AFL - Bi-Xenon ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan harun2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: AFL - Bi-Xenon ?

yavuzozkan link' Alıntı:
ևok fazla emin konuşuyorsun bunu yapan 2 tane adam biliyorum.  Bu arada bu arkadaşlardan bir tanesi 24.000 ₺ lik aksesuar yapmıştı hepsi de OEM parçaydı.

şimdi ilk olarak ben sizinle SİZ diye muhatap oluyorsam siz de aynı şekilde karşılık verirseniz daha sağlıklı anlaşırız.

Ben bu konuları yıllardan beri araştırıyorum. Benim yapılabilme kıstasım sistemlerin fabrikasyon özellik ve sorunsuzluklarının aynı şekilde hayata geçirilebilmesidir.

Verdiğiniz örnekler üç beş elektronik anlatım ve bir kaç ufak video dan ibaret. Burada fabrikasyon çıkışlı AFL li araç ile montajlanmış aracı yan yana kıyaslayacaksınız ki yapılan sistem ne kadar ana sistem ne kadar benzer sistem anlaşılsın. Ha burada yapan arkadaşı küçük görme yok bu da bilinsin.

şimdi montajlanmış sistemdeki farlar ile orijinal sistemdeki farlar aynı açıyı aynı lümen şiddetinde aydınlatıyor mu?

Montajlı sistem de otomatik uzun far var mı?

Montajlı sistem orijinal sistem gibi aracın hızı ve hava şartlarına bağlı olarak aydınlatma oranı ve menzili ayarlamasını yapabiliyor mu?

Bu montajlı sistemin çalışması, selektörü.

Astra H - AFL in action (Night Video).wmv

Bu da orijinal sistemin çalışma şekli.

20120417 221727

Farkı sanırım görebiliyorsunuzdur.

Resimde kırmızı oklar ile gördüğünüz ışık kırılmaları kesilme çizgisi olarak adlandırılır ve farınızın yolda nereyi aydınlattığına işaret eder. Orijinal fardaki kesilme çizgisi nasıl en kısa zamanda ekler gösteririm. şu kadarını bilin hiçbir kırılma yok, dümdüz.

http://www.opel.com/microapps/mokka/lightbox.php?id=videogallery_afl

Linkte afl yi kısaca tanıtmışlar. Siz de bunları sunuyor mu montajlı sistem araştırın bakalım.

Biz burada bilgi edinmek isteyen insanlara olabilecek en sorunsuz ve gerçek bilgiyi vermeye çalışıyoruz. Kusura bakmayın da net kıyaslaması, ispatı olmayan bir uygulamayı bak bu budur diye kimse sunamaz. Bunun sorumluluğunu kimse üstlenemez. Sonradan montaj işlerinin en sağlam uygulayıcılarından biri odak servis. Emin olun bu sistem hayata getirilebilse onlar çoktan yapar boy boy afişe ederlerdi.

Burada bu uygulamayı yapan arkadaşı da tebrik ederim. Amacımız küçük görmek değil. Keşke çok daha başarılısını yapsa. Gurur duyarız. Mümkün olsa da kendisi de soruların muhatabı olabilse ve kendi ağzından ne, ne kadardır öğrensek.

Ynt:

Size "sen" diye hitap edip size saygısızca davrandıysam çok özür dilerim.

Diğer konulara gelince o arkadaşın ilk çektiği videodur. Sonrası detay çalışmalarından sonra hiçbir farkı kalmadı. Bu arada bir de şu var şükrünün yaptığı kadar olayın içine girebilsek heralde kalkıpta çizgi seviyesine bakmazdık.. Neyse ben sadece eklenemez demenizden dolayı bu kadar yazdım. Bu arkadaşların yaptıkları çalışma da tamamen orjinal ekipman ve orjinal yerlerine montajla oldu. Artık ne dersek diyelim önemli olan yapılabileceği.

Sn yavuz

Arkadasın yapabildiği elbette çok güzel iftihar edilecek birşey. Ancak çizgi dediğiniz şey bir farın en önemli referansıdır. Çünkü o çizgi anlatır size farın ne olup ne olmadığını. Afl kısaca adaptif far demek. Yani şartlara kendini uyduran bir sistem. İşte burada o çizgi yani farın var oluş amacı olan aydınlatma kapasitesi ve gücü afl ile normal xenon arasındaki farkı belirler. Arkadaşın yaptığı sistemde en önce ele alınması gereken sistemin gözü olan kamera var mı. Çünkü bir çok parametre o gözden gelen verilerle işlenmekte. Çok kapsamlı bir farı monte etmek ayrı bu orijinal sistemdir diyebilmek ayrı. Biz afl yapılamaz derken bunu kastediyoruz. Yoksa hareketli mercek takılamaz demiyoruz.Kısaca montaj sistem 9 farklı aydınlatma kapasitesine orijinal sistemin performansında sahip mi. Asıl mesele bu. Bu afl yapılır yapılamazın cevabıdır. :)

şükrünün arabası astra H

burada bahsedilen konu astra J

j kasada afl ekleyemezsiniz

Ynt:

Cosmo link' Alıntı:
şükrünün arabası astra H

burada bahsedilen konu astra J

j kasada afl ekleyemezsiniz

Tamam ekleyemiyelim :)

yavuzozkan link' Alıntı:
Tamam ekleyemiyelim :)

Eğer orijinali gibi bir sistemi yapabiliyorsa müthiş olur. Açıkca ben naviye para bağlayacağıma bunu yaptırırdım. Tam orijinal gibi olmasa bile ciddi yetenek bu. Ve tam sorun çözme adamı. Tanıyorsanız siteye davet edelim. Zevk olur arkadaşla tanışmak. :)

Şükrü şuan Gemi ile uzak diyarlara gidiyordur. kendisi gemi kaptanı 3 - 4 ay da bir gelir memlekete. Şuan arabası Mercedes ama zevkle katılacağını düşünüyorum. Bugün SKYPE ile arayıp sorayım gelebilir mi? Umarım ulaşabilirim.

ulaşırsın ulaşırsın valla ne yapıp edıp  ulaş yavuz istersen posta guvercınıyle angelll mektup gönder hangı okyanustaysa

Geri