Pasta + Wax İsteyenlere Bilgi
Pazar günü fırsat bulup uzun zamandır yapmayı planladığım pasta cila + wax cila işlemini uyguladım, izlenimlerimi sizlerinde bilgisi olsun aktarayım istedim.
Önce carpex hafif çizik giderici pasta cilayı uyguladım, mavi kutuda satılıyor. Ben bu üründen harikalar beklediğim içinmi nedendir bilmem istediğim sonucu alamadım. Ürün çizikleri gidermemekle kalmıyor bazı bölgelerde belli olmayan çizikleri bile ortaya çıkarabiliyor (nokta şeklinde görünmeyen arabaya dökülmüş boya lekeleri gibi). Ancak güzel bir parlaklık sağlıyor ve arabada fabrika çıkışı var olan ince kılcal yuvarlaklıkları alıyor, pürüzsüz bir görünüm sağlıyor. Çizikleri gidermek istiyorsanız çok şiddetli kuvvet uygulamanız gerekiyor ki bu da makineyle olmuyor. Kısacası biraz derin çizikleri gidermek için bu ürünü pek tavsiye etmem ancak parlaklık ve tazeleme açısından sonuç güzel.
Üstüne Turtle Wax siyah renkli cilayı uyguladım, sıvı bir cila. Ve bu ürün gerçekten muhteşem... önceden de uygulamıştım ancak pastadan sonra yapınca sonuç daha da iyi oluyor. Boyada inanılmaz bir parlaklık ve tazelik oluyor. Ek olarak dokunduğunuzda hissediyorsunuz wax özelliği sayesinde boyada koruyucu bir tabaka oluşturuyor.
Bu ürünleri boyaya zarar vermek korkusu olmaksızın gönül rahatlığıyla ister makineyle, ister elle, cam, krom, plastik yüzeylere dahi değmesinden korkmadan kullanabilirsiniz. Güzel bir sonuç alacaksınız. İşlem 4 saate yakın sürdü, benim bir daha uğraşmayı gözüm yemez
çünkü makineyle uyguladıktan sonra boya üstünde puslu görünüm bırakıyor ve bunu bezle çıkarmak zorundasınız. Ama yapın arabayı 400 - 500 lira fazlasına satın derim
Untumadan Turtle wax cilanın bir diğer özelliği de ilginçtir ki camda su tutmama özelliği sağlıyor. Ama alıp ta cama uygulamayın, o buğulu görünümü sildiğiniz bezi biraz sürerseniz böyle bir etkisi de var.