sonunda ağaçların arasından radarı gördüğüm gibi bastım...ŞAK diye baktım ki 110km/h ye düştü.

Frenler iyi güzel hoşta bilmem hiç başınıza geldimi, 160-170 ile giderken bi kaç kez çok sert fren yaptım bir kez kamyonun kasasına yapışıyordum. Diğerinde ise dolmuşun j plakası alnımda cıkyordu. Arac durdu durmasına ama direksiyon hakimiyeti felaketti iki elimle tutmama rağmen bir sağ bir sola felkete bi şekilde gezdi mi denir ne denir bilemiyorum ama sıkıntılıydı. Acaba sebebi nedir? yaşayan var mı?
Diğer bir hususta benzinli astra j lerin direksiyonları sanki daha yumuşak yada 2010 modelllerin ve buda yuksek hızlarda direksiyonun gereğinden fazla tepki vermesine yol açıyor. sportlarda standart olarak hıza duyarlı direksiyon yazıyor ama sanki duyarlılık falan yok gibime geliyor. Bu konudada tecrübesi olanlardan cevap bekliyorum..
Saygılar.
Not: Gökhan beyin konusunun altında oldu ama fren mevzularına girildiğini görünce bende kafamdakileri sormak istedim.

arkdaşlar sahil yolunda ya da şehir içinde hızın 70 civarıyken bi dip fren yapın bakalım duruyor mu gidiyor mu?

salih ben de onu yaşadım yüksek hızda frene köklediğimde sanki diğer şeride geçeceğim gibi geziniyor.ama direksiyona sarılınca kontrol altında.bence frenleri çok güçlü.volanın yüksek devirde yüklü olmasına rağmen iyi dizginliyor.
      direksiyon konusunda başka sayfada yazdım,ama hangisi hatırlamıyorum.yüksek hızda çok hassas...frene de direksiyona da alışınca bence sorun yok..

direksiyon sistemimiz insignia ile kıyasladığımda çok başarılı ama frenler konusunda bilmiyorum ama çok vasat... insignia ile frenleri sayesinde bir çok kazadan kurtulmuşumdur ama bununlada kaza yaparsam frenleri yüzünden yapıcam gibi

araçlarımızda mı farklılık var ?gökan bey servise bir baktırın bence..

Ben 2 farklı bayide de test araçlarını denemiştim hepsi aynı malesef...

bence yanlışınız var astranın insignia bir üst segment onu bilmem ama aynı segmentdeki
araçlara göre kat kat daha iyi fren mesafesi ve tutuşu araştırabilirsiniz.

arkadaslar 160-170 km hızlardan bahsediyorsunuz..... lütfen sevdiklerimizi dusunelim.....

bu devirdeki araçlarda 60km/h de güvenlik testi yapılıyorsa,30 sene sonra bu günleri hatırlayıp kağıt gibi arabalara biniyormuşuz diyeceğiz. 160 km/h hala türkiye yollarına göre çok fazla,akıllı ve yerinde kullanmak gerekli.

Geri