Aracınız Ne kadar yakıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hk__26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İsa bey öncelikle aracınızın ne kadar yaktığının bize fayda ve zararı yok. Amaç biraz muhabbet birazda bilgilendirme. Aynı araçla bir kaç sene önce eskişehir bursa git gel yaptım. Çevre yolundan ikea ya gittim ve döndüm. Yüzde yüz ekonomi sürüşü yaptım merak ettim çok dikkatli kullandığımda ne yakacak diye. Araçta iki yetişkin bir çocuk vardı ekstra ağırlık yok. Veriler yol bilgisayarının verileri depo fulleme imkanım yoktu. İkeaya vardığımda 3.4 litre ortalama vardı. Eskişehire döndüğümde toplamda 3.8 litre ortalama olmuştu. Forumda biyerlerde resimlerini paylaşmıştım muhtemelen bu konu içinde biyerlerde duruyordur. Ortalama hızım 87 km idi. Bugünkü fiyattan yani sizin fiyata göre 149 kuruş ediyor.
Şimdi sizin bahsettiğiniz 10-11 kuruş değerlerde kesinlikle bir hata var. Evet araç kesinlikle az yakıyor kullanıma göre. Ama belirttiğiniz değerler bence gidiş dönüş bir güzergahta imkansız gibi

Aracım 2011 asrta h 1.3 cdti. Şehir içi 5.4, şehirler arası 4.5 litre yakıyor.
Bir depoyla Şehir içinde 1200 km yol yapanları da ayrıca tebrik ediyorum, keşke ben de becerebilsem

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bugün gaza geldim bir bolu Gerede yaptım lpg listesini 1.85 den aldım 56 tl gaz 320km yol yapmışım nasıl sizce?

iste Lpg etkisi 100 tl benzine 380 km yaptim sen üstad 56 tl ye bence gayet iyi daha ne olsun:rolleyes:

Eyvallah bazı kötü yanları var ama benzin fiyatları da ortada olunca lpg iyi oluyor birde resmen macera aradım bugün depoyu doldurdum Gerede de gaz almadan geri yola çıktım dedim bitti yere kadar hehe ama maşallah doldurduğum yere kadar geri geldim. Aynı gaz pompasından geri doldurdum.

Eyvallah bazı kötü yanları var ama benzin fiyatları da ortada olunca lpg iyi oluyor birde resmen macera aradım bugün depoyu doldurdum Gerede de gaz almadan geri yola çıktım dedim bitti yere kadar hehe ama maşallah doldurduğum yere kadar geri geldim. Aynı gaz pompasından geri doldurdum.

Vallahi iyi risk almissiniz yola kalmayi göze alarak. Lakin aracınz yarı yolda bırakmamis :)

40 LT mazot ile uzun yolda 910 km yaptim ve yolun yarısını klima açık halde geldim. Aracım Corsa 1.3 cdti

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

100 tl gaz ile ( lt 2,02 den alındı) 560 km sonra benzine geçti...

250km şehir dışı

kişisel rekorum

Geri