Aracınız Ne kadar yakıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hk__26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
evet nerden baksan bi 100km full gösteriyo zaten araç 42 litreden fazla alıyor. onun için ekstra litreler bitene kadar gösterge oynamıyor sanırırm.

4. araç çalıştırılır çalıştırılmaz klimanın açılması motora zarar verir mi?

Motora zarar vermez.Ama yakıt tüketimi cebine zarar verir.Ayrıca araç çalıştırıldığı anda klima da en yüksek konumda çalıştırılırsa,bir de bunun üstüne yola çıkıp 150km ve üzeri hızlara çıkılırsa,çok kısa zaman içinde klimanın radyatörü patlar,hortumlar da patlar.Yaklaşık olarak maliyeti de 1 milyar civarındadır.

Verdiğin cevap için çok tşk ederim corsaDistorsiyon Ben araca biner binmez klimayı açıp yüksek devirde kullanıp araç soğuyana kadar klimanın devirini düşürmüyordum ama ne kadar zararlı olduğunu senden öğrendim tekrar çok tşk ederim ayrıca böyle bir soru sorduğu için san'ada çok tşk ederim.

100 ykrş gibi bi fark oluyor tüketimde

biz buna opelde cdti diyoruz:):)

arkadaşlar aracımı dün fulledim (1.3 CDTi cmon) fakat 140 km gittim genede hç benzin azalmadısizce bu neden olabilir yoksa gerçekten arabanınyakıt tasarrufumu düştü yada gösterge flnı bozuk

Senin araban bozuk :) Ben kapağa kadar fulledikten sonra 160-170km yol gidiyorum hala ibrede değişiklik yok...;)

Aman nazar değmesin...

arkadaşlar aracımı dün fulledim (1.3 CDTi cmon) fakat 140 km gittim genede hç benzin azalmadısizce bu neden olabilir yoksa gerçekten arabanınyakıt tasarrufumu düştü yada gösterge flnı bozuk
:) benzin alma sakın ha. sanırım yanlıslık olmuş.

:alkis: :kop:

Yeri gelmişken herkese söylüyorum,herkes dikkat etsin,mazot yerine benzin koyar ve motoru 8-10dk bile çalıştırırsanız,ki zaten motora benzin ulaştığında durumu hissetmek zorunda kalırsınız,cebinizden çıkacak paranın haddi hesabı olmaz :)

Bir komşumun (bayan) 306'sı vardı.Benzin yerine mazot koymuş arabaya,benzinciden çıktıktan tam 100-150 metre sonra zor-bela,aşırı derecede titreyerek giden arabayı sağa yanaştırmış.Olay olalı 1 sene falan oluyor tabi.Yetkili serviste 2 milyar masraf çıkarmıştı araba.Aman dikkat...:)

sehır ıcınde en ekonomık ve en performanslı arac. tek gecerim.

ilk depo bitti. Tamamen şehir içi kullanım ile 568 km, 100 km'de 7,07 litre, bu günkü fiyatlarla 0,208 ytl.

buna benzer seyler bendede oluyo..depoyu doldurduktan sonra ilk120 km ibre oynamıyor.. ibre 1/2 ye geldiğinde 400km yapmış oluyo araç. depo bittiğinde ise 650 km yapmış oluyo..

Geri