Araca Pasta Cila Yaptırmak Boyayı inceltir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Navaron
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
iyi forumlar.bıldıgım kadarıyla aracın boyasına hıcbır zarar gelmıyor.ama ne gıbı yararları var onu bılmıyorum bende...
Boya koruma,kuş pisliği,ağaçlardan damlayan reçinelerin, yoldan gelen zift ve sinek-böcek yapışmalarından korur diye duydum bende ama kararsız kaldım

Merhaba arkadaşlar

Arabama Ziebart' ta boya koruma yaptırmayı düşünüyorum. ( Diamond Gloss ) Bu boya koruma işe yarar mı sizce yada arabanın boyasına zararı olur mu? Eğer cwp yazabilirseniz çok iyi olur, herkese iy forumlar
hiç bir zarar gelmez boya kendini toplar paslanmayı geciktirir ama yazın yaptırın bu mevsimde sakın ama sakın yaptırmayın

yeni pasta cila yapılacak ve sen çıkacaksın dışarı yağmurla çamurla cila daha taze iken zarar görecek yazın havalar sıcaklaştığı zaman yaparsan daha iyi olur

Bence iyi bi serviste pasta cila yaptırmakda hemen hemen yapılan boya korumanın yerini tutuyo.Sonax vs.vs yerlere ciddi servet vermeye gerek yok....

Boya koruma,kuş pisliği,ağaçlardan damlayan reçinelerin, yoldan gelen zift ve sinek-böcek yapışmalarından korur

bi astrada var boya koruma..adamın dediğine göre ilerde o korumayı söktürebiliomuşsun boya ilk günkü gibi oluyomuş..arkadaşlarında dedikleri gibi kuş pisliklerine ufak çiziklere falan filan karşıda etkili..ayrıca boyanın matlaşmasını önlüyo diyolar.. opel serviste sıfır alırken yaptırmış..araba yeniyse yapılmaya değer bence .. 500 dolar falan

adı üstünde boya koruma. boyaya zarar vermez. ziebart en iyisi tabi ki ama çok pahalı. Ben autowax'ta yaptırdım 1 hafta önce. 220 YTL idi normal fiyatı, kasko firmamla anlaşmalı olunca %70 indirimi oldu 83 YTL'ye yaptırdım. Arabayı aldığımda arabanın içini de güzelce temizlemişler, motoru temizlemişler, stepneyi çıkarıp yıkamışlardı. Ben %70 indirim var diye özenmezler sanıyodum ama içini bile tertemiz yapmışlardı arabanın. Boya korumadan sonra da ayna gibi parlıyo araba. Ben kışın kar yemeden yaptırdım çünkü araba 99 model ve boyası metalik olmasına rağmen yaşlı olduğunu gösteriyordu. Kar yedikten sonra solgunlaşan boya pek eski halini almıyormuş, o yüzden yaptırdım. İşlemde cila da mevcut.

Geri