Araba Yıkama Tekniği!

opelcorsa

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba,
Arkadaşlar ilerki aylarda havaların ısınması ile birlikte arabayı kendim yıkamayı düşünüyorum.Bu konuda araştırmalarım oldu.Köpüklü yıkama, süngerle yıkama vs.

--Köpüklü yıkama için zirai ilaç pompası, basınçlı yıkama makinası ve loam lance: Açıkcası zirai ilaç pompası ile videoları izledim ve ikide bir pompala gibi uzun,yorucu ve garip olur.Daha iyi zirai pompalar varsa bilmem. Basınçlı yıkamayı da almayı düşündüm 150-200 arası fiyatları var lakin çok ses yapar ve çevreyi,komşuları rahatsız edebilirim.

--Mikrofiber eldiven, Kova, Hortum ucu aparatı ile yıkamak tek çare kaldı gibi...

***Forumda arkadaşlar atas ürünlerini çok övünce bende köpükle püskürtme yıkama gibi arayışlara girdim. Fakat bu iş olmayacak gibi, Atas ürününü kova, mf eldivele kullanabilirsem anca olur. Sizin öneri ve tavsiyeleriniz varsa esirgemeyin.
"Bilgi paylaştıkça güzeldir." :)
Biraz uzun oldu, Saygılarımla...

Vallahi hocam ben alıyorum iki kova su, bir tanesi sonax deterjanlı birisi sade.

Sade olanla önce arabayı güzelce ıslatıyorum, sonra köpüklüyorum, en son da suyun kalanıyla köpüğü akıtıyorum, yetmezse bi kova daha taşıyorum hemen sabunu akıtıyorum güzelce.

Sonra da kurutuyorum 3-4 tane araba yıkama beziyle mis gibi oluyor. İmzamdaki foto hemen yıkadıktan sonra çekildi zaten bu yöntemle :D

Valla hocam eski araba 16 yaşındaydı, yenisini aldım 8 yaşında. Pek ayrıntıya girme taraftarı değilim. Hem de araba yıkadığım fırça berberde yüzümüze sürülen cinsten harika hissiyat yaratıyor yumuşacık. Arabaya fazla bastırmadan köpürttüğüm için boyaya zarar vermediğini düşünüyorum. Autokit set aldım, portakal kokulu şampuan, gayet güzel parlatıyor. Lastiklere de pembe renkli sprey sıkıyorum, lastikleri çatlattığını söylerler ama çok güzeldi en ufak kötü etkisini görmedim sıfır lastiklerimde. Aracın içine de torpido sütü sprey halinde vardı, yağlı bir kıvamı vardı o da sanki çatlakları dolduruyor gibiydi :)
Bugün hava aydınlık gökyüzü masmavi bir tane bulut yok bir yıkasam arabayı dedim, dışarısı 2 derece eşşek öldüren soğuk :D

Galiba bende kova, hortum tekniği uygulayacam. Artık bi Meguiar's, Sonax gibi şampuan üstüne birde cila alırsam işimi görür. Autokit portakal kokulu şampuanı yapı marketlerde görüyorum çok hoş bir kokusu var, fiyatı da uygun hatta 19 liraya yazlık seti vardı.

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 15:56 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 15:54 ----------

Vallahi hocam ben alıyorum iki kova su, bir tanesi sonax deterjanlı birisi sade.

Sade olanla önce arabayı güzelce ıslatıyorum, sonra köpüklüyorum, en son da suyun kalanıyla köpüğü akıtıyorum, yetmezse bi kova daha taşıyorum hemen sabunu akıtıyorum güzelce.

Sonra da kurutuyorum 3-4 tane araba yıkama beziyle mis gibi oluyor. İmzamdaki foto hemen yıkadıktan sonra çekildi zaten bu yöntemle :D

Hocam bizim aralar biraz küçük, büyük arabalar da kovayla su taşımak adamı bıktırır :D

Bir kere her türlü fırça arabaya zarar verir.
Hortum kullanma şansınız var ise yıkama sizin için daha kolay olacaktır. Kovada köpük kullanacaksanız ise;
Sonax Turuncu şampuan ph 0 derecesinde kaliteli ve güzel üründür.
Eğer hortum kullanacaksanız benim tavsiyem araç üzerindeki suyu öncelikle durulamanız daha sonrasında mikrofiber eldiven yada kaliteli bir yıkama süngeri ile köpüğü uygulamanız bir kaç dakikalık beklemeden sonra durulamanız.
Bende yeni temin edeceğim Uber Blue yada ayarında bir kurulama bezi ile silmeniz.
Farketmiyorsunuz ben o kadar titiz davranmama rağmen bile kullandığım alt kalite mf bezler kılcak çiziklere neden oluyor.
Sonrasında camlarınız için yada aracınız için HYDROREP hızlı cila kullanabilirsiniz. Araçta aman aman bir parlaklık yapmasada camlarda ve araç üzerindeki yağmur kaydırıcı etkisi güzel oluyor.
Jantlar için yine ATAS Lacer tavsiye edilebilir. Fiyat Performance açısından iyidir.
Yine uygun yollu lastik parlatıcı Carpex tavsiye ederim. Ama biraz daha bütçe var ise kullanan arkadşlar çok memnun Meq endurance olacaktır. Ben şuan nasiol firmasından nano bir ürün aldım ancak daha deneyemedim.
Araç İç Kumaş temizliği için yoğunluğu fazladır ama yine fiyat performanca açısından iyidir atas vinet yada sonax genel temizleyici.
Konsol içinde kullanılabilir yada plak2 tavsiyedir. Eğer tembel işi bür ürün arıyorsanız sadece su tutayım kurulayım tarzında yapacağınız ilk yıkama sırasında araba ıslak iken Nanolex wash coat uygulayım arabayı koruma altına alır bunu 7-8 yıkamada bir yapabilirsiniz. Bu kışı gerçekten rahat geçirmemi sağlayan bir ürün araba toz tutmuyor her yağmur yağdığında araç kendi kendini temizliyor :) Başta haryacağınız az bir bütçe ile arabanızı daha net koruma altına alabilirsiniz.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim İlker Bey,
Ama bazı ürünleri uygun fiyata bulmak, hatta ürünü bulmak oldukça zor. Bana kalırsa her pahalı ürün iyi olacak diye bir şey yok. Kaliteli ürünler var tabiki de. Tamamen Türk milletinin arabasına olan bağlılığını kullanıyorlar. Dediğiniz gibi az bir bütçeyle bu işleri halletmek lazım, bir araba parası harcamaya gerek yok!

Turtle Wax cilalı şampun kullanıyorum ben, Koçtaş'ta 20 TL...

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim İlker Bey,
Ama bazı ürünleri uygun fiyata bulmak, hatta ürünü bulmak oldukça zor. Bana kalırsa her pahalı ürün iyi olacak diye bir şey yok. Kaliteli ürünler var tabiki de. Tamamen Türk milletinin arabasına olan bağlılığını kullanıyorlar. Dediğiniz gibi az bir bütçeyle bu işleri halletmek lazım, bir araba parası harcamaya gerek yok!
Aslında söylediğim ürün fiyatları hakkında bilgi vermem lazımdı.
Sonax şampuan firmalara göre farklılık gösteriyor 20 - 25 tl civarında zannediyorum.
Atas Hydrorep 500 ml 17 TL ama uzun süre kullanıyorsunuz.
Atas Vinet 15 tl olması lazım
Carpex lastık parlatıcı 15 civarında
Atas Lacer 500 ml 12 tl civarında ben nerdeyse 1 senedir kullanıyourm daha bir o kadar yeter heralde :)
Eğer uygun fiyata memnuniyet sağlayacak ürünler düşünüyorsanız atas ürünleri sizi tatmin edecektir. Ayrıca diğer pahalı markaların bölünmüş ürünleri dahada uygun olabiliyor. Erdem Boya yada Boyassi firmalarının web syafalarını ziyaret etmenizi öneririm.

ben de atascıyım, işime yarayacak atas ürünleri ile basınçlı yıkama makinesi, foam lance, ilaç pompası, pasta cila makinesi vs. her türlü alet edevat var.
bu tür ürünler bir hevesle alınır 2-3 kere kullanılır ve sonra yavaş yavaş bir kenara konup pratik çözümlere dönülür.
kısacası; yıkama makinesi vs. aletleri sürekli takılı hazır vaziyette tutabileceğin garaj vs. türü bir yere sahip değilde benim gibi her seferinde bahçeye indirip kullanıp sonra hepsini toplayıp yerlerine kaldırıyorsanız hiç uğraşmayın.
araba konusunda hastalık derecesinde titiz, bu işler için hiç üşenmeyen, sabah 9-10 araç temizliğine başlayıp akşam 7-8 lere kadar süren, -10 derecelerde bile üşenmeden araba yıkayan birisi olmama rağmen ben yaklaşık 2 yıldır hiç birisini kullanmıyorum.
artık çift kova ve mikrofiber eldiven ile yapıyorum.
hem pratik, hem ekonomik hem daha kısa vakit alıyor.
köpük olayı ilaç pompaları ile kesinlikle olmaz, pompayla püskürttüğün şampuan köpürmeden fışkırır, üstünden eldivenle geçsen bile kovadaki gibi köpürmez.
iş görmesinde bir sıkıntı olmaz yine aynı temizliği elde edersin ama yaptığın işten zevk almazsın.
ayrıca yıkama makinesi 200 bar veya daha üzerinde profesyonel bir makine değilse eldivenle köpüğün üzerinden geçmeden tam bir temizlik elde edemezsin genelde trafik filmi izleri yani aracın üzerine yapışmış ince bir kir tabakası kalır.
o izlerde aracı kurularken bezi çabuk kirletir , aracın üzerinde bir yerlerde yine lekeleri kalır
en güzeli sen 2 adet kova, 1-2 adet microfiber eldiven, 4-5 adet microfiber bez alacaksın.
cilalı şampuan olarak ben atas proteo ile başladım ve hiç değiştirmedim, proteo basınçlı makine ile kullanılan bir deterjan olmasına rağmen el ile de mükemmel sonuç veriyor. tek sakıncası daha pahalıya geliyor.
elle yıkama için en uygun atasın autobella şampuanı. yıkadıktan sonra aracı kurulamadan hydrorep hızlı cila uygularsın, göğüse, plastik, parçalara, motora, lastiklere plak2 kullanırsın bitti senin temizlik.
ileride lastiklere, jantlara, vs. ayrı detarjanlar alabilirsin.
daha ekonomik olsun dersen Emax ürünlerini gönül rahatlığı ile kullanabilirsin.
atas ürünlerinin fiyatı 2-3 yılda 5-6 kat arttı artık ben de Emax ürünlerine dönmeyi düşünüyorum.

"Bilgi paylaştıkça güzeldir." Güncel....

Geri