Aracınız Ne kadar yakıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hk__26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bence 100 km biraz zor şehir içinde;havalrın soğuması da etken;bence 80 falan normal benzin hariç;ayarlarınıza bi baktırın isterseniz;bide gazı hep aynı saatlerde aynı istasyonun aynı pompasından alın...

94 vectra gt 156 hp sfi.. lovato sıralı sistem.. son fiyatlarla, 20 ytl'lik gazla 140 km.. 10 km'si benzin olsa 130 km... aracın çok yakıyo.. ayar yaptır bence

94 vectra gt 156 hp sfi.. lovato sıralı sistem.. son fiyatlarla, 20 ytl'lik gazla 140 km.. 10 km'si benzin olsa 130 km... aracın çok yakıyo.. ayar yaptır bence

bana da bi anormallik varmış gibi geldi ;bi ayarına baktırayım ben;ama 4 gaz analizinde sorun gözükmüyor;acaba hava filtersi etki yapıyor olabilirmi;yada şehir içinde çok dur kalk yapıyorum ondanmı? ....

Son düzenleme:
Benim Arac 2500 Motor V6 üzerinde Tartarini Lpg Var 65 Ytl Lik Gazla şehir Içinde 240 Km Yol Yapiyor Senin Değerler çok Yüksek.

Aracım imzamda yazılı. Manuel vites 2000 motor lovato sıralı sistem lpg var. Konya gibi yerde kış şartlarında şehiriçi 0,19 ytl uzunyol 0,13 ytl yakıyo en son zamlardan sonra.Yani şehiriçi 100 km de yaklaşık 11 lt lpg yakıyo. Siz ne biçim araç kullanıyosunuz öyle. 14 lt yakıyo diyene söylüyorum tabiki. Normal değerler söyleyen arkadaşlar var. mtnplus arkadaşın söylediği değerler çok makul. Adam gibi kullanılan bir vectra koca motora rağmen gayet cimridir.

Arkadaşlar lpg ile bir Opel motorunun ekonomik ömrünü yaklaşık 500.000 km de tamamladığını çok saygı duyduğum önem verdiğim bi ustadan duydum ki zaten araba o km ye kadar pert olur. Benzinle kullanımda 700.000 kadarmış.

Otomatik vites // Yakıt tasarrufu

Sevgili Ustalarımız;

Otomatik vitesli aracımda yakıt tasarrufunu en asgari düzeye indirebilmek için;

genellikle şu anki şartlarda yani soğuk havalarda sabahları araç ısınana kadar hava ve yakıt karışımını zengin olarak kullanıyor. bu sebepten dolayıdırki, araç ısınana kadar rölanti devri normalin üstünde oluyor. bu durumun yakıt sarfiyatını artırdığını biliyorum.

otomatik vitesli araçlarda vites bir üst vites devrine gelene kadar vites yükseltmesi yapmamaktadır. (ilk defa otomatik vitesli aracım olduğu için öğrenmek istiyorum) örneğin; aracımı sıcak havada yada soğuk havada çalıştırdım diyelim, 1 viteste aracımı kaldırdım. devir 2000 civarlarında normalde 2 vitese geçmiyor. ama 2000 seviyesinde iken gaz pedalından ayağımı çekip yumuşak bir şekilde tekrar bastığımda vites yükselmiş olarak yoluma devam ediyorum. 3 ve diğer viteslerde aynı şekilde pedaldan çekip tekrar basarak değişikliliği sağlıyorum. bunun yakıttaki etkisi, motor aksamı ve otomatik şanzumandaki olumlu yada olumsuz etkileri nelerdir. şimdiden teşekkür ederim.

galıba vıteste oyle gecırılıyor otomatıklerde(ıstenıldıgı zaman)ama galıba bu durum yakıta olumsuz bır etkı yapmaz...

Geri