Araba fiyatları

gercek enflasyon oranına (abudik gubidik tuik verilerine göre degi) zam yapsa bu sorun yaşanmaz. Sen enflasyon paketine çadır, şemsiye gibi şeyler koyarsan gıda fiyatları 4 senede %170 artmasına ragmen maaşlar bunun yarısı artar.

Dolar artıyor ama ötv belası var.gerçi ötv olduğu halde Satışlar patlıyor.üretmeyen ekonomi sürekli tüketirse bu hale gelir.ben birikimimi dolara aldım,yakında dolar 3-3.5 olur baz donanımlı astrayı bile 70'den alırız.

Bugün arkadaşla markete gittik biraz meyve alalım dedim, meyve reyonuna yaklaştık fiyatları görünce şaşırdım elmanın kilosu bile 4.75, 4 liradan aşağı birşey göremedim. Hani biz mühendisiz maaşımız iyi ama asgari ücretli nasıl bunları alıp yiycek şaşılacak şey. Ben zaten bu ülkede bir asgari ücretlinin nasıl yaşadığını çok merak ediyorum. Enflasyon yok diyorlar maaşlar hep aynı ama piyasa uçmuş.
Araba konusuna gelincede devlet her arabadan 100de 180 e varan ötv vergisi alıyor. Araç yutdısında 3 liraysa Türkiye de satışı 8-10 Lira. Benzini mazotu hiç konuşmaya gerek yok. Bu seçimler inşallah Ülkemiz için hayırlı olur....

Osman bey sizdeki rahatlığa şaşırmamak elde değil... 10 gün önce başından üzücü olaylar geçen birinin bugün burda bu maddiyat ile ilgili konuları düşünmesi ilginç...

O konu hala devam ediyor kapanmadı. Polis hala tutuklu. Hanım şimdilik gözetimim altında
Ailesine desem gebertirler höt korkusu sardı onu. Emniyet Müdürü de sağolasın çok yardımcı oldu.
Hayat devam ediyor. Hanımla haftaya avukat a gidip sözleşme imzalayacaz.

arkadaşlar amacım kimseyi desteklemek ya da kimseyi korumak değil ama araba fiyatlarını etkileyen bir çok parametre var bunlardan 2 tanesi döviz ve ÖTV
ekonomide bir denge var sonuçta
şöyle örnek vereyim eniştem 2004 te astra HB H kasa daha yeni çıkmış 33000 e almıştı
ben 2011 de H kasa Classic 3 ü 34900 aldım
ÖTV yi düşürdüler kredi faizleri düştü ve insanlar çıldırmış gibi sıfır araba almaya başlayınca cari açık arttı sonuçta hiçbirisi yerli değil hepsi ithal dolayısıyla dışarıya döviz gitmiş oluyor devlet baktı iş çıkmaza gidiyor ve ÖTV yi eskisi gibi arttırdı
cari açık artınca dolar ve euro da artınca araba fiyatları fırladı ve dengeye geldi

siezma super acıklamışsın vallahi ekonomist gibi acıklamışsın

Bugün gittim fiat 500L ye baktım ama hiç içim ısınmadı açıkçası... 64 bin tl bir araç ama direksiyona dahi oturmam yetti de arttı bile. Bu kadar para bu araç...

attachment.php

Ekli dosyalar

• IMG_20150606_145405 (Small).webp
    IMG_20150606_145405 (Small).webp
    26.7 KB · Görüntüleme: 71
İkinci resim ekleyemeyince ikinci mesaj olarak yazmak zorunda kaldım.

attachment.php

Ekli dosyalar

• IMG_20150606_145413 (Small).webp
    IMG_20150606_145413 (Small).webp
    30 KB · Görüntüleme: 48
Geri