Teşekkürler, Aslında geçen vectra alışımda bu son demiştim ama piyasayı araştırdım bir sürü arabaya baktım, En son 1997 - 2000 arası 1.6, 1.8 ve 1.8T Quattro Audi A4 lere bakmaya başladım. Hatta üçünü ekspertize soktum ancak hepsi kazalı ve oynanmış çıktı. Temizleride aşırı pahalıydı, bu nedenle döndüm dolaştım yine yuvama yani Opel'de karar kıldım.
Şunu anladım ki Opel için denilen arızalı, problemli araba tüm Alman arabaları için geçerli. Alman arabaları konforlu ancak bir okadar da masraflı ve problemli, temizini oynanmamışını bulmak ve bulduğunda da kaçırmamak gerekir, bu şekilde bir araba aramaya başladım ve kazasız boyasız olan bir Vectra B2 2.0 CDX i bulunca Ethem'in dediği gibi 1, 2 fazla verdim ve aldım. İnşallah problemsiz ve kazasız belasız ağız tadıyla kullanırız. Allah hepimize temiz, kazasız, belasız arabalar nesip etsin, herkesin gönlüne göre versin.
LPG konusuna gelince Atiker herhalde en son tercihim olacak, ama oda tercihler arasında halen yerini koruyor.
Atikerle ilgili çekingelerim;
1) Enjektörlerin yerli olması ve ömürlerinin kısa olması,
2) Müşteri hizmetleri memnuniyetinin düşüklüğü,
3) Benzine oranla Performansa olumsuz etkisi.
BRC düşünmemin sebebi ise, 2 yıl veya 100 bin km garantisi, Benzinle aynı performansın ve arıza ışığı yanmamasının garanti edilmesi, kesinlikle herhangi bir kablo kesmeden manifold delinmeden montaj yapılması, tek olumsuz yanı Enjektör sesleri ve Atiker e oranla %50 yüksek maliyet...