Aracınızda sunroof un önemi...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ysn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aracınızda Açılır tavan (sunroof)ın önemi?

• Kullanılan toplam oy
    367
Görüntü ve kullanım açısından güzel ama kaza riski göz önüne alındığında olmazsa olmaz bir gereç değil...Takla atan sunrof'lu araçlarda ölüm yüzdesi daha fazla...

Kişisel olarak buna katılmıyorum.Sonuçta aracı taşıyan tavan değil direklerdir.Örneğin cabrio araçlarda takla anında direklerin içinden çelik çubuklar çıkar, yolcunun zarar görmesini engeller.Örneğin ofroad araçlarda taklaya karşı ofroad rollbar ları vardır.TEnteli olmasına veyahut hiç bir kapalı alanı olmamasına rağmen yolcu zarar görmez.

Önemli olan, nereye giderseniz gidin emniyet kemerinin takılı olmasıdır.Çok küçük hasarlı kazalarda emniyet kemeri takılı olmadığı halde hayatını kaybeden sürücü sayısı %90 lardadır.

emniyet kemeri olmadıktan sonra sunroof olmasa bile risk çok fazla.

trafikte sorumluluk hareketi organizasyonunu duymuşunuzdur belki. takla atma simülasyonu yaratmışlar. bir uno ile. ben denedim. kemer takılı haldeydi ve yaklaşık 5km hızla takla atıyorduk... aman allahım. ayaklarımı tabana basamadım inanırmısınız. gücüm yetmedi ayağımı o oturuş posizyonunda itmeye.

kemer şart!

Kişisel olarak buna katılmıyorum.Sonuçta aracı taşıyan tavan değil direklerdir.Örneğin cabrio araçlarda takla anında direklerin içinden çelik çubuklar çıkar, yolcunun zarar görmesini engeller.Örneğin ofroad araçlarda taklaya karşı ofroad rollbar ları vardır.TEnteli olmasına veyahut hiç bir kapalı alanı olmamasına rağmen yolcu zarar görmez.

Önemli olan, nereye giderseniz gidin emniyet kemerinin takılı olmasıdır.Çok küçük hasarlı kazalarda emniyet kemeri takılı olmadığı halde hayatını kaybeden sürücü sayısı %90 lardadır.

Emniyet kemeri konusunda haklısınız.Kemer takma yüzdemizin düşük olduğunu ve şahit olduğumuz birkaç örneği düşünerek söylemiştim.Kemer takılı olmadığı zaman sunrof varsa
( + olumsuzluk )yaşatıyor.

Bizzat yaşadığım bir olaydır!

Önemde bir reno clio gidiyordu.Adam nasıl yaptıysa arabanın kontrolünü kaybetti ve araç savrulmaya başladı.Araç takla atmaya başladığında arabanın şöför tarafında birşeyler gördüm.Tabi o takla atarken durmuştum.Aracın yanına gittiğimizde savrulan şeyin aracın sürücüsü olduğunu, emniyet kemeri takılı olmadığı için belinden yukarısının araçtan dışarı çıkarak aracın altında her takla attığında ezildiğini gördük.Adamın kafası resmen kağıda dönmüştü.Araçta ise çok ta fazla hsar yoktu.Bu arabada adam ölürmü diyeceğiniz türden hafif bir hasardı.

Saray çikolatalarının sahibi pınarbaşı-gürün arası geçirdiği trafik kazasında ,aracının sırt üstü sürünmesinden ve parçalanan sunrofun olduğu bölümden kafanın darbe almasından sonra öldüğünü duymuştum.Kemer çok önemli ama sunrofla kafanın arasında çokta bir mesafe kalmıyor.Yukarıda söylediğim gibi (+neden )olarak bakabiliriz.Tabii olasılıklar sunrof tercih etmeme sebebi olabilirmi...? Tartışılır...

sunroof değil de moonroof kullanan vazgeçemez bence.

valla arkadaşlar bu kazalarda söyledikleriniz gerçekten doğru olabilir.sunroof un güvenlirliği tartışılır bence.

Saray çikolatalarının sahibi pınarbaşı-gürün arası geçirdiği trafik kazasında ,aracının sırt üstü sürünmesinden ve parçalanan sunrofun olduğu bölümden kafanın darbe almasından sonra öldüğünü duymuştum.Kemer çok önemli ama sunrofla kafanın arasında çokta bir mesafe kalmıyor.Yukarıda söylediğim gibi (+neden )olarak bakabiliriz.Tabii olasılıklar sunrof tercih etmeme sebebi olabilirmi...? Tartışılır...

doğru şekilde oturuyorsanız ve kemeriniz gerektiği gibi takılıysa + olarak boyunuz aşırı derecede uzun değilse. takla esnasında kafanız tavana değmiyor.

boyun 178 cm ve dediğim gibi uno içerisinde kemerim takılı vaziyette yavaşça takla simülasyonunda kafam kesinlikle tavana değmedi. düşünün araç UNO :D

valla bende sunroof suz araç kullanmadan önce pek önemsemedim ama kullandıktan sonra emin olun aşırı alışıyorsunuz.hatta panaromik olunca tadından yenmiyor.kuzenimde focus var ve sunroof yok sanki aracın içi tabut gibi üstüme üstüme geliyor...

Geri