Cvp: 2014 Neptün Mavi Edition Gunduz farı gunceli sayfa 5
Bugün vites altı ledimizi taktık. Vitesin önündeki konsolun üst kısmına kırmızı şerit led ekledik. Navigasyon-kameradan gelen kablo dağınıklığını ortadan kaldırdık.
Vites altı ledimizi takmak için ön göğüsteki kaplama teyp vs ne varsa söktük. Gerekli ölçümleri yaptıktan sonra kapı açıldığından hangi kabloya elektrik geldiğini bulduk. Bu arabada kapı açıldığı zaman teyp-klima aydınlatmaları da çalışıyor o yüzden bu kısmı tercih ettik. Normalde 2013 e kadar alt donanımlarda sokete kadar kablo geliyormuş, hatta vites alt led bile takılı imiş kablo bağı yapılarak aktif hale getiriliyormuş. Teybe gelen sürücü tarafındaki ESP düğmesine gelen kablodan sarı olana + siyah kabloya - bağladık.
Bez banta sardık ki tıkırtı yapmasın.
Alt konsola ledimizi ekleyebilmek için kablonun çıkabileceği şekilde rötuş yaptık.
Dişi erkek fiş ile bağlantımızı yaptık. Test deneme 1-2-3.
Başka işlerimde vardı o yüzden ön tarafı toplamamıştım gece denemesini yaptım sıkıntı yok. Konsoldaki ledin görüntüsüne takılmayın konsolun kaplamasını takınca orası da kapanıyor.
Işık şiddeti biraz fazla dediler uygun direnç bulamayınca Türk işi çözüm. Tükenmez kalem ile karaladım
Bu geceden son hali.
Temelli işe başlamışken navigasyondan auxa çektiğim kabloyu alta aldım. Çakmaklığı da tavan lambasının oraya bağladım.
Eski aracım Borada tavan lambası ana şalteri açtığımızda ışıkların hepsi yanardı. Bu arabada yanmıyordu. Araya diyot koyarak işi hallettik.
Sisliklerimiz geldi. Mercekli sis farı aranıyor
Geçenlerde yağmur yağınca arka cam sileceği çalıştırayım dedim kıyır kuyur ses. Acı tablo. Biri sileceğimi kırmış, kırık sileceği de yay tutmuş yoksa düşecekmiş. Söktüm eve getirdim.
İki parçayı deldim önce Patex ile yapıştırdım sonra vidaladım. Çatlak biraz belli ama sırıtmıyor.