Aracım Fazla Yakıyor - Opel Astra 1.6 2002 HB Otomatik

Her zaman aynı istasyondan ve aynı pompadan alıyorum... 200 ila 230 km arası yol yaptıktan sonra dolum yapıyorum 58 ila 64 TL arası bir dolum oluyor.Dediğiniz gibi her pompa aynı olmuyor.Ama aynı pompadan alırsanız sağlıklı bir ölçüm olur.
aşağıda son 2 dolum fişim var en az 200 km en çok 235 km arası dolum yapıyorum...Bence en sağlıklı ölçüm bu şekilde oluyor...Diyelim başka bir istasyondan almak zorunda kaldım... baktım 70+ TL ye doldu, eğer dur-kalk çok yapmamış isem o istasyona bir daha uğramıyorum....

02-11-2012 ve 05-11-2012 tarihleri

Uploaded with ImageShack.us

Ama ßaşka ßenzinLik FazLa Gaz Dolumu Yapıyo ßunuda Göz Önünde ßulundur

Herkesin tabi yöntemi farklı ama şu var. Hiç bir pompa eş değer gaz basmaz. Bundan adım kadar eminim. Benim aracım bu arada tek nokta ben istemeden benzine geçemez :D

ßundan Önceki Aracım Tek Noktaydı :d ßenzine Geçişi ßozulduydu Yaptırmadım Araba Heryere GazLa gidiodu :d ßenzin Deposu KüfLenmiştir Kesin

ben aracı aldım alalı çok yakıyor birtürlüde çözüm bulamadık depoyu tamamen boşaltıp 50 tl lik lpg alıyorum en fazla 140 km gidiyor o kadar ayar falan yapıldı gene düzelme olmadı herkez otomatik vites kasa ağır motor küçük diyor ama bakıyorum cdx benden az yakıyo

Otomatik araç yakar...

ne olursa olsun 1.6 motor 2.5 motordan fazla yakmaz aynı kasa sonuçta sadece otomatik olması bu kadar değiştirmez yakıtı var biyerde bişe bulamıyolar araç daha 100.000 de

Bu ülke de araçların çok yakmasının sadece bir nedeni var oda ülkemiz de araç sahiplerini gelir kaynağı gören bir zihniyetten başkası değil arkadaşlar. Araçlar normal hemde çok normal dünya standartları dikkate alınarak yapılan araçlar ama ülkemiz de bir litre benzinden %60 dan fazla vergi alınırsa hali ile çok yalar. Bu kadar basit.

Şehiriçinde 121 km. gittikten sonra lpgyi fulledim. Çıkan sonuç aşağıdaki gibi:

Lpg fiyatı : 2,65 TL
Alınan yakıt miktarı : 11,82 LT.
Alınan yakıt tutarı : 31,32 TL
Yapılan km. : 121 KM
100 km.de yakıt tüketimi (LT) : 11,82 LT./121 KM. x 100 = 9,76 LT.
100 km.de yakıt tüketimi (TL) : 9,76 x 2,65 = 25,88 TL.
Km. başına yakıt tüketimi (TL) : 25,88 TL /100 km. = 0,2588 = 0,26 TL/KM

121 km. yolu yapmadan önce lastik havasını kontrol ettim. Değerler 20-25 arasındaydı. Hepsini 32 yaptım. Lastik havasının standarttan az olması yakıt sarfiyatını ne kadar etkiler?

Yine 100 km. yaptıktan sonra lpgyi fulleyeceğim. Bakalım ne çıkacak.

ben aracı aldım alalı çok yakıyor birtürlüde çözüm bulamadık depoyu tamamen boşaltıp 50 tl lik lpg alıyorum en fazla 140 km gidiyor o kadar ayar falan yapıldı gene düzelme olmadı herkez otomatik vites kasa ağır motor küçük diyor ama bakıyorum cdx benden az yakıyo

Senin Araba ßence Normal Yakıyo 36 Kuruş Yani Kasa Agır Geliyo Ve Otomatik 2,0 .olsa Düşerdi Yakıt

ßence Normal 36 Kuruş Hem Gaz'a ßaya ßi Zam Geldi Şuanda En FazLa 2,90tl Litresi Hem Kış Geliyo 36 Kuruştan 42kuruşa Kadar Çıkar senin aracın yakıtı biide benzinde dene bakalım ne kadar yakıcak ikiside aynı olrsa benzinde bin

Geri