Ynt: 2011 Sport 1.4 Turbo
Ben kayma yönü olarak arkasının değil, burnun kaydığı yöne kastetmiştim.Burun sağa doğru kayıyorsa, sola hareket yapıcaksınız tabi ki.
Burda direksiyon kırma yerine çok kısa ve küçük düzeltmeler gerekiyor.Öünkü araç zaten yön değişikliğine çok duyarlı hale geliyor, direksiyon kırarsanız düzeltme için çok geç ya da çok büyük bir hareket yapmış olabilirsiniz.
Tolga KARACA link' Alıntı:Sn. Vehicle_dynamics;
Araç kaydığı anda direksiyonu gecikmeden tatlı sert şekilde aracın kaydığı yöne kırıp izine oturtmak gerekmiyor mu??
Kayma yönünün aksine kırarsak kayma şiddetlenmez mi, misal arka kısım sağ tarafa hareketlendiğinde direksiyonu sola kırarsak arka kısım iyice savrulmaz mı?
Virajlarda araçla oynarken o şekilde kontra yapıyorum diye hatırlıyorum steering
Ben kayma yönü olarak arkasının değil, burnun kaydığı yöne kastetmiştim.Burun sağa doğru kayıyorsa, sola hareket yapıcaksınız tabi ki.
Burda direksiyon kırma yerine çok kısa ve küçük düzeltmeler gerekiyor.Öünkü araç zaten yön değişikliğine çok duyarlı hale geliyor, direksiyon kırarsanız düzeltme için çok geç ya da çok büyük bir hareket yapmış olabilirsiniz.