Ani Fren Sorunu

Ynt: Ani Fren Sorunu

firstemperor link' Alıntı:
ama burdaki testte öyle demiyor. bosch abs testi özelikle videonun 1:27 süresine bakın. com ABS (ABS ile), sem ABS (ABS olmadan demek portekizce)
http://www.youtube.com/watch?v=ZP40PoAPDOM#t=92

Bu testlerde frene sonuna kadar basılıyor. ABS olmayan araçlarda araç kaymayacak kadar basılan frenin ABS'den daha iyi sonuçlar verdiği söyleniyor, tabii oldukça yüksek tecrübe işi. Ayrıca toprak, çakıl zeminde vs fren köklense de ABS'siz araç daha önce duruyor.

Bunların hiçbiri değilse bile TOFAŞ Şahin, Astra G'den iyi duruyor kuru zeminde o kesin. ((:

Hiçbir insan evladı panik refleksi ile abs siz araçta o bıçak sırtı denilen kilitlenmeden bir adım öncesi dozda fren yapamaz. Fren testi yaparken o anı tecrübeli olan yakalar ama panik anında milyonda bir bile değildir. O yüzden abs her halükarda fren mesafesinde güvenlik sağlar. Hele ki aracın üzerindeki lastik 2 yıllık, yaz kış, kar çamur görmüş bir lastikse.

eketen link' Alıntı:
Hiçbir insan evladı panik refleksi ile abs siz araçta o bıçak sırtı denilen kilitlenmeden bir adım öncesi dozda fren yapamaz. Fren testi yaparken o anı tecrübeli olan yakalar ama panik anında milyonda bir bile değildir. O yüzden abs her halükarda fren mesafesinde güvenlik sağlar. Hele ki aracın üzerindeki lastik 2 yıllık, yaz kış, kar çamur görmüş bir lastikse.
katılıyorum. ABS'siz fren sistemi daha iyiymiş gibi bir algı oluşmasın. istisnalar kaideyi bozmaz.

ABS var ABS var ; markadan-markaya bile farklılık gösterir.
Bir Mersonun BMW'nin sitemiyle bir opelin, fiat'ın ABS sistemi aynı değildir die düşünüyorum.
Böyle olunca kuru zeminde fren mesafesinin uzatmasıda markadan markaya değişir zannımca.

Geri