Aracınızda sunroof un önemi...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ysn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aracınızda Açılır tavan (sunroof)ın önemi?

• Kullanılan toplam oy
    367
Konuyu baştan beri okuyorum yani çelik rollbar'lar olduğunuda sizden öğrendim ve bilgilendim ama üstü açık yada kısmen kapalı(sunroflu) araçların kemer takılı dahi olsa diğer araçlarla aynı güvenlikte olduğunu düşünmüyorum.Kaza demek sadece önden yada yandan darbe demek değildir.Takla atıyorsunuz ve tavan o kadar çok darbeye ve sürtünmeye maruz kalıyorki,aracın tavan sağlam olmazsa çelik rolbların o aşamada işe yarayacağını düşünmüyorum.Ben duyduğum 2-3 olaydan dolayı bu görüşteyim.

Tercih edilmelimidir...? Tartışılır ama olası bir riski bilerek almak gerek...

Cabrioa araçların kazasını görmedim.Benim verdiğim bilgi çok uzun süre önce izlediğim bir test videosundan edindiklerim.

99 senesinde S600L ile 240 km hız ile giderken tam 8 takla attım.Yaz günü olduğu için sunroof açıktı.Sadece aracın içinde savrulurken aldığım bir kaç ufak ezik (emniyet kemerinin sıktığı bölgede), savrulmadan dolayı boyunda hafif ve geçici bir ağrı, ve çeşitli dış etkenler yüzünden cam kesikleri (onlarda fazla derin değildi zaten).Aldığım bütün bedeni hasar bu.ARaç zırhlı değildi.Ama emniyet kemeri takılı olmadığı için zırhlı banka arabasının içinde kaza anında ölen insanlar olduğunu haberlerde okuduk defalarca.

Ha yanlış anlaşılmasın ben tutup sunroof u savunmuyorum.Benim burada savunduğum aracın özellikleri ne olursa olsun emniyet kemeri olduğu sürece diğer herşeyin teferruat olduğu yönünde savunma yapıyorum.

olmasada olur dedim cunku digerleri dusunceme hic uymuyodu :) yazin o sunroofun full acilmasi guzel oluyo... yada hafif egimli acilmasi yakisiyo bence arabaya :)

araç sıfır alınacaksa olabilir ama ikinci el belli bi yaşı geçmiş araçlarda hep problem ses yapar arıza yapar su alır ses alır bıktırır...

Aracım 10 yaşında sunroof mevcut fabrika çıkışı. Şu an için su alma, ses yapma gibi bir sorunla karşılaşmadım. Herkesin kişisel zevkidir ama sunroof orjinal olduğu sürece araca ayrı bir güzellik katıyor.Emniyet kemerini takmadığın sürece sunroof olmuş olmamış farketmez bence.. Buyrun emniyet kemeri takmamış birinin araç içinde takla atarkenki hali.Bu arada sunroof mevcut değil arabada..
http://www.youtube.com/watch?v=Ulm_g6xmP3s&feature=related

aracım astra h panoramik yok acaba serviste orjinalini açtırabilirmiyiz maliyeti nedir sağlıklı olurmu bilgisi olan varmı. aracı değiştirip panoramik olanından almak var ama aracımı seviyorum tek eksiği panoramik :D

sanrufum var memnumum sorun yaşamadım bundan sonrada sanrufsuz arac almam alışkanlık yapıyor

Önemi yok olmasa da olur...
Antalya ya yağmurlu ya aşırı sıcak olduğu için kullanışsız ama çoğu arabaya yakıştığı aşikar ;)

Geri