Aracınız Ne kadar yakıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hk__26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
webbe kardeş aldesa sıralı sistem forum da aldesa kullananların yakıt değerlerine baktığımda benimkisinin yüksek olduğunu gördüm o sebepten ayar yaptırmak istedim. aracın genel olarak yakıt değerlerinin yüksek olduğunu söylediler bu bir soygun başlangıcı da olabilir onun için müdahale ettirmedim o değişecek bu değişecek derken çok masraf açar onların yaptığı deneme yanılma yöntemi gibi birşey.
sevgılı arkadasım lpgde once arac benzın olarak gorulur yanı benzındekı degerler cok onemlıldır
sıralı sıtemdekı ecu yanı beyın aracı benzındekı degerlere gore dengeler
bu dengeleme ısı sızın takdırdıgınız servıste yapılıyormu yoksa adam sadece regılator basınc degerınımı sabıtleyıp gonderıyor bu cok onemlı
eger arac zaten benzınde yuksek yakıt tuketıyorsa burdakı degerlerden sıstem algılama yapacaktır
aracı benzın olarak tuketım mıktarında mın sevıyeye getırmelı bundan sonra lpg uzerınde yorum yapmak gerekır saygılar..
not: lorca arkadasım bu yorumu senın ıcınde yazdım

yakıt olayı uzerındekı sıralı sıstemdende farklılık gosterebılır
bır atıker enjektorle zavolı yada voltran bır tutulamaz
elbettekı regulator ve ecu nun verdıgı degerler cok onemlı
sız normal dıyorsunuz servısı bu arac ancak bukadar olur yada yakar dıyorsa bırsey dıyemem ancak ayar temızlık cok onemlı regulator basıncını cok yuksek tuttugunuzda 250 kurus bıle yaktıgını gorebılırsınız
baz alınan degerler nedır bılemıyorum sıstemın markasınıada yazarsan daha saglıklı yardımcı oluruz
not: sıralımı yoksa eskı sıstem lpg var ?
s6000030rd1.jpg

lpg li arabanın hava filtresini değiştirdiğimiz zaman tekrar laptop ile ayar yaptırmamız gerekiyormu?

s6000030rd1.jpg

lpg li arabanın hava filtresini değiştirdiğimiz zaman tekrar laptop ile ayar yaptırmamız gerekiyormu?
hayır o zaten kucuk bır parca lpg gırısınde bulunur..hava degıl gaz fıltresıdır
o cok etkılemez bu yakma ısı bıraz laptop ayarı ve becerı ısteyen bır durum

Şunun için sordum. Hava filtresini değiştireli 5.000 km geçti.Yenisini alacağım, bir arkadaşda filtreyi değiştirirsen lpg ayarıda yaptırman gerekiyor dedi doğrumudur?
s6000030rd1.jpg

hava fıltresı yok arkadasım lpg fıltresı o
lpg lı araclarda 20000 de bır degısır sorun olmaz...

aynı arabadan bende vardı 80-85 falan yapıyordu 20 ytl lpg ile bende yakıtı düzeltemedim sonra çözümü buldum sat kurtul gerci vectrayı satmak deveye hendek atlatmaktan daha zor ama tek cozum sat gitsin , şimdi astram var 2o ytl lpg ile 140-150 km yapıyor.

ilker kardeş sanırım ayarlar tam tuttuğu zaman vectra da o kadar yakıyor zaten forumda birçok arkadaş bu değerlerden bahsediyor ama bizim ksinde bir sorun var sanırım

sevgılı arkadasım lpgde once arac benzın olarak gorulur yanı benzındekı degerler cok onemlıldır
sıralı sıtemdekı ecu yanı beyın aracı benzındekı degerlere gore dengeler
bu dengeleme ısı sızın takdırdıgınız servıste yapılıyormu yoksa adam sadece regılator basınc degerınımı sabıtleyıp gonderıyor bu cok onemlı
eger arac zaten benzınde yuksek yakıt tuketıyorsa burdakı degerlerden sıstem algılama yapacaktır
aracı benzın olarak tuketım mıktarında mın sevıyeye getırmelı bundan sonra lpg uzerınde yorum yapmak gerekır saygılar..
not: lorca arkadasım bu yorumu senın ıcınde yazdım[/ qukardeş benzin ayrınıda mı otogaz servisi yapacak minimum seviyeye getirmek için opel servisine mi baktırmamız gerekiyor kusura bakma çok fazla soruyorum ama bu konuda sıkıntım büyük veya yapmam gereken sıralamayı söyleyebilirmisin bana

elbette yazacaksın arkadasım bızde tecrubelerımızı paylasacagız..
lpg den once benzın ayarlarına baktır araba benzınde cok yakıyor mu ?
alttada yazdıgım gıbı lpg ayarlaması yazdıgım sekıllerde kolay
ecu herzaman benzınden aldıgı ayara gore programlar kendını rolantı 7.5 ıse lpgdekı karısım 2.6.2.9 sevıyesındedır yanı normalı budur
benzın olarak bır aksılık varmı servıste kontrol ettır
buna paralel bujıler enjeksıyon sıstemı hava fıltresı buyuk etken olacaktır
daha sonra son lpg ayarlarını yaptırısın sen benzınde zaten cok yakıyorsan lpgde cok yakacaktır ecu boyle gorur saygılar
asla unutmayın kotu araba motor yoktur kotu usta ıscılık ve montaj vardır

ben 55'e simit depoyu doldurdum, 280 km'de bitti :( %70 şehiriçi kullanım, %30 şehir dışı gibi kullanımda

Geri