ABS, wallahi durmuo...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Um1t
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar ben bir galerici kadar çok çeşitli araç kullanmışımdır... ama astra H de olan freni bir de passatta gördüm ikiside mükemmel... ama benm 4 teker disk belki ondan fark ediyordur...

arkadaşlar tek sorunu lastik bende ilk aracı aldığımda bune ya demiştim ama hemen gidip önlere lassa kış lastiği aldım ve hala çıkarmadım.frene bastığım gibi yapışıyor.dediler özelliği gider falan diye ama 2 seneden beri lastiklerde tık yok memnunum hala kullanıyorum.

arkadaşlar tek sorunu lastik bende ilk aracı aldığımda bune ya demiştim ama hemen gidip önlere lassa kış lastiği aldım ve hala çıkarmadım.frene bastığım gibi yapışıyor.dediler özelliği gider falan diye ama 2 seneden beri lastiklerde tık yok memnunum hala kullanıyorum.

LasSA ya güvenemiyorum hocam ya, 97 yılında büyük bi kaza yaptık, tek sebep lastiklerdi, o yüzsden lassa kullanmam!

Arkadaşlar ABS fren mesafesini uzatır bu bilinen bir gerçektir. Bunun yanında fren esnasında otomobilin kızaklamamasını sağladığı için manevra kabiliyetini yitirmemesi de ABS nin artısı dır ve zaten bunu gerçekleştirmek için geliştirilmiştir.
Kabak lastikle ABS ise tam bir sorundur bu durumda özellikle düşük hızda otomobili ani olarak durdurmak neredeyse imkansızdır. Trafikte bile önünüzdeki ani olarak durursa ve aranızdaki mesafe az ama hızınızda yavaşsa ABS olmadığı halde duracağınıza ABS olduğu için gidip öndekine bindirirsiniz

evet lastiklerin değişim zamanı geldi....
önler arabayı ilk aldığımda patinaj yüzünden, arkalarda yanlama yüzünden... :D:D:D

bu abs sisteminden bende pek hoşlanmıyorum bu yüzden çok kazadan kılpayı döndüm desem yeridir.freni köklediğim zaman sanki buz pistinde kayıyorum,bence tek faydası yüksek süratlerde yapılan ani frenleme esnasında

evet yüksek hızlarda çok ii, hakkını yiyemem!

benim bildiğim ABS durma mesafesini kısaltmaz ki zaten...
sadece tekerleklerin kilitlenmesini önler diye biliyorum..

ABS devreye girdiğinde fren kilitlenme ile kilitlenmeme arasındaki ince çizgiyi yakalamaya çalışır. yani max. sürtünme olasılığı arar. buda fren mesafesini kısaltır. NORMAL ŞARTLAR ALTINDA.

Ama o hesaplar öyle olmuyor çünkü intervallerin arasını mercek altında inceleyecek olursan ABS devreye girdiğinde tekerlek bir an tamamen boşa çıkıyor "işte bu bir an kısmı" tekrar fren yapılana kadar otomobilin durmak adına o boşluk anında yere ne dinamik ne statik hiç bir sürtünme bile yapmıyor olması nedeniyle toplam durma süresi artıyor. ABS durmayı kısaltmak için değil otomobilin fren anında spin atmasını engellemek ve aynı zamanda fren yaparken direksiyon kontrolünü yitirmemeyi sağlamak amacıyla geliştirilmiştir. ABS nin fren mesafesini uzattığı teknik olarak bilinen bir durumdur. ;)

:( :( :(

denemesi bedava alt tarafı bir soket söküp devre dışı bırakılıyor isteyen deneyip görebilir ;)

ben gayet memnunum çoğu kez beni kurtardı :S

Geri