istisna larda 3500-4000 devir en fazla.yüksek devirlere çıkartırsam acıyorum aracıma kötü hor kullanıyormuşum gibi bir hisse kapılıyorum. siz 6250 devirden bahsediyorsunuz masallah
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Benim aracımda mod seçeneği yok ama kafadan yol türüne göre mod yaptım cadde modumda 3 bin devir de değişirim 1500 devirde küçüktürüm ayrıca ana yol için sport modum var ondada rakip çıkarsa 6250 devirde vites atarım 4 binde küçültürüm artık spor araba kullanıyoruz birazcıkta zorlayalım arabayı ihtiyar arabasına çevirmemekte lazım
herkezin bir kullanım tarzı var bir arkadaşımda 2000 astra G CD model var ( 1.6-16 V ) benim aracım düz GL modeli 1.4-16 V olandan onun aracıda uzun süre kullandım fakat gerçekten çekiş abartısız söylüyorum benim aracımdan düşük.kuzey ankara çevre yolunda tatlı bir rampa var ben 120-130 larla çıkabilirken o aracla 100 ile ancak çıkabiliyorum. sizin değiştirdiğiniz devir aralıklarınd adeğiştiriyor oda
Benim arabamın tork gücü 1.6 lara göre bir hayli yüksek olduğundan düşük devirlerde de pek sıkıntı yaşamıyorum, genelde düşük devirde kullanmak rampa çıkarken etki etmese gerek çünkü 130km gibi hızlarda opeller max tork devir bandını yakalamış oluyorlar, sıkça sehayat ettiğimiz yol güzergahında bolca radar var ben 110-120 km aralığını aşmayı tercih etmiyorum ve haliyle gaza hafifçe dokunarak ekonominin keyfini sürüyorum. Sonra yok canım benim 1.6 bile 9.5 litre yakıyo seninki nasıl 8 litre yakıyomuş gibi haykırışlara tanık oluyoruz
Aslında o biraz işin şakası olduda zaten 6250 deviri tam olarak hesaplamam neredeyse imkansız olurdu ama tigranın o tatlı sesini dinleyebilmek için bir kere bastımmı 6.000 devirde bırakıyorumBizim araçlar maksimum torku 4000 devirde veriyor. Yarışırken bu nedenle 5000 civarı yükseltir 3000 civarı küçültürsen daha iyi hızlanma yakalayabilirsin