Araç İçi ve Dışından Gelen Tıkırtılar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan NewPa1n
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Araç İçi ve Dışından Gelen Tıkırtılar

ankarada opak abi 10 üzerinden 10

Sevgili arkadşlarkafanıza takmayıın tüm araçlarda bu sesler mevcut ben eski bir opelci yeni Nissancı biriyimşimdi qashqai forumuna üyeyi oradada bu tıkırtılardan bahsediliyor ama hiç birini duymuyorum ;D ;D ;D

Merhabalar,
Bahsi geçen bu kaliper sesi neden tüm astralarda yok? Hani üretildikleri fabrikaya göre desek tutmuyor, üstelik aynı parçaları hep aynı firmalara yaptırıyorlar..Bu durumda eğer bir sorun varsa ve eğer o sorun o parçadan kaynaklıysa, yine o parça bir "seri üretim" parçası ise tüm arabalarda olması gerekmiyor mu? Yanlış anlaşılmasın, neden yok bizde diye sızlanmıyorum da, korkum şu: "Yoksa var da biz mi farkında değiliz??"  :D

Ön kapılarda kapı tutamağının ortasına bastırınca sizden de tıkır tıkır ses geliyor mu?
Bozuk yollarda da ara sıra zırıldama yapıyor bende.
Servis spray sıktı, fakat ordaki boşluklar büyük olduğundan işe yaramadı.
Bir de benim navigasyon ekranının üstündeki plastik de tam oturmamış, arada boşluklar var.

Bir de arka koltuğa oturduğumda kelebek camının hemen gerisindeki döşemenin hareketli olduğunu ve hareket ettikçe hışırtı şeklinde ses yaptığını duydum.Bu tavan döşemsinin o kısmı herkeste elle hafif itince hareket ediyor mu acaba, yoka çıt çıtı falan mı çıkmıştır.

alahan1963 link' Alıntı:
Merhabalar,
Bahsi geçen bu kaliper sesi neden tüm astralarda yok? Hani üretildikleri fabrikaya göre desek tutmuyor, üstelik aynı parçaları hep aynı firmalara yaptırıyorlar..Bu durumda eğer bir sorun varsa ve eğer o sorun o parçadan kaynaklıysa, yine o parça bir "seri üretim" parçası ise tüm arabalarda olması gerekmiyor mu? Yanlış anlaşılmasın, neden yok bizde diye sızlanmıyorum da, korkum şu: "Yoksa var da biz mi farkında değiliz??"  :D
ben de merak ediyorum açıkçası
bazı araçlarda duyulan bu ses diğerlerinde neden duyulmuyor, bu sesi merak ediyorum
olmazsa buluşmada kaliper sesi olan bir araç bulursam dinleyeceğim :D

aracımın sağ arka tarafından ses geliyor ve servise gittiğimde kaliper dendi ve birkaç gidip gelmeden sonra kaliperler değiştirildi ama ses hala devam ediyor. Ses özellikle sağa ve sola dönüşlerden sonra lokur lokur olarak aralıklarla geliyor 30-40 metre geliyor ses kesiliyor ama daha sonra sağa ve ya sola dönüş yaptığımda tekrardan gelmeye başlıyor. Bu ses bozuk yolda da geliyor sıcak asfaltta da geliyor ve servisin en son teşhis koyduğu yer dingil burçları ile ilgili bir civata tam tutmuyor o ses yapıyor deniliyor... Bunun siparişi verildi onu bekliyoruz. Böyle birşey başına gelen arkadaş var mı kaliperlerin tamirinden sonra ses hala devam ediyor diyen var mı??? Yardımcı olursanız sevinirim..

1-gösterge panelinin üstündeki şapka kısmı.
2-emniyet kemeri zırıltısı
3-dikiz ayna altındaki siyah kapak.

bunlara çare aramaktayım.istanbul da bu seslere çare olacak serviste senelik bakımımı yapacağım :)

brkny link' Alıntı:
aracımın sağ arka tarafından ses geliyor ve servise gittiğimde kaliper dendi ve birkaç gidip gelmeden sonra kaliperler değiştirildi ama ses hala devam ediyor. Ses özellikle sağa ve sola dönüşlerden sonra lokur lokur olarak aralıklarla geliyor 30-40 metre geliyor ses kesiliyor ama daha sonra sağa ve ya sola dönüş yaptığımda tekrardan gelmeye başlıyor. Bu ses bozuk yolda da geliyor sıcak asfaltta da geliyor ve servisin en son teşhis koyduğu yer dingil burçları ile ilgili bir civata tam tutmuyor o ses yapıyor deniliyor... Bunun siparişi verildi onu bekliyoruz. Böyle birşey başına gelen arkadaş var mı kaliperlerin tamirinden sonra ses hala devam ediyor diyen var mı??? Yardımcı olursanız sevinirim..

Aynı ses benim araçtada vardı

O burçlar değişti evet ses tamamen kesildi Kliperle ilgili bir sıkıntım yok.

Nerede yaşıyorsunuz Bilmiyorum ama dolmabahçe gerçek oto da bu parça var ücretsiz değiştiriyorlar benden ücret almadılar.

hüseyintekin link' Alıntı:
[quote author=brkny link=topic=2419.msg55486#msg55486 date=1320936244]

Aynı ses benim araçtada vardı

O burçlar değişti evet ses tamamen kesildi Kliperle ilgili bir sıkıntım yok.

Nerede yaşıyorsunuz Bilmiyorum ama dolmabahçe gerçek oto da bu parça var ücretsiz değiştiriyorlar benden ücret almadılar.
[/quote]

cok teşekkürler...

Konsoldan gelen plastik tıkırtılarına OPAK nasıl bir çözüm üretiyor acaba?
Bilgi verirmisiniz?

Geri