Aracınız Ne kadar yakıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hk__26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
valla ben hayal kurmusum 1lt ile 10 km giderim diye düşünüyordum...arabayı almadan arastıyordum satanlar 1 lt ile sehir içi 10 km gider yazıyorlardı...demekki sallıyorlar...

şu yakıtı ne kadar etkiler..ben işe gitmek için kullanıyorum zaten 1.5 km 1ile 2 . vitesi kullanıyorum...okul kavsak vs derken dur kalk 3 e atamıyorum yol bitiyor zaten işe varıyorum...izmir i bilenler zaten anlar dogru dürüst yol yok....

20 ytl ile tam sonuca varamazsın depoyu fulle 100 km yap tekara fulle

20 ytl ile tam sonuca varamazsın depoyu fulle 100 km yap tekara fulle

+1
Hatta bu testi de birkaç defa yap ondan sonra bir karara var derim.
Bende de aynı model ve motor araba var. Geçtiğimiz hafta 10 YTL'lik gaz aldım 3 defa her birinde 55+65+60 kmler yapabildim. (1 lt LPG = 1,65 YTL)
Hava sıcaklığı,sürüş,yol durumu sanırım bir çok etken var.

gaz soguktur az oldugunda genlesme gosterebılır samandıra gazı tam basmayabılır buda hemen bıttı anlamında algılanabılır
65-80 lt dolu bır tank ıle 20 lıralık gaz arasında cok fark vardır

Çok yakmasından dolayı bir kaç kez ayar yaptırdım düşmedi daha sonra düşmemesi sonucunda tekrar ayar yaptırmak istedim bu aracın yakıt değerleri yüksek diye bir cevapla karşılaştım bu ne demek veya çözümü ne yardımcı olun belki kartal arkadaşın sorunuda bu olabilir.

yakıt olayı uzerındekı sıralı sıstemdende farklılık gosterebılır
bır atıker enjektorle zavolı yada voltran bır tutulamaz
elbettekı regulator ve ecu nun verdıgı degerler cok onemlı
sız normal dıyorsunuz servısı bu arac ancak bukadar olur yada yakar dıyorsa bırsey dıyemem ancak ayar temızlık cok onemlı regulator basıncını cok yuksek tuttugunuzda 250 kurus bıle yaktıgını gorebılırsınız
baz alınan degerler nedır bılemıyorum sıstemın markasınıada yazarsan daha saglıklı yardımcı oluruz
not: sıralımı yoksa eskı sıstem lpg var ?

webbe kardeş aldesa sıralı sistem forum da aldesa kullananların yakıt değerlerine baktığımda benimkisinin yüksek olduğunu gördüm o sebepten ayar yaptırmak istedim. aracın genel olarak yakıt değerlerinin yüksek olduğunu söylediler bu bir soygun başlangıcı da olabilir onun için müdahale ettirmedim o değişecek bu değişecek derken çok masraf açar onların yaptığı deneme yanılma yöntemi gibi birşey.

sizin yazdıklarınızı okuyunca benim araba yakmıyor içiyor benzini:D

vectra cdx 2000 var bende 30ytl benzin alıyorum şehir içinde 60km gitmiyor bile bunun bi çözümü yokmu

benzini bilmiyorum kardeş ama webbe kardeşin lpg hususunda yaptığı yorum lar doğru çıkıyor

Geri