Araba fiyatları

Malisef durum böyle. arz talep meselesi. Parayı versen bile aracı alıncaya kadar zam gelirse aradaki farkı da istiyorlarmış. 2. elinin yüksek olması nedeni ile millet katlanıyor sanırım.

Malisef durum böyle. arz talep meselesi. Parayı versen bile aracı alıncaya kadar zam gelirse aradaki farkı da istiyorlarmış. 2. elinin yüksek olması nedeni ile millet katlanıyor sanırım.

Vallahi bilemiyorum...sadece bizim ülkemize has bir durum mu? Bu?

Bu arada dün itibariyle VW grubuna 400-1000 TL arasında yeniden ZAM GELDİ... Opel'de ses yok henüz.

Yaklaşık 1,5 aylık bir sürede 2. zam oluyor bu...

Bu arada dün itibariyle VW grubuna 400-1000 TL arasında yeniden ZAM GELDİ... Opel'de ses yok henüz.

Yaklaşık 1,5 aylık bir sürede 2. zam oluyor bu...

Bana göre bu zam yapanlar sadece fırsatçılık yapıyorlar. Aman dolar yükseldi. Aman şu oldu bu oldu diye. Ya değilse şu anda ülke de araç fiyatlarının bu kadar zamlanmasına gerek yok.

İndirm hakkım var hesaplattım araç engelli indirimi ile fiyatı 47 düşüyor. Ama böyle bir araca bu kadar para verilir mi? Diye düşünmeden edemedim. Bu rakama her ne kdar opel sevmesem de taş gibi opel alırım o kesin. Araba da bir kopluk hissi alamadım. Her ne kadar dıştan bakıldığın da kocaman dursa da içi çok dar. Nasip olursa birde pejoya bakacağım onun da 2008 çok hoşuma gidiyor. Es son olmazsa opel corsa hehe

2008 e zahmet edip bakma bence. Geçen benim 6 yaşındaki kızımla gidip şöyle bir bakalım dedik. İkimizinde gözü 3008 de kaldı. Gerçi 3008 alacak olsam üstüne 3-5 daha koyar mercedes bakarım..:D

2008 e zahmet edip bakma bence. Geçen benim 6 yaşındaki kızımla gidip şöyle bir bakalım dedik. İkimizinde gözü 3008 de kaldı. Gerçi 3008 alacak olsam üstüne 3-5 daha koyar mercedes bakarım..:D

Akif ama 3008 de al beni der bir havası var :D

Akif ama 3008 de al beni der bir havası var :D

Valla abi benim kız 3008 i gördü 2008 e yan gözle bile bakmadı. Tutturdu bunu alalım diye. Diyemedim orda kızım babanda o kadar para ne gezer diye...:D

Almaya gelmedik bakmaya geldik falan diyip dışarı çıkardım. Sonra arabaya attığım gibi doğruca eve..:D Dahada kızımla araba bakmaya gitmem.

Bana göre bu zam yapanlar sadece fırsatçılık yapıyorlar. Aman dolar yükseldi. Aman şu oldu bu oldu diye. Ya değilse şu anda ülke de araç fiyatlarının bu kadar zamlanmasına gerek yok.

Bu adamlar (VW'den bahsediyorum) birkaç ay öncesinden onlarca sipariş aldılar. Hatta kapora da aldılar ve tüm bunları yaparken müşterilerine şu uyarıda bulundular: ''5 ay sonra aracınız geldiğinde teslimat anındaki fiyatı ne olursa o fiyattan alırsınız!''

Müşteriler de bunu seve seve kabul ettiler çünkü zamlı almış olsalar bile 2. eli değer kaybetmediği içi zamlı satacaklar. Öyle ki birkaç ay beklememek için sıfırı 52 lira olan aracın 2. eline 53 lira ödeniyor şuan.

VW, ''Nasılsa sattım!'' diye fiyatı yükseltip duruyor, müşteri ''Nasılsa ben de zamlı satacağım!'' diye aldırmıyor.

Yani alan memnun, veren memnun tabir-i caizse...

Tabii genel olarak konuşuyorum, yoksa bu durumdan hiç hoşnut olmayan müşteriler de var elbette. Ve bu durumda VW'nin her fırsatta fiyatı arttırması tamamen fırsatçılık bana göre.

İstediği kadar vw araç sattın sanırım en son zor durumda kalsam alacağım bir marka. Hiç işim olmaz. Opel i yurt dışından aldığım da çok arkadaş vw al dedi ama almadım. Almadığım içinde çok ama çok mutluyum. Opel her zaman benim gözüm de vw den bir tık daha önde.

Abi doğru söylüyorsun belki ama 80.000 lira para verip de zararına araç satmak insana çok dokunur.

2012 yılında GOLF VI alacaktım, Aydın'a gitmeye üşendiğim için almadım. 38.000 TL idi (1.6 Primeline) Onun yerine 55 liraya dizel Astra J aldım. Aracımdan çok memnunum ama henüz 27.000 km'deki aracımı satıp yeni bir Opel almak istesem aldığım fiyata anca satarım.

O dönem 38 liraya almadığım GOLF'un benim aracımla aynı km'deki 2. eli şuan 45.000 lira (hatta fazla).

Bu durum insanın çok zoruna gidiyor açıkcası. Şuan Yeni Passat almak istiyorum ama aracıma kıyamıyorum. Vallahi zoruma gidiyor sıfır gibi aracımı o fiyatlara vermek. Aracımı satmadan borca girip Passat almayı düşünür oldum, o derece yani.

Geri