Araca Pasta Cila Yaptırmak Boyayı inceltir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Navaron
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Boya Koruma

Boya koruma yaptirmak istiyorum. Moskovada Ziebart bulamadim.
Onereceginiz baska bir firma var mi?

Kar Düşmeden Pasta Cila

Merhabalar tekrar,

Bugün oto yıkamacı pasta cila hakkında bir tavsiye bulundu. Araç 8 yaşında Astra CD.Koyu füme metalik boyası var ve yaştan ötürü biraz solgun tabi.Capcanlı değil. Baharı bekleme kar yağmadan pasta-cila yaptır canlansın boya dedi. Kar yağıp üzerinde kaldı mı iyice solmaya devam eder bu sefer pasta - cila pek tutmaz dedi. Bu ne derece doğru? Baharı beklemeden şimdi yaptırmamı tavsiye eder misiniz?

Bu aralar çok sık soru soruyorum ama ilk arabamı alınca bu uygulamalar hakkında deneyim olmuyor ve sorma ihtiyacı duyuyor insan. Pasta cila kaça yaparlar sanayide?

Ustan doğru söylemiş.Pasta-cila işlemini ortalama 100 ytl civarına yaparlar.Sana tavsiyem Pasta-cila yaptır ancak yaza doğruda cila yaptır.Pastayı sadece yılda yada birkaç yılda bir kullan.

Az önce ankara çigdem'de olmo diye bir firmanın sitesini gördüm. 160 ytl yazıyordu mevsimlik cila için. Profesyonel bir firmaya benziyorlar.

Doğrudur.Uygulamanın süsüne göre esniyor fiyat ama 100 den aşağı bulman zor.Sende solma olduğu için ilk seferinde pasta-cila yaptırman iyi olur.Sonrakilerde sadece cila kullanırsın.

Taş izlerine karşı boya koruma

Merhaba,

Yeni aldığım arabama önden gelen taşlardan ötürü nokta nokta kalkıklar oluşmuş. Boya bakımı da pek yapılmamış arabaya çünkü metalik renk biraz solmuş.Araç 1999 model. Resimleri ekte. Çiziklerin olduğu yerler de ekte. Ben boya koruma yapmak istiyorum pasta cila yerine. Ziebart ilk günkü gibi görünü diyor sitesinde. Pek mümkün görmüyorum bunu hani cillop gibi yapsa da sıfır araba gibi olmaz.

Ancak arabanın bu çiziklerini rötüş yaptırsam kapanır mı? Yoksa servisten az miktarda orjinal boyasından alıp boya koruma firmasına verip onlara mı hallettirsem boyasını ?

Araç koyu füme, tam siyah değil o yüzden boyası zor olabilir.

Olmo adında boya korumacısına gittim bugün (ankara-çiğdem). 220'den 190'a düştüler nakitte. Siyah bir citroen C5 gösterdiler tertemiz pasparlak. Bunun gibi olur dediler ama o araba sıfır gibiydi. Yoksa benim arabam da öyle mi olur?

Balgattaki ziebart ve opal'de autowax varmış oraları da düşünüyorum.

Son düzenleme:
benim arabam da da var kabutta taş izleri sen nasıl düzelteceyini ögrenirsen bizede haber veririmisin rutuş yaptırırsan orjinalligi kaybolmazmı

Olmo ankara normal boya koruma yapacağını ama önce orjinal boya ile oraları kapatacağını söyledi. Ama boyayı yetkili servisten rica edip bir 15 gramlık falan almanız lazım dedi. Yoksa biz anca rötüş yapabiliriz boya olmadan dedi. O da belli olur dedi. İşlem 1 iş günü sürüyormuş. Sabah bırakıyorsunuz akşam alıyorsunuz. Öyle dedi. Ziebarta soracağım yarın. İşten çıkabilirsem tabi.

Geri