Antifiriz derecesi -10

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan obelci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yaz kış kullanırım hocam her senede derecesine baktıriyorum -10cok düşük derece cidden havalarda soğuk üzmez inşallah beni. Usta 1litrr ekle deyince olurmu ki diye düşündüm saçma geldi
Doğru düşünmüşsünüz saçma zaten başından savmak için söylemiş.

• Beğen
Tepkiler: obelci
Hocam Shell 3litre kırmızı antirifirz i nasıl acaba 3litre su ekleniyormus. Yoksa 100tl kadar fazla verip motul mu tercih edeym

Hocam Shell 3litre kırmızı antirifirz i nasıl acaba 3litre su ekleniyormus. Yoksa 100tl kadar fazla verip motul mu tercih edeym

https://www.motul.com/tr/tr/products/auto-cool-optimal-37-c mümkünse bu. Yarısına kadar antifreeze yarısına kadar ÖZELLİKLE SAF SU yoksa TEMİZ İÇME SUYU çeşme suyu kullanmayın korozyona sebep oluyor. Ve hatta ilk başta Motul radyatör cleaner kullanın ilk etapta temizleyin sonra antifreeze kullanın.

Bu direk karışmış halı değil mi hocam baktım şimdide 5litrelik var

• Beğen
Tepkiler: SahinUcar8186
Bu direk karışmış halı değil mi hocam baktım şimdide 5litrelik var
Evet organik hali ama siz ne olur ne olmaz dediğim gibi ilk önce Motul Radiatör cleaner kullanın ve yine yarısına kadar su kullanın ilk defa görecek böyle birşeyi radyatör çünkü.

• Beğen
Tepkiler: Alfonso
shell in kırmızı antifirizi gm onaylıdır. Rahatlıkla kullanabilirsin. Shell de 2 çeşit kırmızı antifiriz var biri kullanıma hazır su falan ilave etmiyorsun. Diğeri konsantre su ilave ediyorsun. Kutunun üzerinde yazıyor.

• Beğen
İdeal karışım oranı kutuların arkasında yazar. Pratikte % 50 su % 50 antifriz şeklinde hazırlanan karışımlar idealdir. Antifriz miktarının fazla olması daha iyi korur anlamına gelmez. Bizim araçlar için 3 litre antifriz yeterli olur.

antifirz derecesine aldanıp değişmemezlik yapmayın. 2-3 yılda bir değiştirin çünkü zamanla bozuluyor. geçen gün termostat değiştirdim petronas marka 2 lt antifiz attım.

• Beğen
Geri